Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: “Ύψωμα 731 – Οι νέες απόρθητες Θερμοπύλες” – Φωτορεπορτάζ από τις Τοπικές Οργανώσεις της Χρυσής Αυγής

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 – 08:33      20

Γεμάτα ήταν τα γραφεία των Τοπικών Οργανώσεων της Χρυσής Αυγής σε όλη την Ελλάδα όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες ιστορικού περιεχομένου με θέμα:”Ύψωμα 731 – Οι νέες απόρθητες Θερμοπύλες”

Η 9η Μαρτίου 1941 ήταν η μέρα της έναρξης της περίφημης επιχείρησης «Primavera», της εαρινής επίθεσης των Ιταλών στο βορειοηπειρωτικό μέτωπο. Με αυτήν ο Μουσολίνι λογάριαζε να συντρίψει την ελληνική άμυνα και να ξεπλύνει τη μέχρι τότε επονείδιστη ήττα των στρατευμάτων του.  Σημείο κλειδί της αμυντικής διάταξης του ελληνικού στρατού ήταν ο τομέας του Β΄ΣΣ και συγκεκριμένα οι θέσεις της Ι Μεραρχίας, μεταξύ Τρεμπεσίνας και Μπούμπεσι, όπου έπρεπε να καταληφθούν δύο υψώματα, το 731 και το Μπρέγκου Ράμπιτ.

Της ιταλικής επίθεσης θα ηγούνταν προσωπικά ο ίδιος ο Ντούτσε, από το απέναντι ύψωμα Γκλάβε και ήταν ο μοναδικός  ηγέτης χώρας στον Β΄ΠΠ, που βρέθηκε τόσο κοντά στην πρώτη γραμμή του μετώπου, θέλοντας να δείξει τη σημασία που απέδιδε σε αυτή την επιχείρηση. Η Ιταλική έφοδος ξεκίνησε τα ξημερώματα της 9ης Μαρτίου με μια άνευ προηγουμένου προπαρασκευή πυροβολικού, όπου 100.000 βλήματα ρίχτηκαν σε λίγα χιλιόμετρα μετώπου. Ήταν τέτοια η σφοδρότητα του βομβαρδισμού, που λέγεται ότι το ύψωμα χαμήλωσε αρκετά μέτρα από τις οβίδες.

Διαβάστε περισσότερα για το Ύψωμα 731

Ακόμα μία ιστορική ομιλία έλαβε χώρα στα κατάμεστα γραφεία των Τοπικών Οργανώσεων της Χρυσής Αυγής για την επική μάχη που δόθηκε κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο στο Ύψωμα 731 το Μάρτιο του 1941. Έγινε εκτενής αναφορά στους προηγούμενους μήνες καθώς και στις γεωπολιτικές συνθήκες που οδήγησαν στην σύρραξη της 28η Οκτωβρίου 1940. Αν και η μάχη του υψώματος δεν είναι τόσο γνωστή, στην πραγματικότητα πρόκειται για μια τιτανομαχία, η οποία στεφάνωσε με δόξα τα ελληνικά όπλα και απέδειξε τη φυλετική συνέχεια μέσα στους αιώνες του αγωνιστικού φρονήματος των Ελλήνων για την ελευθερία της πατρίδας ενάντια σε κάθε ξένη επιβουλή.

Στη συνέχεια αναλύθηκε το χρονικό της μάχης μέρα προς μέρα, αρχής γενομένης της 9ης Μαρτίου 1941. Στο Ύψωμα 731 πολέμησαν με αυταπάρνηση Τρικαλινοί και Καρδιτσιώτες υπό τη διοίκηση του Δημήτριου Κασλά οι οποίοι με την αποφασιστικότητα τους ματαίωσαν τα σχέδια των Ιταλών. Η κατάρρευση του μετώπου, παρά τις επίμονες απόπειρες των Ιταλών, δεν επετεύχθη και νέες Θερμοπύλες γράφτηκαν στο αιματοβαμμένο βιβλίο της ελληνικής στρατιωτικής ιστορίας.

Τοπική Οργάνωση Θεσσαλονίκης

Τοπική Οργάνωση Νέας Μηχανιώνας

Τοπική Οργάνωση Καβάλας

Τοπική Οργάνωση Δράμας

Τοπική Οργάνωση Ημαθίας

Οργανωτικός Πυρήνας Γρεβενών

Οργανωτικός Πυρήνας Καστοριάς

Την Τετάρτη 15.03.2017 στα γεμάτα κόσμο γραφεία της Τοπικής Βορείων Προαστίων έγινε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία ιστορικού περιεχομένου σχετικά με τις μάχες στο ύψωμα 731 τον Μάρτιο του 1941. O συναγωνιστής Δ. Κυριακόπουλος πραγματοποίησε μία πολύ κατατοπιστική ομιλία σχετικά με τις σελίδες δόξης που έγραψε ο Ελληνικός Στρατός τον Μάρτιο του 1941 στο ύψωμα 731, κοντά στην Κλεισούρα της Βορείου Ηπείρου.

Tα Μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας συνεχίζονται στην Τ.Ο. Πύργου και στα πλαίσια αυτά, ο συναγωνιστής Αλέξανδρος Μιχαλόπουλος ανέγνωσε στα μέλη της τοπικής μας, ένα κείμενο για την τιτανομαχία του Υψώματος 731, μια ένδοξη μάχη του ηρωικού ελληνικού στρατού που παραμένει εν πολλοίς άγνωστη.

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου, στα πλαίσια των Μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας, πραγματοποιήθηκε στην Τ.Ο. Σαλαμίνος η ομιλία από τον Συναγωνιστή Αχιλλέα Β. Η πολυδιαφημισμένη «Εαρινή Επίθεση» των Ιταλών εξέσπασε στις 9 του Μαρτίου του 1941 σε όλη τη γραμμή του μετώπου. Δώδεκα ιταλικές Μεραρχίες με άφθονα εφόδια είχαν ριχτεί σε έξι καταπονημένες ελληνικές και δεν πήραν ούτε σπιθαμή εδάφους Έπεσαν πάνω στις ΑΠΟΡΘΗΤΕΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ του υψώματος 731.

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου στην Τ.Ο. Σπάρτης πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα μάθημα Ελληνικής ιστορίας με ομιλητή τον γραμματέα της Χρήστο Κατράκη και θέμα μια από τις λαμπρότερες σελίδες της ιστορίας μας ” Το Ύψωμα 731”.

Τ.Ο. Πατρών

Την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών πραγματοποιήθηκε ομιλία ιστορικού περιεχομένου από τον συναγωνιστή Θεόδωρο Βουλδή με θέμα: “ΥΨΩΜΑ ”731″ Ο Συναγωνιστής Βουλδής με κάθε λεπτομέρεια αναφέρθηκε στο ιστορικό της Μάχης του υψώματος “731” που βρίσκεται βόρεια της Κλεισούρας και στις προσπάθειες των Ιταλών κατά την εαρινή επίθεση από τις 9 έως 26 Μαρτίου 1941 να το καταλάβουν, χωρίς να πετύχουν τον σκοπό τους,χάρη στην γενναιότητα των υπερασπιστών του.

Την Δευτέρα, 13/03/17, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο. Πειραιώς, από τον Συναγωνιστή Ιωάννη Τσέπολα, στα πλαίσια των καθιερωμένων μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας, με θέμα: “Ύψωμα 731 – Οι νέες απόρθητες Θερμοπύλες”

Ακολουθεί ιστορικό βίντεο 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mathhmata-ellhnikhs-istorias-upswma-731-oi-nees-aporthhtes-thermopules-fwto#ixzz4bxln7AZL

Exit mobile version