Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επεκτατικό παραλήρημα Ερντογάν: Αναγκαστήκαμε να φύγουμε από την «Δυτική Θράκη» – Από κοντά και οι συνεργάτες του υπουργείου Παιδείας του Σύριζα

Επεκτατικό παραλήρημα Ερντογάν: Αναγκαστήκαμε να φύγουμε από την «Δυτική Θράκη» - Από κοντά και οι συνεργάτες του υπουργείου Παιδείας του Σύριζα

Στις συνήθεις δηλώσεις που δείχνουν τις επεκτατικές βλέψεις εις βάρος της Ελλάδος προχώρησε ο τούρκος πρόεδρος (και φιλόδοξος σουλτάνος) Ταγίπ Ερντογάν, με άρθρο του σε ειδική έκδοση πολιτικού περιοδικού, που ανήκει στον πρώην υπουργό και συνεργάτη του προέδρου Οζάλ, Χασάν Τζελάλ Γκιουζέλ.

Στο άρθρο του, ο Ερντογάν μεταξύ άλλων είπε ότι: «Η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση συνήλθε στην Άγκυρα και αποδέχθηκε τον “Εθνικό Όρκο” που περιέχει μέρη όπως η Μοσούλη, το Κιρκούκ, το Χαλέπι, τη Δυτική Θράκη, το Μπατούμι και ορισμένα από τα νησιά. Δυστυχώς ενώ κηρύσσαμε την τουρκική δημοκρατία, αναγκαστήκαμε να αποδεχθούμε λιγότερα εδάφη από αυτά που είχαμε διακηρύξει στον Εθνικό Όρκο. Εμείς απορρίπτουμε την αντίληψη να εγκλωβίσουμε την αρχαία μας ιστορία σε μια περίοδο μικρότερη των 100 ετών»

Βεβαίως, δεν είναι το ζητούμενο η «αρχαία ιστορία» των τούρκων, αφού ακόμα και ένας φαιδρός σαν τον Ερντογάν δεν θα αρθρογραφούσε επί ανεκδότων.

Το ζητούμενοι είναι οι επεκτατικές βλέψεις προς τα ελληνικά νησία και την Θράκη μας, που είναι ένας σταθερός άξονας της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στην εποχή των ζεϊμπέκικων, των κουμπαριών και της «ελληνοτουρκικής φιλίας».

Από κοντά στον Ερντογάν και οι συνεργάτες του Γαβρόγλου, τα τουρκικά πανεπιστήμια που θα καταρτίσουν τους εκπαιδευτικούς που θα σταλθούν στους Έλληνες πομάκους, αφού το Πανεπιστήμιο Ανδριανουπόλεως διοργανώνει εκδήλωση στην αφίσα της οποίας εμφανίζονται οι σημαίες των «τουρκικών κρατών» και μεταξύ αυτών βρίσκονται οι «σημαίες» της «Δυτικής Θράκης» και του ψευδοκράτους του Αττίλα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/epektatiko-paralhrhma-erntogan-anagkasthkame-na-fugoume-apo-thn-dutikh-thra#ixzz4bzku0rDl

Exit mobile version