Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Mόνη υπαρκτή «κόκκινη γραμμή» για τον Σύριζα είναι η με κάθε τρόπο παραμονή του στην εξουσία

Mόνη υπαρκτή «κόκκινη γραμμή» για τον Σύριζα είναι η με κάθε τρόπο παραμονή του στην εξουσία

Η επιβολή των μνημονιακών πολιτικών εδώ και επτά χρόνια έχει οδηγήσει τους Έλληνες Εργαζόμενους, ιδίως του ιδιωτικού τομέα, σε μία οικονομική αφαίμαξη άνευ προηγουμένου. Όσοι έχουν ακόμη εργασία πληρώνονται με μεγάλες συνήθως καθυστερήσεις, καθώς η έλλειψη ρευστού χρήματος έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις επιχειρήσεις ,χωρίς δυστυχώς να λείπουν και εκείνες  οι περιπτώσεις με υπερβολικές και κακόβουλες συμπεριφορές εργοδοτών, οι οποίες γίνονται «δεκτές» μόνο και μόνο εξαιτίας της άμεσης ανάγκης εισοδήματος (έστω και μικρού).

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις, με τελευταίο σταθμό αυτόν της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κάνουν ό,τι μπορούν για την ολοκλήρωση της φτωχοποίησης αυτών των ανθρώπων. «Το ωραίο»  στην όλη υπόθεση  είναι ότι ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ ούρλιαζε κάποτε για την περιβόητη «γενιά των 700 ευρώ», ενώ σήμερα αυτή η γενιά λαμβάνει 400 ευρώ μεικτά, αν είναι …τυχερή. Εκείνα τα 700 ευρώ αποτελούν μία ακόμη προεκλογική απάτη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως έχει υποδείξει ήδη η διετής θητεία της «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης, το πηγάδι της εξαθλίωσης και της φτώχειας δεν έχει πάτο, ενώ οι όποιες υποσχέσεις για ανάπτυξη αποδείχθηκαν εφάμιλλες των προηγούμενων διακηρύξεών της.

Τα πρόσφατα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΕΦΚΑ αποκαλύπτουν μία ακόμη πλευρά της φοβερής τραγωδίας που παίζεται με τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, οι εργαζόμενοι του οποίου δέχονται το κύριο βάρος της πιεστικής εφαρμογής των Μνημονίων. Ιδίως δε στην μερική απασχόληση, στην οποία βρίσκονται περίπου 600.000 εργαζόμενοι, ο μέσος μισθός αγγίζει μετά βίας τα 400 ευρώ μεικτά. Όχι απλώς ανίκανοι, αλλά συνειδητά ανάλγητοι και αδίστακτοι, οι συριζαίοι αποδεικνύονται πρωταθλητές στην πολιτική απάτη της ονοματοδοσίας και των παραπλανητικών τίτλων και χαρακτηρισμών. Μετά το αντιπολιτευτικό «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» περάσαμε στο «παράλληλο πρόγραμμα», ενώ το τελευταίο πολιτικό αφήγημα των κυβερνώντων πια συριζαίων ακούει στο όνομα «θετικά αντίμετρα» και αποτελεί το πιο πρόσφατο ψέμα τους που αποσκοπεί στο να ξεγελάσει εκ νέου τον Ελληνικό Λαό.

Με τα αντίμετρα αυτά υποτίθεται ότι θα εξουδετερωθούν τα μέτρα των 3,6 δισ ευρώ που θα υπογράφουν οι «σκληρά διαπραγματευόμενοι» του ΣΥΡΙΖΑ, για μετά το 2018, ώστε στο τέλος να προκύψει ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Είναι προφανές ότι πρόκειται για εκ νέου χονδροειδείς συριζαίικες αστειότητες, με τις οποίες  επιχειρείται να ριχθεί φύλλο συκής στην ασχήμια τους και να δικαιολογηθεί με αυτόν τον επαίσχυντο τρόπο τόσο η μείωση του αφορολόγητου όσο και η μείωση των κύριων συντάξεων, που αποτελούσαν και τις πολυδιαφημιζόμενες «κόκκινες γραμμές» μέχρι σήμερα. Στην πραγματικότητα, η μόνη «κόκκινη γραμμή» για τους συριζαίους και τους ανελαίους συνεργάτες τους παραμένει η με κάθε τρόπο  παραμονή τους στην εξουσία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/monh-uparkth-kokkinh-grammh-gia-ton-suriza-h-me-kathe-tropo-paramonh-tou-st#ixzz4c3KHKWRG

Exit mobile version