Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Συνέχεια του μνημονιακού κράτους” λέγεται στην γλώσσα της ψευτοδεξιάς το προσκύνημα στους τοκογλύφους δανειστές

“Συνέχεια του μνημονιακού κράτους” λέγεται στην γλώσσα της ψευτοδεξιάς το προσκύνημα στους τοκογλύφους δανειστές

Αποκαλύφθηκε ο εθελόδουλος (προς τους διεθνείς τοκογλύφους) ρόλος της ΝΔ, καθώς με σημερινές δηλώσεις ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Άδωνις Γεωργιάδης έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι αν και η ΝΔ δεν προτίθεται να ψηφίσει τα νέα δημοσιονομικά μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στην Βουλή για την δεύτερη αξιολόγηση, εντούτοις «θα σεβαστεί την συνέχεια του κράτους».

Με απλά λόγια, η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα, αλλά θα τα εφαρμόσει μόλις γίνει αυτή κυβέρνηση!

Για την ακρίβεια, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κώστας Χατζηδάκης δήλωσε ότι τα νέα μέτρα έρχονται λόγω των αποτυχιών της κυβέρνησης και «φέρουν την υπογραφή Τσίπρα και Καμμένου», ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι η ΝΔ δεν υποκρίνεται πως διαθέτει «μαγική γομολάστιχα» με την οποία θα σβήσει τα συμφωνηθέντα «με έναν νόμο κι ένα άρθρο», όπως ισχυριζόταν το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ελλαδέμπορας Γεωργιάδης σημείωσε ότι: «Η ΝΔ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δεν είπαμε ούτε ότι θα καταργήσουμε το μνημόνιο με έναν νόμο και ένα άρθρο, ούτε go back madam Merkel, ούτε ότι θα εξορίσουμε την τρόικα»,

Πέρα από το γεγονός ότι τα μέτρα αυτά φέρουν την υπογραφή ΚΑΙ της ΝΔ (η οποία ψήφισε και με τα δύο χέρια στις 14 Αυγούστου 2015 το τρίτο Μνημόνιο, που προέβλεπε ό,τι συμβαίνει μέχρι σήμερα και ό,τι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον), η ουσία βρίσκεται στο ότι η ΝΔ δεσμεύεται πως θα εφαρμόσει στο ακέραιο ό,τι ακριβώς ψηφισθεί από την Βουλή.

Μπορεί η ίδια να τα καταψηφίσει τώρα (για αυτονόητους λόγους πολιτικής επιβίωσης), ως κυβέρνηση όμως θα φροντίσει να τα υλοποιήσει στο έπακρο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sunecheia-tou-mnhmoniakou-kratous-legetai-sthn-glwssa-ths-pseutodejias-to-p#ixzz4c3SSRkLb

Exit mobile version