Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τρέμει το κλεπτοκρατικό τόξο την ψήφο των Ελλήνων Ομογενών! Επανέφερε το θέμα στην Βουλή η Χρυσή Αυγή – ΒΙΝΤΕΟ

YouTube Poster

Πάγιο αίτημα του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, αλλά και σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας είναι να δοθεί το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες Ομογενείς.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των Ελλήνων της διασποράς, αλλά και αυτών που έφυγαν από την Ελλάδα λόγω των εθνοκτόνων Μνημονίων, να μπορούν να αποφασίζουν για το μέλλον της Πατρίδας, κάτι το οποίο προβλέπεται και από το Σύνταγμα.

Το πολιτικό σύστημα όμως τους εμπαίζει και τους στερεί αυτό το Συνταγματικό δικαίωμα για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.

Ο λόγος είναι ότι οι Έλληνες πατριώτες του Εξωτερικού συντάσσονται σε μεγάλο ποσοστό με τις θέσεις και το πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής.

Από το 2012 η Χρυσή Αυγή έχει φέρει το θέμα στην Βουλή. Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος είχε κάνει εκτενή αναφορά στο ζήτημα τον Ιούλιο του 2016 κατά την ψήφιση του εκλογικού νόμου.

Χθες η βουλευτής Β΄ Αθηνών, Ελένη Ζαρούλια επανήλθε στο μείζον αυτό εθνικό θέμα, καταθέτοντας σχετική ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό.

Ακολουθεί η ερώτηση:

Αριθ. Πρωτ. 4416

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Δικαίωμα του εκλέγειν των ομογενών και άσκηση του δικαιώματος ψήφου από Έλληνες κατοίκους του εξωτερικού»

Από καταβολής Ελληνικού Κράτους, το πολιτικό κατεστημένο ουδέποτε ενδιαφέρθηκε πραγματικά για το νόμιμο δικαίωμα των Ελλήνων της διασποράς για συμμετοχή στα πολιτικά τεκταινόμενα της Πατρίδας. Μετά την ψήφιση του εκάστοτε εκλογικού νόμου από την εκάστοτε πλειοψηφία, η μεν αντιπολίτευση έφερνε το αίτημα, η δε Κυβέρνηση υποσχόταν να εισαγάγει σχετική διάταξη «όταν οι συνθήκες ωριμάσουν». Εν τέλει, είναι πάγια υποκριτική η θέση του μεταπολιτευτικού συστήματος έναντι της ψήφου των Ομογενών, αλλά και των Ελλήνων πολιτών που κατοικούν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το άρθρο 108 του Συντάγματος «Το Κράτος μεριμνά για τη ζωή του απόδημου ελληνισμού και τη διατήρηση των δεσμών του με τη μητέρα Πατρίδα. Επίσης μεριμνά για την παιδεία και την κοινωνική και επαγγελματική προαγωγή των Ελλήνων που εργάζονται έξω από την Επικράτεια». Το άρθρο 51 παρ. 4 του Συντάγματος αναφέρει: «Οι βουλευτικές εκλογές διενεργούνται ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Επικράτεια. Νόμος που ψηφίζεται με την πλειοψηφία των δύο τρίτων του όλου αριθμού των βουλευτών μπορεί να ορίζει τα σχετικά με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους εκλογείς που βρίσκονται έξω από την Επικράτεια. Ως προς τους εκλογείς αυτούς η αρχή της ταυτόχρονης διενέργειας των εκλογών δεν κωλύει την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος με επιστολική ψήφο ή άλλο πρόσφορο μέσο, εφόσον η καταμέτρηση και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων διενεργείται όποτε αυτό γίνεται και σε ολόκληρη την Επικράτεια». Εκ των ανωτέρω προκύπτει ότι αναμφίβολα η βούληση του συνταγματικού νομοθέτη σε σχέση με την ψήφο των απόδημων Ελλήνων εξαρτάται μόνο από την θεσμοθέτηση του μέτρου, καθώς και των λεπτομερειών που θα διέπουν την ψήφο αυτή, με κοινό νόμο.

Αμείλικτα είναι τα στατιστικά στοιχεία που αναφέρονται σε ένα σύγχρονο κύμα μετανάστευσης 450.000 Ελλήνων στο εξωτερικό, το οποίο είναι ανάλογο πληθυσμιακά με εκείνο της δεκαετίας του ΄50 και του ΄60. Είναι επίκαιρο όσο ποτέ το θέμα της ψήφου των Ελλήνων που έχουν καταφύγει στο παρελθόν στην αλλοδαπή, δεδομένου ότι υπάρχει μια απόπειρα διεύρυνσης του εκλογικού σώματος μέσω της προσπάθειας θεσμοθέτησης ψήφου στους αλλογενείς (παρά την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ 60/2013 που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Ραγκούση, ν. 3838/2010, για την ιθαγένεια).

Όπως είχα αναφέρει και στην ανάπτυξη της υπ’ αρ. 437/15-10-2012 επίκαιρης ερώτησής μου, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης δεν είναι δυνατό οι Έλληνες του εξωτερικού να μην έχουν αποφασιστικό ρόλο για τα τεκταινόμενα στη χώρα τους και να έχει ο κάθε αλλογενής που δεν έχει υπηρετήσει, δεν έχει πληρώσει φόρους στο κράτος, δεν μιλάει την ίδια γλώσσα. Κατόπιν προσφυγών φορέων και μεμονωμένων πολιτών, το ΣτΕ απεφάνθη «ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν μόνο οι Έλληνες» και ότι «απαιτείται Συνταγματική αναθεώρηση για να μπορεί να επεκταθεί και στους αλλοδαπούς».

Κρίνεται αναγκαία και απαραίτητη η άμεση νομοθέτηση του δικαιώματος του εκλέγειν για τους Έλληνες ομογενείς που κατοικούν στο εξωτερικό και του δικαιώματος ψήφου των Ελλήνων κατοίκων του εξωτερικού, ώστε να αποδοθεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στον οικουμενικό ελληνισμό να συνδιαμορφώνει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Αθήνα, 22/03/2017
Η ερωτώσα Βουλευτής
Ελένη Ζαρούλια
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tremei-to-kleptokratiko-tojo-thn-pshfo-twn-ellhnwn-omogenwn-epanefere-to-th#ixzz4cA1hdsdd

Exit mobile version