Σας παρουσιάζουμε αυτούσιο το ρεπορτάζ καθεστωτικής ιστοσελίδας, που έχει… παράδοση στο να καθυβρίζει την Χρυσή Αυγή, σχετικά με το πώς κατέστη το Μπέρμιγχαμ μία γειτονιά τζιχαντιστών. Από την αρχική δειλή εισροή λαθρομεταναστών στους διθυράμβους του συστήματος για το “παράδειγμα πολυπολιτισμικότητας” στον εφιάλτη της τζιχάντ και στα θύματα της ισλαμικής τρομοκρατίας.
“To γκρι Hyundai 4×4 με το οποίο o Καλίντ Αμασούντ θέρισε ζωές στη Γέφυρα του Ουέστιμινστερ το νοίκιασε από μια εταιρεία στο Μπέρμιγχαμ. Από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι του ο μανιακός Καλίντ Μασούντ για να πάει στο Λονδίνο και να σπείρει τον τρόμο και το θάνατο.
Στο Μπέρμιγχαμ νοίκιαζε διαμέρισμα ο τζιχαντιστής κι εκεί συνέλαβε η βρετανική αστυνομία τα περισσότερα άτομα μετά το μακελειό.
Υπό άλλες συνθήκες θα μίλαγε κανείς για σύμπτωση. Αλλά η πρόσφατη ιστορία της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Βρετανίας δείχνει ότι η σχέση του Μπέρμιγχαμ με την τρομοκρατία κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, σχολιάζει η Daily Mail.
Σ’ αυτό το κτίριο στο Μπέρμιγχαμ νοίκιαζε διαμέρισμα ο Καλίντ Μασούντ
- Ένας στους δέκα καταδικασμένους ισλαμιστές τρομοκράτες στη Βρετανία προέρχονται από μια μικρή περιοχή του Μπέρμιγχαμ, μέσα και γύρω απ’ τη συνοικία Sparkbrook.
- 26 από τους 269 γνωστούς τζιχαντιστές της Βρετανίας προέρχονται απ’ την ίδια περιοχή.
- Ο συνολικός αριθμός των ισλαμιστών τρομοκρατών που αποκαλύφθηκε ότι είχαν διεύθυνση κατοικίας στο Μπέρμιγχαμ στην πάροδο των ετών, είναι ακόμη μεγαλύτερος: 39.
Τα στοιχεία περιέχονται σε μια έκθεση χιλίων σελίδων, που δημοσιεύτηκε στις αρχές του μήνα απ’ τη Henry Jackson Society, μια ομάδα μελετών σε θέματα ασφάλειας.
Οι αντικριστές βεράντες στου Sparkbrook κι άλλες παρόμοιες γειτονιές σ’ ολόκληρη τη Βρετανία χαρακτηρίστηκαν από πολλούς παραδείγματα μιας ευημερούσας πολυπολιτισμικής κοινωνίας. Στην πραγματικότητα, όμως, κατέληξαν να γίνουν γκέτο με υψηλά ποσοστά ανεργίας κι εγκληματικότητας, όπου οι γηγενείς Βρετανοί συνιστούν ισχνή μειοψηφία.
Πριν από μια γενιά η πλειονότητα των κατοίκων προερχόταν από ντόπιους κι οικογένειες απ’ την Ιρλανδία, που τους προσήλκυσαν τα φτηνά ενοίκια κι οι θέσεις εργασίας. Τη δεκαετία του ‘60 άρχισαν να καταφθάνουν οι πρώτοι μετανάστες απ’ την Ινδική υπήπειρο κι έτσι άρχισε μια διαδικασία μετασχηματισμού της περιοχής. Σήμερα μουσουλμάνοι απ’ το Πακιστάν ζουν δίπλα σε μουσουλμάνους απ’ το Μπαγκλαντές ή το Κασμίρ.
Πρόσφατη πανεπιστημιακή έρευνα έδειξε ότι το Sparkbrook είναι η μία απ’ τις δύο περιοχές εκτός Λονδίνου, όπου οι γεννημένοι εκτός Βρετανίας κάτοικοι υπερβαίνουν το 30%. Σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού εκεί δεν μιλά καν Αγγλικά, ενώ στον ουρανό της πόλης ορθώνονται 22 μιναρέδες.
Ο Καλίντ Μασούντ, πατέρας τριών παιδιών, μπορεί να έδρασε ως «μοναχικός λύκος» στην τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν είχε συνεργούς. Ο 52χρονος Βρετανός που προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ, είχε «επαφές» στο Μπέρμιγχαμ. Εξ’ ου και οι έφοδοι της αστυνομίας στην πόλη, το Λονδίνο και αλλού.
Αυτό το κτίριο στο Μπέρμιγχαμ είναι ένα από εκείνα στα οποία επέδραμε η βρετανική αστυνομία μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο
- Το 2002 ο πρώτος Βρετανός τρομοκράτης που είχε ως πηγή έμπνευσης την Αλ Κάιντα, o Μοϊνούλ Αμπεντίν, καταδικάστηκε σε 20ετή κάθειρξη επειδή μετέτρεψε σε εργαστήριο κατασκευής βομβών μια αποθήκη στο Sparkbrook.
- Ο Αμπεντίν ήταν 25 ετών τότε, παντρεμένος με παιδιά, εργαζόταν ως σερβιτόρος και πωλητής μεταχειρισμένων ΙΧ. Στα 42 του, σήμερα, μόλις εξέτισε την ποινή του και επέστρεψε στους δρόμους του Μπέρμιγχαμ.
- Το 2008 ο Παρβέζ Χαν -35 ετών σήμερα – καταδικάστηκε σε ισόβια επειδή συνωμότησε για να απαγάγει και να αποκεφαλίσει έναν Βρετανό μουσουλμάνο στρατιώτη. Ζούσε και αυτός στο Μπέρμιγχαμ.
- Το 2013 ο Ιρφάν Χαλίντ καταδικάστηκε σε 18ετή κάθειρξη ως μέλος πυρήνα της Αλ Κάιντα, που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει το θάνατο 2.000 ανθρώπων. Ο Χαλίντ ζούσε στο Sparkbrook, σχετικά κοντά στα σημεία των πρόσφατων εφόδων της βρετανικής αστυνομίας.
Πώς όμως έγινε το Μπέρμιγχαμ «πρωτεύουσα της τρομοκρατίας» στη Βρετανία;
Ειδικοί σε θέματα ασφάλειας τονίζουν ότι πολλοί απ’ τους μουσουλμάνους που ζουν σήμερα στην πόλη έλκουν την καταγωγή τους απ’ το διαιρεμένο Κασμίρ, επίκεντρο μιας ατέρμονης εδαφικής διαμάχης μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας.
Στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘90 αντάρτες απ’ το Κασμίρ που μάχονταν για την ανεξαρτησία της περιοχής πήγαν στο Μπέρμιγχαμ για να συγκεντρώσουν χρήματα και να προσελκύσουν ντόπιους μουσουλμάνους στον αγώνα τους. Πολλοί απ’ τους καταδικασθέντες τζιχαντιστές του Μπέρμιγχαμ χρησιμοποίησαν τις αντάρτικες ομάδες του Κασμίρ ως εφαλτήριο στρατολόγησής τους στην Αλ Κάιντα.
Αλλά αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος που η πόλη έγινε συνώνυμη της ισλαμιστικής τρομοκρατίας.
Στο Μπέρμιγχαμ προσπάθησαν υπερσυντηρητικοί μουσουλμάνοι να διεισδύσουν σε κρατικά σχολεία για να επιβάλουν ισλαμική ατζέντα.
Το 2014 έγινε έρευνα για το σκάνδαλο «Δούρειος Ίππος» και αποδείχθηκε ότι το δημοτικό συμβούλιο έκλεισε τα μάτια στην υπόθεση, φοβούμενο μήπως κατηγορηθεί για ρατσισμό.
Κι ίσως αυτή η πολιτική ανοχής στο πλαίσιο μιας κακώς εννοούμενης πολιτικής ορθότητας απέναντι σε άτομα με ριζοσπαστικές απόψεις και δράσεις να συνέβαλε στην εκκόλαψη του αυγού του φιδιού στην πόλη, σχολιάζει η Daily Mail.”
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/pws-egine-to-mpermigcham-skhkofwlia-tzichantistwn-mia…-didaktikh-istoria#ixzz4cGbvxP6f