Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έσπευσε ο Σύριζα να υποβάλλει ερώτηση για το τζαμί στο Διδυμότειχο – Εάν όμως καιγόταν κάποια εκκλησία;

Έσπευσε ο Σύριζα να υποβάλλει ερώτηση για το τζαμί στο Διδυμότειχο - Εάν όμως καιγόταν κάποια εκκλησία;

Το «πάθος» με το οποίο οι κυβερνητικοί βουλευτές έσπευσαν να τοποθετηθούν, ύστερα από την φωτιά που ξέσπασε στο τζαμί του Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο, καυτηριάζει με εύστοχο σχόλιό της η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ», όπου αναγράφονται τα εξής:

«Πριν το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σπεύσει να ζητήσει εξηγήσεις για την πυρκαγιά στο τζαμί του Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο, θα έπρεπε να έχει αναλογισθεί την συμπεριφορά των Τούρκων και των Οθωμανών προπατόρων τους απέναντι στα χριστιανικά μνημεία των εδαφών τους. Η Αγία Σοφία και οι προσπάθειες του καθεστώτος Ερντογάν να την καταστήσει τζαμί εκ νέου, είναι το πλέον πρόσφατο δείγμα των πραγματικών προθέσεων της σημερινής Τουρκίας και του… «σεβασμού» τον οποίον επιδεικνύει προς τα μνημεία του πολιτισμού. Απεναντίας, η Ελλάς σέβεται και με το παραπάνω όλα τα μνημεία πολιτισμού που ευρίσκονται στο έδαφός μας. Ακόμη και αυτά στα οποία κάποιος μουφτής μπορεί να διδάσκει το μίσος.

Το εξοργιστικό όμως είναι ότι, κυριολεκτικώς “πριν αλέκτορα φωνήσαι”, ήσαν οι κυβερνητικοί βουλευτές που έσπευσαν να υποβάλλουν ερώτηση για την επισκευή του τζαμιού. Και εξίσου εξοργιστικά η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου σπεύδει να τους απαντήσει. Αλήθεια, πού ήσαν όλοι αυτοί όταν οι μουσουλμάνοι κατέστρεφαν τα μνημεία της παγκοσμίου κληρονομιάς στο Ιράκ και την Συρία. Πότε εξέφρασαν ανησυχία για ένα ελληνικό ή ένα χριστιανικό πολιτιστικό μνημείο; Για το τζαμί τους πήρε ο πόνος; Θα το θεωρήσουμε συμπλεγματική συμπεριφορά, για να μην πούμε τίποτε χειρότερο».

Πραγματικά, είναι εξοργιστικό «να ζητά τα ρέστα» η Τουρκία, η οποία έχει την πλέον βάναυση συμπεριφορά απέναντι στα χριστιανικά μνημεία τα οποία βρίσκονται στο έδαφός της. Προκαλεί, όμως, εντύπωση (και είναι όντως εξίσου εξοργιστικό) το γεγονός της… αγωνίας που διέκρινε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έσπευσαν να υποβάλλουν ερώτηση για την επισκευή του τζαμιού. Ερώτηση, την οποία φυσικά και δεν επρόκειτο να την έκαναν στην περίπτωση που η φωτιά έπληττε μια Εκκλησία ή ένα Μοναστήρι.

Είναι εμφανές το κόμπλεξ και η εμπάθεια που διακατέχει τους εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ για οτιδήποτε συνδέεται με την Ελλάδα και την Ορθοδοξία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/espeuse-o-suriza-na-upoballei-erwthsh-gia-to-tzami-sto-didumoteicho.-ean-om#ixzz4cKbXSUjc

Exit mobile version