«Τούτο το λόγο θα σας πω
δεν έχω άλλο κανένα
μεθύστε με τ’ αθάνατο
κρασί του Εικοσιένα!»
Κωστής Παλαμάς
Θα “τιμηθεί” και αυτήν την χρονιά στην χώρα μας η Επανάσταση της 25ης Μαρτίου του 1821, η οποία σήμανε την αρχή της ελευθερίας του νεοελληνικού κράτους. Μιας ελευθερίας, η οποία σχεδόν διακόσια χρόνια πλήττεται βάναυσα από την ξενοκρατία, η οποία δυναστεύει την Πατρίδα μας. Και το ερώτημα που τίθεται, ερώτημα ουσίας, είναι αν πραγματικά τιμούμε το 1821, έχοντας εκχωρήσει την εθνική μας κυριαρχία και ακολουθώντας μία πολιτική υποχωρήσεων σε όλα τα εθνικά θέματα. Πώς μπορούν να τιμούν τους Ήρωες οι έχοντες όψη πεθαμένου γραφειοκράτες και οι προσκυνημένοι;
Στον αντίλογο ο νόμος της “λογικής” των ανά τους αιώνες δειλών “δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε, δεν έχουμε δύναμη”… Αλήθεια, το 1821 είχαμε δύναμη; Ας δούμε τι λέγει στον περίφημο λόγο του στην Πνύκα, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και τι απαντά στους “φρόνιμους” που έλεγαν και τότε να κάτσουνε οι Έλληνες ήσυχα: “Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση.”
ΤΟ 1821 ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Στα σχολεία όλης της χώρας εδώ και δεκαετίες επικρατεί η προπαγάνδα της αριστεράς. Έτσι και αυτήν την χρονιά θα ακουστούν άσματα κομμουνιστικά προς… τιμήν (!) του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του Αθανάσιου Διάκου, του Γεώργιου Καραϊσκάκη και του Νικηταρά.
Πλήρης η διαστρέβλωση της Ιστορίας από την τυραννία την μαρξιστική, η οποία έχει επιβληθεί στην Πατρίδα μας με την ανοχή των φιλελεύθερων εδώ και δεκαετίες. Ήταν πράγματι η Επανάσταση του 1821 μια επανάσταση, που ούτε λίγο ούτε πολύ ήταν σχεδόν μια επανάσταση κομμουνιστική; Έτσι θα πουν οι δάσκαλοι της συμφοράς και οι καθηγητές του εθνομηδενισμού στα Ελληνόπουλα και θα πουν για μια ακόμη φορά ένα μεγάλο ψέμα, στο οποίο απαντά ο ίδιος ο ιστορικός της αριστεράς, ο Κορδάτος, ο οποίος γράφει χαρακτηριστικά:
«Γ. Κορδάτου, Μεγάλη Ιστορία της Ελλάδας – Πρόλογος στην έκδοση του 1957, Κεφάλαιο ΞΑ’ – Το Αγροτικό Ζήτημα: «Δεν πρέπει να βλέπουμε την ελληνική επανάσταση σαν κίνημα πολιτικοκοινωνικό και ούτε με σημερινά ιδεολογικά κριτήρια να ερμηνεύουμε ορισμένα γεγονότα του Εικοσιένα. Η επαναστατημένη Ελλάδα του 1821 δεν ήταν η Ρωσσία του 1917. Εν ονόματι του αριστερισμού δεν πρέπει να γίνεται παραποίηση της Ιστορίας.» Γ. Κορδάτος»
Δυστυχώς εν ονόματι του αριστερισμού όχι μόνον γίνεται παραποίηση της Ιστορίας, αλλά μια κυριολεκτικά βάναυση διαστρέβλωσή της στην Ελλάδα του 2017, στο τελευταίο σοβιέτ της Ευρώπης!
1825 – Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ
Οι γενναίοι που δεν συλλογίστηκαν τίποτε, όπως είπε ο Κολοκοτρώνης, και ρίχτηκαν στην φωτιά για την μεγάλη εθνική υπόθεση, ήθελαν μια ελευθερία ακέραια χωρίς δουλείες. Όμως κάποιοι φρόντισαν και η ξενοκρατία στεριώθηκε στην Πατρίδα μας και κρατά σχεδόν 200 χρόνια από τότε.
Στα πρώτα χρόνια της Επαναστάσεως οι Έλληνες ενωμένοι νικούσαν τους Τούρκους μέχρι που ήλθαν τα περίφημα τοκογλυφικά δάνεια του αγώνα από το Λονδίνο και ο διχασμός που έφερε ο δαίμονας, που ήταν το χρήμα και ο εμφύλιος και σε όλα αυτά προστέθηκε η εισβολή του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο.
Στην Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως του Σπυρίδωνα Τρικούπη, στο κεφάλαιο 55, διαβάζουμε: “Από την αρχή του αγώνα η Αγγλία φοβόταν την ένοπλη παρέμβαση της ρωσσικής αυλής στην ελληνοτουρκική πάλη… Φοβόταν πάντα την τάση της Ρωσσίας να πολεμήσει εναντίον των Τούρκων υπέρ των βασανισμένων ομοθρήσκων της. Την ανησυχούσε η διακοπή των συνδιασκέψεων μεταξύ τους για το ελληνοτουρκικό ζήτημα“.
Σε αυτήν, λοιπόν, την τραγική περίοδο της Επαναστάσεως, όταν ο Ιμπραήμ ευρίσκετο προ των πυλών του Ναυπλίου, με πρωτοβουλία της επιτροπής της Ζακύνθου, η οποία συνεννοήθη με τον Άγγλο Ύπατο Αρμοστή Άνταμ, συντάχθηκε η δήλωση της υποταγής του Έθνους μας στην Μεγάλη Βρετανία, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: «… Η Ελλάς διά της παρούσης δημοσίου πράξεως προσδιορίζει, αποφασίζει, θεσπίζει και βούλεται τον επόμενον Νόμον: Το Ελληνικόν έθνος δυνάμει της παρούσης πράξεως θέτει εκουσίως την ιεράν παρακαταθήκην της αυτού ελευθερίας, εθνικής ανεξαρτησίας και της πολιτικής αυτού υπάρξεως υπό την μοναδικήν υπεράσπισιν της Μεγάλης Βρετανίας…».
Το έγγραφο αυτό ψηφίστηκε από το βουλευτικό στις 24 Ιουλίου του 1825 και αρνήθηκαν να το υπογράψουν μεταξύ άλλων ο Νικηταράς και ο Υψηλάντης! Ο Δημήτριος Υψηλάντης ετέθη πολύ σύντομα στο περιθώριο και όσο για τον Νικηταρά πέθανε πολλά χρόνια αργότερα… ζητιάνος(!) στην “ελεύθερη” Ελλάδα. Η εποχή της ξενοκρατίας είχε αρχίσει και συνεχίζεται μέχρι τις ημέρες μας!
“ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ”
1825 και ο Ιμπραήμ κυριαρχούσε παντού, μόνον την Μάνη δεν μπόρεσε να καταλάβει και το Ναύπλιο μόνον ήταν ακόμη ελεύθερο. Τότε οι κρατούντες αναγκάστηκαν να αποφυλακίσουν τον Κολοκοτρώνη, ο οποίος ξεκίνησε έναν υπέροχο αγώνα αντιστάσεως στην τρομοκρατία του Ιμπραήμ, που έπαιρνε συγχωροχάρτια και δηλώσεις υποταγής από κάθε σημείο της Ελλάδος. Όμως οι Έλληνες δεν είχαν πει την τελευταία λέξη. Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό όταν πηγαίνοντας ο Ιμπραήμ στα 1825 από τα Καλάβρυτα στην Τριπολιτσά σε ένα χωριό στις Καστάνες βρήκε στο δρόμο του κρεμασμένο έναν προσκυνημένο, που επάνω ήταν καρφωμένο ένα έγγραφο που έλεγε:
«Τέτοιον καταφρονημένον θάνατον θα έχουν από τους Έλληνας όσοι επροσκύνησαν εις τον Ιμπραχίμην και δεν μετανοήσουν να κινηθούν κατ’ αυτού… Ο παρών Γιάννης από Μπούμπουκα ήτο σταλμένος από τον Ιμπραχίμην τσιασίτης (κατάσκοπος) και επιάσθη και λαμβάνει τον θάνατον δι’ αγχόνης». Ο Γενικός Αρχηγός της Πελοποννήσου, Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Αμείλικτος κράτησε ζωντανή τη φλόγα της Επανάστασης και στους προσκυνημένους είχε απευθύνει την παρακάτω διαταγή: “Δώστε μου τα προσκυνοχάρτια του Μπραϊμη να σας δώσω του Έθνους. Όποιο χωριό δεν γυρίσει στο έθνος θα το αφανίσω από το πρόσωπο της γής. Απ’ τη μία θα βγαίνουν οι αραπάδες και απ’ την άλλη θα μπαίνω εγώ, θα καίω και θα σκοτώνω. Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!”
Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή