Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τελικά, πάλι υπέγραψε ο Τσίπρας: Παρά τις απειλές και τις επιστολές η κυβέρνηση συναίνεσε στην διακήρυξη της Ρώμης για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Τελικά, πάλι υπέγραψε ο Τσίπρας: Παρά τις απειλές και τις επιστολές η κυβέρνηση συναίνεσε στην διακήρυξη της Ρώμης για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Πριν από μερικές ημέρες ο Τσίπρας είχε στείλει «αιχμηρή» (όπως την χαρακτήριζαν τα ΜΜΕ του Σύριζα – ΕΡΤ, Εφ. Συν, Αυγή) επιστολή προς τον Γιούνκερ και τον Τούσκ, ουσιαστικά απειλώντας ότι δεν πρόκειται να υπογράψει την διακήρυξη για τα 60 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, αν δεν λάβει σαφείς διαβεβαιώσεις για τα εργασιακά κεκτημένα στην Ελλάδα.

Η πρώτη ξεφτίλα του Τσίπρα ήρθε με την απάντηση Γιούνκερ στην επιστολή του, όπου ουσιαστικά γινόταν παραδοχή ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα «δεύτερης ταχύτητας», όπου θα εφαρμόζονται πιο… ελαστικές εργασιακές σχέσεις και γενικότερα που το «ευρωπαϊκό κεκτημένο» θα υποχωρεί εμπρός στις συμφωνίες που υπογράφουν οι ελλαδίτες πολιτικοί.

Ειδικότερα ο Γιούνκερ στην απάντησή του έγραφε: «Αυτοί οι εμπειρογνώμονες παρουσίασαν την έκθεσή τους το περασμένο φθινόπωρο και υποστηρίζουμε τις συστάσεις τους. Ορισμένες από αυτές είναι ξεκάθαρες, όταν πρόκειται για την εφαρμογή του νόμου. Άλλες είναι πιο ελαστικές, όταν πρόκειται για πρακτικές ρυθμίσεις ή τρόπους εργασίας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, όπως ορθώς υπενθυμίζει η έκθεση και είναι γνωστό σε όλους, δεν υπάρχει «ένα μέγεθος που να ταιριάζει σε όλους» στο κοινωνικό κεκτημένο ή στο οικονομικό εγχειρίδιο, όταν πρόκειται για την οργάνωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Επιτρέψτε μου να προσθέσω ότι σε αυτά τα θέματα δεν πρέπει να υπάρχει ούτε χώρος για ιδεολογικές προσεγγίσεις.»

Η δεύτερη ξεφτίλα του Τσίπρα ήρθε χθες με την στάση του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος, μετά από την τόσο απαξιωτική απάντηση που έλαβε, πήγε κανονικότατα στη Ρώμη και υπέγραψε την δήλωση, παρά το γεγονός ότι αντί για διαβεβαιώσεις ότι θα γίνει σεβαστά τα εργασιακά δικαιώματα, πήρε διαβεβαιώσεις ότι θα ποδοπατηθούν.

Δεν έχει πάτο η γονυκλισία του Τσίπρα και των λοιπών της συγκυβερνήσεως Σύριζα – ΑΝΕΛ, εμπρός στο να παραμείνουν προσδεδεμένοι στις καρέκλες τους και τους υπουργικούς τους θώκους. Είναι διατεθειμένοι να ξεπουλήσουν τα πάντα και δεν τους έχει απομείνει ούτε ψήγμα αξιοπρέπειας. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/telika-pali-upegrapse-o-tsipras-para-tis-apeiles-kai-tis-epistoles-h-kubern#ixzz4cTopKIKS

Exit mobile version