Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κρίσιμη η κατάσταση στα Σώματα Ασφαλείας – Βαρύτατες οι πολιτικές ευθύνες

Κρίσιμη η κατάσταση στα Σώματα Ασφαλείας - Βαρύτατες οι πολιτικές ευθύνες

Στα χρόνια της κρίσης έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι αυτοκτονίες των αστυνομικών και στρατιωτικών. Σαν πρώτη αιτία αναφέρουν, ίσως και χάριν ευκολίας, την οικονομική δυσχέρεια. Είναι φυσικά ένας σημαντικός παράγοντας όχι όμως ο μοναδικός. Τα σώματα ασφαλείας και ο στρατός δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται όπως οι υπόλοιποι κλάδοι εργαζομένων. Οι ένστολοι έχουν ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας που από μόνες τους επηρεάζουν την  ψυχολογία τους. Εάν έρχεται τώρα σε αυτόν τον πολύ ιδιαίτερο και νευραλγικό χώρο η πολιτεία με παρεμβάσεις που αντί να διευκολύνουν το έργο των ένστολων τους δημιουργούν επιπλέον προβλήματα οικονομικά και κοινωνικά τότε υπάρχει ΣΟΒΑΡΟ  πρόβλημα στην ασφάλεια και την άμυνα της Χώρας.

ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Έχουμε δει τα τελευταία χρόνια πόσο έχει απαξιωθεί ο ρόλος του αστυνομικού από τις αποφάσεις των πολιτικών προϊσταμένων τους. Εκτός από τις περικοπές των μισθών που ούτως  ή άλλως έχουν γίνει σε όλους τους εργαζομένους, οι αστυνομικοί στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν διακοσμητικό ρόλο. Σε σοβαρά επεισόδια που γίνονται κατά καιρούς με «άνωθεν εντολές» τα Σώματα Ασφαλείας απλά παρακολουθούν τις καταστροφές στην δημόσια περιουσία, δέχονται επιθέσεις και ύβρεις χωρίς να αντιδρούν και όταν προβούν στην καταστολή των παράνομων ενεργειών βρίσκονται οι ίδιοι κατηγορούμενοι για «κατάχρηση εξουσίας» και «βίαιη συμπεριφορά».

Χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό – οχήματα, όπλα, αλεξίσφαιρα-στέλνονται σαν πρόβατα στην σφαγή και αν τολμήσουν να παραπονεθούν για τις άθλιες συνθήκες τους περιμένει ΕΔΕ ή δυσμενής μετάθεση. Αντιμετωπίζουν καθημερινά τα χειρότερα στοιχεία της κοινωνίας με κίνδυνο κάθε λεπτό για την σωματική τους ακεραιότητα και την ζωή τους χωρίς την απολύτως απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς ψυχιάτρους της υπηρεσίας τους. Επιβαρύνεται λοιπόν ο αστυνομικός εκτός από το δυσβάστακτο οικονομικό πρόβλημα και με το ψυχολογικό που δεν αντιμετωπίζεται καθόλου από την πολιτεία. Επόμενο είναι δυστυχώς να έχουμε πάνω από 40 αυτοκτονίες  τα τελευταία 4 χρόνια στην Αστυνομία.

Μήπως λοιπόν οι πολιτικοί να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τους αστυνομικούς σαν προσωπικούς bodyguard και ορντινάτζες και να αφήσουν την αστυνομία να κάνει το έργο της σωστά για την ασφάλεια των πολιτών;

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Στις ένοπλες δυνάμεις δυστυχώς τα πράγματα εξίσου σοβαρή. Η κατάσταση σε όλα τα στρατόπεδα είναι άθλια από όλες τις απόψεις. Μείωση των οικονομικών πόρων του Στρατού με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σιτίσει και να ντύσει τους στρατευσίμους  και οι   προμήθειες σε όπλα και υλικά ανύπαρκτες! Το χειρότερο που συντελείται τα 2 τελευταία χρόνια είναι οι μετατροπή του Στρατού σε υπηρέτη των λαθρομεταναστών, παρέχοντάς τους όχι μόνο στρατόπεδα και σίτιση αλλά κυριολεκτικά τα ΠΑΝΤΑ.

Τα αποθέματα του Στρατού για έκτακτη ανάγκη του Έθνους έχουν εξαφανιστεί προς εξυπηρέτηση των λαθραίων. Σκηνές, κουβέρτες, ρουχισμός, τρόφιμα, καύσιμα όλα παραχωρήθηκαν απλόχερα στους εισβολείς. Ο στρατιωτικός έχει πλέον την  ευθύνη να υπηρετεί  τον παράνομο αλλοδαπό και όχι την Πατρίδα και την Σημαία στην οποία ορκίστηκε!

Με μεταθέσεις και αποσπάσεις που γίνονται,  όχι  για το συμφέρον της Χώρας αλλά σύμφωνα με τις ανάγκες των  hot spot,  οι  στρατιωτικοί έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα οικονομικό και κοινωνικό διότι απομακρύνονται από την οικογένειά τους με μειωμένους μισθούς και αντιμετωπίζουν σοβαρότατο κίνδυνο για την υγεία την δική τους και των οικογενειών τους. Ασθένειες που για την Ευρώπη και φυσικά την Χώρα μας έχουν εξαφανιστεί από δεκαετίες, μεταφέρονται με τους λαθρομετανάστες και είναι άκρως επικίνδυνες. Πολιομυελίτιδα, κοκίτης, ηπατίτιδες Α-Β  που μεταδίδονται απλά με την συνύπαρξη στον ίδιο χώρο είναι ο νέος εχθρός του Στρατού μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις διατάσσονται να αντιμετωπίσουν αυτόν τον εχθρό απροετοίμαστοι εντελώς!

Ο πολιτικός προϊστάμενός τους εκμεταλλεύεται τον όρκο των στρατιωτικών να υπακούν στις εντολές τους και τους χρησιμοποιεί προς ίδιον  πολιτικό όφελος. Όλα αυτά τα σοβαρά προβλήματα αντί να αντιμετωπιστούν εντείνονται με αποτέλεσμα τον σοβαρότατο κίνδυνο για την Ασφάλεια ,την Υγεία και την Ευημερία της Χώρας. Ο στρατιωτικός που με πίστη υπηρετεί την Πατρίδα και τους ανωτέρους του εμπαίζεται ξεδιάντροπα και λοιδορείται. Οικονομική κατάσταση άθλια, υπηρεσία εκτός των πραγματικών καθηκόντων του και σοβαρότατος κίνδυνος για την υγεία του είναι αρκετά ώστε να λυγίσουν κάθε σοβαρό στρατιωτικό που υπηρετεί με συνείδηση!

Οι αυτοκτονίες στα Σώματα  Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ΗΘΙΚΟ ΑΥΤΟΥΡΓΟ. Αυτός είναι οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ που δίχως ίχνος ΑΙΔΟΥΣ καταδικάζουν την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών και ένστολων κατ’ εντολή των Ανθελλήνων που ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ!

Ματαράγκα Αθηνά, Γενικός Ιατρός

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/krisimh-h-katastash-sta-swmata-asfaleias-barutates-oi-politikes-euthunes#ixzz4cVscPigr

Exit mobile version