Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πρόταση – Ντροπή για την Συνταγματική Αναθεώρηση από τους συριζαίους: Διατηρούν νόμο περί ευθύνης υπουργών και βουλευτική ασυλία!

Πρόταση - Ντροπή για την Συνταγματική Αναθεώρηση από τους συριζαίους: Διατηρούν νόμο περί ευθύνης υπουργών και βουλευτική ασυλία!

Την συνέχιση της κλεπτοκρατίας και για τις επόμενες δεκαετίες παρουσιάζουν ως πρότασή τους για την συνταγματική αναθεώρηση, οι φέροντες το «ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς», συριζαίοι και ελαφροδεξιοί συνοδοιπόροι τους.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της προτάσεως της κυβερνήσεως για την συνταγματική αναθεώρηση, που δημοσιεύτηκε στην κομματική εφημερίδα του Σύριζα, «Αυγή», τόσο ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, όσο και η βουλευτική ασυλία διατηρούνται ως έχουν, λες και δεν χάθηκαν αρκετά δισεκατομμύρια στις τσέπες των πολιτικάντηδων.

Από κει και πέρα, ο Σύριζα προτείνει και άλλες διατάξεις, όπως η «διακριτικότητα μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας» και άλλα που χαϊδεύουν το κομματικό του ακροατήριο, όμως η πραγματικότητα παραμένει: πρόκειται για μία πρόταση που χαρίζει χρόνια, δεκαετίες για να ακριβολογούμε, στην κλεπτοκρατία και προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα των Ελλήνων.

Εμείς, από την πλευρά μας, να θυμίσουμε την πάγια θέση του Λαϊκού Συνδέσμου, όπως εκφράστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής από τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νικόλαο Μιχαλολιάκο:

Όμως έχουμε έναν περίφημο νόμο, που δεν είναι νόμος, είναι άρθρο του Συντάγματος, το άρθρο 86, ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών, ο οποίος απαλλάσσει τους Υπουργούς και τους Πρωθυπουργούς βεβαίως από τις πολιτικές τους ευθύνες. Εγώ είχα προτείνει και άλλη φορά εδώ και θα το επαναλάβω: Προβλέπεται η αναστολή άρθρων του Συντάγματος σε κατάσταση πολιορκίας.

Ναι, ανάλογη με κατάσταση πολιορκίας είναι αυτό που συμβαίνει, η κατάσταση ηθικής πολιορκίας. Όπου να πάτε, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε καφενείο, λένε ότι οι πολιτικοί και τα κόμματα είναι κλέφτες. Ας πάρουμε μια πρωτοβουλία και οι τριακόσιοι να ψηφίσουμε την αναστολή του νόμου περί ευθύνης των Υπουργών.

Ίσως δεν είναι συνταγματικά κομψό, είναι όμως ηθικά δίκαιο και θα χειροκροτηθεί και θα επικροτηθεί από ολόκληρο τον ελληνικό λαό”.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/protash-ntroph-gia-thn-suntagmatikh-anathewrhsh-apo-tous-surizaious-diathro#ixzz4cYJ17Hv1

Exit mobile version