Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μέλος αντιεθνικιστικής ΜΚΟ ζητά την διαγραφή του και καταγγέλλει τα πρώην συντρόφια του: «Χρηματοδοτείστε από τον Σόρος»!

Μέλος αντιεθνικιστικής ΜΚΟ ζητά την διαγραφή του και καταγγέλλει τα πρώην συντρόφια του: «Χρηματοδοτείστε από τον Σόρος»!

Σε μια πολύ σοβαρή πολιτική καταγγελία εναντίον Μ.Κ.Ο. προέβη πρώην μέλος της, το οποίο ουσιαστικά την χαρακτηρίζει ως όργανο του διεθνούς κερδοσκόπου και κοσμοπολίτη Τζορτζ Σόρος! Πρόκειται για τον γνωστό ακροαριστερό δικηγόρο Γιάννη Ραχιώτη, που με ανάρτησή του στο διαδίκτυο καταγγέλλει συγκεκριμένη ΜΚΟ για την διασύνδεσή της με ιδρύματα της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.

Ιδού ορισμένα αποσπάσματα από την διαδικτυακή ανάρτηση του Ραχιώτη:

«”Προς: Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΔΑ
Υπόψη: Προέδρου κ. Κων/νου Τσιτσελίκη, Θεσσαλονίκη.
Αντιπροέδρου κ. Δημητρίου Σαραφιανού, Αθήνα.

Κύριοι,
Για την περίπτωση που ακόμη με συμπεριλαμβάνετε στα μέλη της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), ζητώ την άμεση διαγραφή μου.
Ο λόγος είναι η πολιτική κατεύθυνση που τα τελευταία χρόνια προσδώσατε στο Σωματείο. Αναφέρω, ενδεικτικά μόνον:
– Τη στενή πρόσδεση της Ενωσης στον OSF στην οργάνωση που ίδρυσε και ελέγχει ο περιβόητος Τζωρτζ Σόρος και τις θυγατρικές της. Γνωρίζετε καλύτερα από εμένα ότι το αυτό το δίκτυο οργανώσεων, μέσω του προσχήματος της φιλανθρωπίας και των δικαιωμάτων, ειδικεύεται, για λογαριασμό της νεοφιλελεύθερης ελίτ των ΗΠΑ, στην υπονόμευση κρατών και θεσμών μη υποταγμένων στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση. […]

Με υπερηφάνεια δηλώνετε στις ανακοινώσεις σας (αντί πολλών, βλ. ανακοίνωση/απολογισμό 2016) ότι χρηματοδοτείστε είτε απευθείας από τον OSF είτε από θυγατρικές του για υλοποίηση σειράς προγραμμάτων (= πολιτικών) που αυτοί επέλεξαν και υποστηρίζουν. […]

– Παρ’ ότι ζείτε σε μια χώρα που στραγγαλίζεται από διαρκείς εκβιασμούς των ευρωενωσιακών μηχανισμών, σε πρόσφατη ανοιχτή επιστολή σας προς τους ηγέτες της ΕΕ εκφράζετε την ανησυχία σας για «τον εκτροχιασμό του ευρωπαϊκού πειράματος» αυτού δηλαδή που συνέτριψε τη ζωή εκατομμυρίων κατοίκων αυτής της χώρας και τη μετέτρεψε σε προτεκτοράτο».

Το ότι αυτή η καταγγελία, με συγκεκριμένο περιεχόμενο, για την ΕΕΔΑ προέρχεται από ένα «αναγνωρισμένο» (πρώην) μέλος της, δίνει άλλη διάσταση στην βαρύτητά της. Η συγκεκριμένη ΜΚΟ χαρακτηρίζεται ότι έχει «στενή πρόσδεση» με τον Σόρος. Στην ουσία, δηλαδή κατηγορείται ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα του συγκεκριμένου κερδοσκόπου, συμμετέχοντας στην υπονομευτική πολιτική του εναντίον «κρατών και θεσμών μη υποταγμένων στην νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση». Εννοείται, ότι αυτή η καταγγελία δεν ήρθε ως «κεραυνός εν αιθρία», καθώς ο Ραχιώτης απλώς επιβεβαίωσε αυτό που από καιρό πολλοί υποψιάζονταν.

Αν, μάλιστα, συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι (και) η συγκεκριμένη ΜΚΟ έχει σαφέστατη αρνητική άποψη και στάση απέναντι στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, τότε τα όσα καταγγέλλει ο Ραχιώτης αποκτούν ευρύτερη σημασία. Αλήθεια, ο επί χρόνια (2003-2011) πρόεδρος της εν λόγω οργάνωσης Δημήτρης Χριστόπουλος (γνωστός αντιεθνικιστής και από τους πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας απαγόρευσης προβολής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ από την ΕΡΤ) ποια θέση παίρνει επί του θέματος;

Συμφωνεί ή διαφωνεί με τις καταγγελίες του Ραχιώτη εναντίον των πρώην συνοδοιπόρων του; Και βεβαίως, ποια άποψη έχει ο ίδιος προσωπικά για τον Σόρος και τις δραστηριότητές του; Τις βλέπει με θετικό μάτι ή τις κατακρίνει; Πάντως, η μόνιμα λυσσαλέα αντίδρασή του εναντίον του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος προϊδεάζει για συγκεκριμένες απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα που του τέθηκαν.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/prwhn-melos-ths-kataggellei-antiethnikistikh-mko-chrhmatodoteiste-apo-ton-s#ixzz4cZ0IqIQx

Exit mobile version