Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αριστεριστές καταγγέλλουν οργανωμένη επίθεση από άρτια εξοπλισμένα τάγματα εφόδου του ΚΚΕ!

Αριστεριστές καταγγέλλουν οργανωμένη επίθεση από άρτια εξοπλισμένα τάγματα εφόδου του ΚΚΕ!

Στα μουγκά από τα καθεστωτικά ΜΜΕ (των πρώην ΕΠΟΝιτών και κνιτών…) πέρασαν τρεις οργανωμένες επιθέσεις Ταγμάτων Εφόδου της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ σε αριστεριστές, που έγιναν στις 23 Μαρτίου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με χθεσινές ανακοινώσεις των αριστεριστών (ΕΑΑΚ και νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση), ο «ενδοκινηματικός εμφύλιος» εξαπολύθηκε από κνίτες και «εξωφοιτητικούς» (εννοούν τραμπούκους του ΠΑΜΕ…) σε μια σειρά από σχολές (Ιατρική, Φυσικό και ΕΜΠ), με αποτέλεσμα «τον τραυματισμό αρκετών φοιτητών που διακομίστηκαν σε νοσοκομείο».

Οι αριστεριστές κάνουν λόγο για «μαφιόζικα καρτέρια», για «άρτια εξοπλισμένο κομματικό στρατό», αλλά και για… πλιάτσικο των κουκουέδικων συμμοριών: «Τα καθοδηγητικά στελέχη που συντόνιζαν την επίθεση και καμία σχέση δεν έχουν με τους φοιτητικούς χώρους προέτρεψαν τα μέλη της ΚΝΕ να κλέψουν τα προσωπικά αντικείμενα (τσάντες, κινητά, χρήματα κλπ) των μελών της ΕΑΑΚ και να βανδαλίσουν το υλικό των χώρων των σχημάτων».

Ακολουθεί η περιγραφή του περιστατικού από αριστερό μέσο 

“Με μια πρωτοφανή, για τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια, τραμπούκικη επιδρομή κατά των αγωνιστών της ΕΑΑΚ την Πέμπτη σε σχολές της Αθήνας, επιχείρησε η ηγεσία της ΚΝΕ να καλύψει την αδυναμία της να συμβάλλει στην ανατρεπτική ανασυγκρότηση του κινήματος της νεολαίας. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη δεκάδες μέλη της ΚΝΕ, επιτέθηκαν σχεδιασμένα και απρόκλητα σε φοιτητές αγωνιστές της ΕΑΑΚ στο ΣΕΜΦΕ του Πολυτεχνείου. Δεν επρόκειτο για μια (καταδικαστέα σε κάθε περίπτωση) ενδοφοιτητική διένεξη παρατάξεων, αλλά για οργανωμένη κεντρικά επίθεση, με συμμετοχή δεκάδων μη φοιτητών. 

Η βιαιότητα αυτής της άθλιας ενέργειας, που καμιά σχέση δεν έχει με τις αξίες και τα ιδανικά της Αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος, ήταν ανατριχιαστική. Τα μέλη της ΚΝΕ κτυπούσαν με μανία τους πολύ λιγότερους ΕΑΑΚίτες, στέλνοντας στο νοσοκομείο φοιτητές. Στο αποκορύφωμα έκλεψαν τσάντες, πορτοφόλια, κινητά και κράνη των μελών της ΕΑΑΚ και κατέστρεψαν-βανδάλισαν χώρους του σχήματος! (βλ. και ανακοίνωση ΕΑΑΚ σελίδα 14). Είχε προηγηθεί επίθεση 30 μελών της ΚΝΕ σε πέντε αγωνιστές της ΕΑΑΚ στο Φυσικό, που δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις, λόγω των αποδοκιμασιών των φοιτητών της σχολής.

Κεντρικά σχεδιασμένη

Είχε προηγηθεί, την Τετάρτη, κινητοποίηση φοιτητών και μαθητών στο υπουργείο Παιδείας, στην οποία συμμετείχαν και οι δυνάμεις της ΚΝΕ και της ΕΑΑΚ, κι ευρύτερα της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Στην κοινή κινητοποίηση και στις διαφωνίες που παρουσιάστηκαν, η ΚΝΕ απάντησε με ανακοίνωση του ΜΑΣ, που έλεγε πως «ο θλιβερός θίασος της ΕΑΑΚ ανέλαβε την προστασία του υπουργού»(!) και πολύ περισσότερο με την τραμπούκικη επιδρομή. Η αντικαπιταλιστική Αριστερά δεν πρόκειται να ακολουθήσει την ΚΝΕ στο θλιβερό δρόμο του ενδοαριστερού εμφυλίου και των εκφυλιστικών πρακτικών, ούτε βέβαια να αναδιπλωθεί. Θα πρωτοστατήσει στη μάχη ενάντια στην κυβέρνηση και το σύστημα, για την αντεπίθεση του κινήματος, που όταν αναπτύσσεται παραμερίζει τις ηττοπαθείς, συμβιβαστικές και διαχειριστικές λογικές.”

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/aristeristes-kataggelloun-organwmenh-epithesh-apo-artia-ejoplismena-tagmata#ixzz4cZ0clwQ8

Exit mobile version