Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εφημερίδα Εμπρός: «Χαλάλ» από τα Γιάννενα, «Κοσέρ» απ’την Καβάλα

Εφημερίδα Εμπρός: «Χαλάλ» από τα Γιάννενα, «Κοσέρ» απ’την Καβάλα

Με το μουσουλμανικό τυπικό, που προϋποθέτει και επίκληση στον… Αλλάχ, σφάζονται τα κοτόπουλα της εταιρείας Πίνδος που εδρεύει στα Ιωάννινα, προκειμένου να λάβουν, με την έγκριση του μουφτή Ξάνθης, το ειδικό πιστοποιητικό helal (χαλάλ)! Εκτός από τους καλούς Έλληνες, οι οποίοι έχουν συνείδηση και προτιμούν να αγοράζουν ελληνικά προϊόντα, χωρίς όμως, στην συγκεκριμένη περίπτωση, να γνωρίζουν ότι το ελληνικό κοτόπουλο έχει την έγκριση του… μουφτή που με τους συνεργάτες του έχουν αναλάβει να εμποτίζουν το οικογενειακό μας κοτόπουλο με τις “ευλογίες” του Αλλάχ, τα κοτόπουλα της εταιρείας διοχετεύονται και στον Ελληνικό Στρατό, ο οποίος καταναλώνει τα “ευλογημένα” από τον μουφτή και τον… Αλλάχ κοτόπουλα, αφού η εταιρεία είναι, και καλώς ως εδώ, ένας από τους προμηθευτές των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Μπορούμε μόνο να υποθέσουμε ποια θα ήταν η αντίδραση των “προοδευτικών” Αριστεράς και Δεξιάς εάν απαιτείτο αντίστοιχη ευλογία από τον τοπικό Μητροπολίτη, και προσευχή στον Χριστό! Οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι Έλληνες καταναλωτές, καταναλώνουν επομένως τα «ευλογημένα» από τις μουσουλμανικές επικλήσεις κοτόπουλα, στο όνομα του πολυπολιτισμού και του ρατσισμού εναντίον οτιδήποτε Ελληνικού! Να υποθέσουμε ότι το επόμενο βήμα θα είναι να εγκατασταθεί μουφτής και στα Ιωάννινα, για να μην κουράζονται αυτός και οι συνεργάτες του από το πήγαινε-έλα;

Και Κοσέρ στην Καβάλα Στις αρχές Μαρτίου, η επιχείρηση που διαχειρίζεται το Σφαγείο στο Κοκκινόχωμα  Καβάλας αιτήθηκε από τις οικείες Υπηρεσίες την άδεια να προχωρήσει σε σφαγές Κοσέρ. Όπου «Κοσέρ» είναι η σφαγή ζώων σύμφωνα με τον Εβραϊκό νόμο «Χαλαχά», από σφαγέα ευσεβή Εβραίο ή ραβίνο. Οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας διενεργούν πράγματι αυτοψία και διαπιστώνουν «ελλείψεις» και «παρατυπίες».

Στις 10 Μαρτίου 2017, με έγγραφό του προς την αιτούσα εταιρία και με Κοινοποίηση προς τις αρμόδιες Αρχές, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ Νίκος Αντώνογλου «ανοίγει» ουσιαστικά την «πόρτα» στην αδειοδότηση, παραπέμποντας στο άρθρο 4 παρ. 4 του Ειδικού Κανονισμού 1099/2009 του Συμβουλίου που αναφέρει ότι «για τα ζώα που υποβάλλονται σε ιδιαίτερες μεθόδους σφαγής που προβλέπονται από λατρευτικούς τύπους, δεν εφαρμόζονται οι απαιτήσεις της παραγράφου 1, υπό την προϋπόθεση ότι η σφαγή διενεργείται σε σφαγείο».

Στις 14 Μαρτίου του 2017, ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Αχιλλέας Σαχπατζίδης παρεμβαίνει στην διαδικασία και με έγγραφό του προς το ΥΠΑΑΤ αναφέρει ότι ναι μεν, ισχύει η εξαίρεση του άρθρου 4 του ΕΚ για τις λατρευτικού τύπου σφαγές και επιτρέπεται η σφαγή ζώων χωρίς αναισθησία, αλλά τίθενται και μια σειρά από προϋποθέσεις. Αυτές αφορούν στην καλή μεταχείριση των ζώων, την κατασκευή, την διαρρύθμιση και τον εξοπλισμό των χώρων διενέργειας των σφαγών, ενώ επισημαίνεται και το ότι στην χώρα μας δεν έχουν θεσπιστεί Εθνικοί Κανόνες για ανάλογες διαδικασίες.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι τα ζώα που σφάζονται χωρίς αναισθησία θα πρέπει να ακινητοποιούνται πριν, ατομικά, και με μηχανικά μέσα. Όπως τελικά διαπιστώθηκε από τριμελές κλιμάκιο του Τμήματος Κτηνιατρικής της ΠΕ Καβάλας το σύστημα μηχανισμού ακινητοποίησης δεν εξασφάλιζε ικανοποιητική συγκράτηση των ζώων με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνός τραυματισμού μέχρι και τον θάνατο τους. Το θέμα δεν θα μπορούσε να περάσει εκτός και αν δινόταν «άνωθεν» εντολή βάσει του άρθρου 25, παρ. 2 του Ν. 3528/2007 σύμφωνα με το οποίο ο υπάλληλος είναι υποχρεωμένος να εκτελέσει εντολή του πολιτικού του προϊστάμενου.

Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες, και η «άνωθεν» εντολή δόθηκε με την δικαιολογία ότι η εξαγωγική δραστηριότητα αποτελεί σημαντικότατο παράγοντα για την οικονομία του τόπου και της χώρας γενικότερα, ιδιαίτερα μάλιστα στις παρούσες συνθήκες έχει εξαιρετικά επείγοντα χαρακτήρα! Πέραν των τυπικών και νομικών εμποδίων, τα οποία ευκόλως παρακάμπτονται είτε με άνωθεν εντολές είτε με νέα νομοθεσία, αναρωτιόμαστε πώς… επιβίωνε ως τώρα η Κτηνοτροφία στην Ελλάδα χωρίς την επιβολή της σφαγής «Κοσέρ» και «Χαλάλ»!

Και το πιο σημαντικό, αναρωτιόμαστε γιατί επιβάλλεται στους Έλληνες, κατά την Αρχή της Δημοκρατίας πλειοψηφία στην χώρα μας, να θρέφονται με σφάγια και προϊόντα τελετουργικά σφαγμένα και … «ευλογημένα» από μουφτήδες και ραββίνους! Το Χριστεπώνυμο πλήρωμα και οι ταγοί του θα αντιδράσουν ή συμφωνούν υπηρετώντας τον θρησκευτικό συγκρητισμό και την Πανθρησκεία;

Ε.Δ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/chalal-apo-ta-giannena-koser-apthn-kabala#ixzz4cZ6Erxq3

Exit mobile version