Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Καταδικάστηκε για ανακριβές πόθεν έσχες ο συκοφάντης της Χρυσής Αυγής, μεγαλοεκδότης Ψυχάρης

Καταδικάστηκε για ανακριβές πόθεν έσχες ο συκοφάντης της Χρυσής Αυγής, μεγαλοεκδότης Ψυχάρης

«Και με την βούλα» (που λέει ο Λαός μας) θεωρείται ότι παρέβη το νόμο ο (πάλαι ποτέ)  ισχυρός άντρας του καταρρέοντος ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης, καθώς καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ, παρότι η ποινή αυτή έχει τριετή αναστολή.

Συγκεκριμένα, ο Ψυχάρης καταδικάστηκε για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες κατ΄εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος. Συνολικά κατηγορείτο για έξι πράξεις για τα οικονομικά έτη 2010 – 2014 (δηλώσεις πόθεν έσχες 2011 – 2015), καταδικαζόμενος τελικά –ομόφωνα μάλιστα- για τέσσερις απ΄αυτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την καταδίκη του ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας. Αξιοσημείωτο, επίσης, είναι το ότι η δίκη είχε αναβληθεί επ΄αόριστον τον Ιούλιο του 2016, όταν το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ψυχάρη, πατώντας πάνω στον ισχυρισμό ότι δεν περιγραφόταν επακριβώς εάν ο μεγαλοεκδότης τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται από αμέλεια ή δόλο.

Ωστόσο, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αναίρεση που άσκησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο Ψυχάρης στάλθηκε εκ νέου στο εδώλιο και καταδικάστηκε στην προαναφερθείσα ποινή.

Ο καθένας, ανάλογα με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τα πρόσωπα και τις καταστάσεις, μπορεί να αντιληφθεί εάν η ποινή που του επιβλήθηκε είναι εφάμιλλη ή όχι των πράξεων για τις οποίες καταδικάστηκε. Όπως και να έχει όμως, υπάρχει μια ποινή που καθιστά τον Ψυχάρη ως καταδικασθέντα και βεβαίως αυτό σημαίνει πολλά για τον εκδότη εντύπων που προέβλεπαν την «δύση της Χρυσής Αυγής», αλλά πλέον δέχονται «σφαλιάρες» ηθικού, νομικού και οικονομικού περιεχομένου στον μέγιστο βαθμό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/katadikh-30-mhnwn-gia-ton-megaloekdoth-psucharh.-anti-gia-thn-dikh-ths-chru#ixzz4cjHNMHK2

Exit mobile version