Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γ. Σαχινίδης: Με (ν)τροπολογία Σύριζα οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πληρώνουν τον Μπόμπολα! ΒΙΝΤΕΟ

YouTube Poster

Ο Συναγωνιστής και βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σαχινίδης κατά την ομιλία του στην βουλή για νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών αρχικά σχολίασε την δικογραφία που ήρθε στην βουλή για τον Σαμαρά σχετικά με τις εντολές που έδινε στον «παναθηναϊκάκια» να προφυλακίσει του βουλευτές της Χρυσής Αυγής, λέγοντας πως πλέον ο πρώην αρχηγός της ΝΔ είναι υπόδικος και οι συριζαίοι υπουργοί πρέπει ή να σταματήσουν να απαντούν στις ερωτήσεις της ΝΔ ή θα πρέπει να απαντούν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο των βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου, όπως προβλέπουν οι δημοκρατικές διαδικασίες.

Εν συνεχεία σχολίασε τις δεκάδες τροπολογίες που έφερε η κυβέρνηση μαζί το νομοσχέδιο και στάθηκε στην 1000/158, όπου με απόφαση των συριζαίων υπουργών Σπίρτζη και Τσακαλώτου ο όμιλος Μπόμπολα θα αποζημιώνεται πλέον από τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων για την ζημιογόνο λειτουργία του οδικού άξονα Τρίπολη – Κόρινθος – Καλαμάτα.

«Να σας θυμίσω ότι  350 εκατομμύρια ευρώ ως είχαν καταβληθεί  «αποζημίωση» από την κυβέρνηση στην κοινοπραξία Μορέας Α.Ε., συμφερόντων των ομίλων Λ. Μπόμπολα  που κατασκευάζει τον κεντρικό οδικό άξονα Πελοποννήσου. Η κοινοπραξία εμφάνισε λογαριασμό με απώλειες 500 εκατ. ευρώ λόγω μειωμένης κίνησης.

Στην περίπτωση του αυτοκινητόδρομου της Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας τα έργα δεν είχαν σταματήσει στα μέσα του 2011, αλλά προχωρούσαν με αργούς ρυθμούς. Σήμερα συνεχίζει να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός διότι έχει μειωθεί η κίνηση και το Ελληνικό Δημόσιο συνδράμει τον παραχωρησιούχο.» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Σύριζα λοιπόν με τη συγκεκριμένη τροπολογία διασφαλίζει την κερδοφορία της κοινοπραξίας συμφερόντων Μπόμπολα της οποίας τα έσοδα της πέφτουν κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική τροπολογία, «παρέχεται η δυνατότητα κάλυψης από το εθνικό σκέλος του ΠΔΕ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της προβλεπόμενης στη σύμβαση παραχώρησης του έργου «Μελέτη-Κατασκευή- Χρηματοδότηση- Λειτουργία-Συντήρηση και Εκμετάλλευση του έργου “Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και Κλάδος Λέυκτρο- Σπάρτη (ν.3559/2007)”, δαπάνης  η οποία προκαλείται από την υποχρέωση του Δημοσίου για την επιδότηση λειτουργίας και την πρόσθετη επιδότηση λειτουργίας του παραχωρησιούχου, που καταβάλλεται κατά τα ειδικότερα οριζόμενα».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/g.-sachinidhs-me-ntropologia-suriza-oi-ellhnes-forologoumenoi-tha-plhrwnoun#ixzz4cjHt1efO

Exit mobile version