Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κάνουν τα πάντα για να εξαφανίσουν τον ιατρό της γειτονιάς

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση να κάνει ότι μπορεί για να καταστρέψει τους ελεύθερους επαγγελματίες, τον πυλώνα της όποιας οικονομίας έχει απομείνει. Μετά τον ΕΦΚΑ που οδηγεί στην δήμευση του 75% του εισοδήματος μαζί με τις φορολογικές και λοιπές παράλογες απαιτήσεις (προκαταβολή φόρου, εισφορά αλληλεγγύης), συνεχίζει να οδηγεί στην καταστροφή όποιους μπορούν να επιβιώσουν.Δεν προχωρά σε νομοθετική τροποποίηση για την ένταξη στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών χρεών των ελεύθερων επαγγελματιών.

Έτσι και οι ιατροί ελευθεροεπαγγελματίες που είναι η ραχοκοκκαλιά της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, δεν μπορούν να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του «Νόμου Κατσέλη». Και αυτό επειδή αυτός ο νόμος θέτει ιδιαιτέρως αυστηρές προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα να εξαιρείται η πλειοψηφία των ιατρών ελεύθερων επαγγελματιών. Αυτό αποτελεί ανισότητα σε σχέση με τις επιχειρήσεις.

Με το να μην βοηθάνε την επιβίωση των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών οδηγούν την Π.Φ.Υ. στα χέρια των κορακιών της υγείας. Ο ιατρός της γειτονιάς που είναι φίλος με τον ασθενή και γνωρίζει τα προβλήματά του, παρέχοντας και συμβουλές υγείας όλο το 24ωρο, θα εξαφανισθεί. Ο αντικαταστάτης του θα είναι ένα απρόσωπο ιατρικό κέντρο όπου υπαλληλοι ιατροί θα προσφέρουν ψυχρές απρόσωπες υπηρεσίες. Οι ασθενείς θα αντιμετωπίζονται ως λογιστικά στοιχεία και όχι ως άνθρωποι.Η αντιμετώπιση των νόσων τους θα καθορίζεται από το κέρδος του επιχειρηματία του ιατρικού κέντρου και φυσικά κάθε «επιπλέον» υπηρεσία που δεν θα καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ θα χρεώνεται πανάκριβα.

Οφείλουμε να συσπειρωθούμε και να αγωνισθούμε ενάντια στην εθνοκτόνο πολιτική τους. Καλούμε τους ιατρούς να πυκνώσουν τις τάξεις μας και να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιό μας στις επερχόμενες εκλογές του ΙΣΑ. Για να ακούγεται η φωνή του Ιατρού του Ελληνισμού που θέλουν να φιμώσουν.

Παναγιώτης Κελεπούρης, Καρδιολόγος
Ιατροί του Ελληνισμού

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kanoun-ta-panta-gia-na-ejafanisoun-ton-iatro-ths-geitonias#ixzz4coZaj500

Exit mobile version