Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κραυγή απελπισίας από τα «Νέα»: Όσες μεταγραφές και να κάνει το κλεφτοΠασόκ, δεν θα ξεπεράσει την Χρυσή Αυγή!

Κραυγή απελπισίας από τα «Νέα»: Όσες μεταγραφές και να κάνει το κλεφτοΠασόκ, δεν θα ξεπεράσει την Χρυσή Αυγή!

Το ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν τραβάει» και ότι παρά την ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής του Τόπου που επιχειρεί με τις μεταγραφές βουλευτών από το στα πρόθυρα της διάλυσης Ποτάμι μπορεί να είναι τρίτο (πλέον) κόμμα στην Βουλή αλλά καταρρέει στην κοινωνία, είναι κάτι το οποίο παραδέχονται και καθεστωτικές εφημερίδες, οι οποίες ήταν πάντα φίλα προσκείμενες στο κόμμα που έκλινε σ’ όλες τις πτώσεις την λέξη «κλέφτης».

Έτσι, λοιπόν, στα «Νέα» διαβάζουμε υπό τον τίτλο «Ανοικτές πληγές» το εξής πολύ ενδιαφέροντος περιεχομένου  κείμενο: «Καμιά φορά αυτά τα δύο πάνε μαζί: Όταν ένα κόμμα χάνει το ρεύμα του στην κοινωνία, χάνει και τους βουλευτές του – είναι η περίπτωση του Ποταμιού. Στην αντίστροφη διαδικασία, όμως, δεν υπάρχει η ίδια αναλογία. Το ΠΑΣΟΚ για παράδειγμα, που κερδίζει τον έναν μετά τον άλλον τους χαμένους ποταμικούς, δεν βλέπει τις δημοσκοπικές του καμπύλες να βελτιώνονται.

Ο τρίτος πόλος δεν είναι ακόμη τρίτος – σε όλες τις έρευνες χάνει από τη Χρυσή Αυγή. Κι αφού δεν είναι τρίτος, δεν είναι καν πόλος. Η ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την προσχώρησή του στην Δημοκρατική Συμπαράταξη ο βουλευτής Κώστας Μπαργιώτας μπορεί να διαβαστεί και σαν ένα κλασσικό ποίημα του είδους με τις γνωστές πινελιές οραματικού στοχασμού περί σύγχρονης ευρωπαϊκής Ελλάδας. Μπορεί να διαβαστεί, όμως, και ως υπόδειγμα δομικού σφάλματος. Εκεί ο πρώην ποταμικός επισημαίνει την ανάγκη ανασύστασης της Κεντροαριστεράς σε ενιαίο πολιτικό φορέα. Μόνο που είναι κάπως δύσκολο να ενοποιηθούν δυο χώροι όταν ο ένας υποδέχεται βουλιμικά τους βουλευτές του άλλου σπάζοντας τις γέφυρες ενοποίησης. Όλα αυτά θα ήταν ενδεχομένως πολύ κεντροαριστερά εάν δεν ήταν απαραίτητη, όπως λέει κι ο βουλευτής, η δημιουργία ενός τρίτου πόλου.

Κι ο λόγος δεν είναι ότι η δημοκρατία δεν μπορεί να ζήσει με το ΠΑΣΟΚ τέταρτο στις δημοσκοπήσεις – ο Μπενουά Αμόν στη Γαλλία αποδεικνύει ότι η δημοκρατία επιβιώνει με τους Σοσιαλιστές ακόμη και πέμπτους. Είναι ότι πληγώνεται ανεπανόρθωτα με τους νεοναζιστές να καπαρώνουν την τρίτη θέση στη Βουλή. Αυτή η δημοκρατία διέτρεξε ήδη μια πολύ μεγάλη περίοδο με αυτή την πληγή ανοικτή. Κι έλαχε στην Κεντροαριστερά να την κλείσει».

Όπως, μετά λύπης, παραδέχονται «Τα Νέα» όλες οι έρευνες δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ υπολείπεται της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ σ’ ό,τι αφορά την πραγματική απήχηση στον Ελληνικό Λαό και όχι τις αλχημείες και τα μαγειρέματα με αποστάτες βουλευτές.

Η ψευτοδημοκρατία που ευαγγελίζεται η φυλλάδα των «Νέων» όχι μόνο θα πρέπει να συνηθίζει στην ιδέα ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχει «καπαρώσει» την τρίτη θέση, αλλά θα πρέπει από τώρα να προετοιμάζεται για ακόμα μεγαλύτερες οδυνηρές εκπλήξεις και ανάλογες πληγές από την διευρυνόμενη λαϊκή απήχηση του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kraugh-apelpisias-apo-ta-nea-to-pasok-chanei-thn-trith-thesh-apo-thn-chrush#ixzz4cpqoEiCM

Exit mobile version