Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παραμένουν στην βόρεια Συρία οι τούρκοι παρά την παραπλανητική ανακοίνωση λήξης της επιχείρησης “Ασπίδα του Ευφράτη”

Παραμένουν στην βόρεια Συρία οι τούρκοι παρά την παραπλανητική ανακοίνωση λήξης της επιχείρησης “Ασπίδα του Ευφράτη”

Με μόνο δυο εβδομάδες μακριά από το δημοψήφισμα στην Τουρκία όπου ο Ερντογάν ευελπιστεί να χριστεί επίσημα σουλτάνος-δικτάτορας, ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοινώνει για καθαρά παραπλανητικούς λόγους την λήξη της επιχείρησης “Ασπίδας του Ευφράτη” στην βόρεια Συρία καθώς υποδέχεται τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλλερσον στην Άγκυρα

Χθες ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε ότι η εισβολή των τουρκικών ορδών της επιθετικής επιχείρησης της Τουρκίας στο κυρίαρχο κράτος της Συρίας με την ονομασία “Ασπίδα του Ευφράτη – Euphrates Shield” θεωρείται ότι έχει επίσημα ολοκληρωθεί με “επιτυχία”.

Ο Γιλντιρίμ για καθαρά παραπλανητικούς λόγους έκανε αυτή την δήλωση με μεγάλη πιθανότητα μετά από άμεση υπόδειξη του Ερντογάν. Επειδή το δημοψήφισμα στην Τουρκία για την συγκέντρωση περισσότερων εξουσιών στο πρόσωπο του Ερντογάν είναι μόνο λίγες εβδομάδες μακριά, στις 16 Απριλίου, και ο τούρκος πρόεδρος χρειάζεται μια “επιτυχία” για την προεκλογική του εκστρατεία. Φυσικά οι βαριές απώλειες του τουρκικού στρατού σε τεθωρακισμένα και άμοιρους στρατιώτες θα είναι λίγο δύσκολο να χρησιμοποιηθεί στην προεκλογική καμπάνια του Ερντογάν.

Η αλήθεια βέβαια είναι κάπως διαφορετική. Δύο από τους τρείς κύριους στρατηγικούς στόχους της ασπίδας του Ευφράτη δεν επετεύχθησαν από τις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού. Μπορεί μεν η Τουρκία να δημιούργησε μια σφήνα μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων στην βόρεια Συρία, αλλά οι ευσεβείς πόθοι του Ερντογάν για την πτώση του Άσσαντ και την κυρίευση της Ιεράπολης (Manbij) και της Ράκκα δεν υλοποιήθηκαν. Στην ίδια συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο “NTV HABER”, ο Γιλντιρίμ φρόντισε να μας δώσει τα χαμπέρια της περαιτέρω τουρκικής επεκτατικότητας, δηλώνοντας ότι στις μελλοντικές τουρκικές επιχειρήσεις παράνομης κατάκτησης της Συρίας θα χρησιμοποιηθούν απλά διαφορετικά ονόματα.

Άλλωστε η τουρκική επιθετικότητα και κατοχή συνεχίζεται ανεξάρτητα από τα βαρύγδουπα ονόματα που της προσδίνει το τουρκικό επιτελείο του Χουλουσί Ακάρ. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι τα εδάφη που έχει παρανόμως καταλάβει η Τουρκία στην περιοχή της βόρειας Συρίας (Αζάζ, Ελ-Μπαμπ, Ακταρίν) χρησιμοποιούνται για την ανασυγκρότηση των τζιχαντιστών τρομοκρατών του Free Syrian Army και οποιονδήποτε άλλων προσκείμενων ισλαμιστικών εγκληματικών οργανώσεων που εκδιώκονται από άλλα μέρη της Συρίας, όπως από την περιοχή της Χομς. Επίσης οι τούρκοι μέσω του FSA προσπαθούν να δημιουργήσουν αυτοδιοικούμενα καντόνια στις περιοχές που καταλαμβάνουν, έτσι ώστε να αλλάζει η ταυτότητα των κατεχόμενων περιοχών σε αμιγώς τουρκική, όπως έγινε και στην Κύπρο.

Η θρασύτητα των Τούρκων βέβαια δεν σταματάει εδώ. Για παράδειγμα σήμερα στην Άγκυρα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλλερσον αναγκάστηκε να ακούσει τα παράπονα του τούρκου Τσαβούσογλου σχετικά με την υποστήριξη που δίνει η Αμερική στις Κουρδικές δυνάμεις του YPG. Ο Τίλλερσον άκουσε την λύπη της Τουρκίας για τον περιορισμό της επιθετικότητας της και δήλωσε ότι υπάρχει καθαρή διάσταση απόψεων μεταξύ της Αμερικής και των πολιτικών που υπηρετεί ο Τσαβούσογλου και άρα καμία κοινή λύση δεν μπορεί να καταλήξει σε συμφωνία. Άλλωστε εδώ η πολιτική της Αμερικής είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν της Τουρκίας.

Συμπερασματικά είναι προφανές ότι τόσο η Αμερική όσο και η Ρωσία με τους συνεχείς βομβαρδισμούς των τουρκόφιλων τζιχαντιστών έχουν συνειδητοποιήσει ότι η Τουρκία είναι ένας ισχυρός παράγοντας αποσταθεροποίησης της τόσο ευαίσθητης περιοχής της Μέσης Ανατολής.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-tourkia-paramenei-paranoma-ws-katochikh-dunamh-sthn-boreia-suria-paraplan#ixzz4cqHP2zOn

Exit mobile version