Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έτοιμοι να ψηφίσουν τα πάντα Σύριζα και ΑΝΕΛ: Μεγαλώνουν οι απαιτήσεις των διεθνών τοκογλύφων

Έτοιμοι να ψηφίσουν τα πάντα Σύριζα και ΑΝΕΛ: Μεγαλώνουν οι απαιτήσεις των διεθνών τοκογλύφων

Γράφαμε χθες για τα μέτρα ύψους 4 δισ. ευρώ που πρότεινε η κυβέρνηση στους διεθνείς τοκογλύφους, στα πλαίσια του Euroworking Group, σημειώνοντας ότι «αυτή είναι η πρόταση της κυβερνήσεως και συνεπώς μετά από «διαπραγματεύσεις» το τελικό κείμενο θα είναι ακόμα χειρότερο».

Τελικώς, επιβεβαιωθήκαμε πλήρως αφού παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έδωσε «γη και ύδωρ» στους δανειστές, συμφωνώντας σε μειώσεις μισθών, μειώσεις συντάξεων, ομαδικές απολύσεις, ξεπούλημα της ΔΕΗ και άλλα πολλά, εν τέλει οι απαιτήσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες και συμφωνία δεν έκλεισε.

Το μόνο που έχει κλείσει, από πριν οριστικοποιηθεί η συμφωνία, είναι ότι οι βουλευτές του Σύριζα και των Ανέλ θα την ψηφίσουν, θυμίζοντας το παλιό ρητό της Νέας Δημοκρατίας, «Μνημόνιο να ‘ναι κι ό,τι να ‘ναι». Ήδη ο Σκουρλέτης είπε ότι θα ψηφίσει το ξεπούλημα της ΔΕΗ παρά τις πρότερες «αντιδράσεις» του, ενώ ακόμα και βουλευτές που ακουγόταν ότι μπορεί να καταψηφίσουν τελικώς δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν «τα μέτρα με σφίξιμο στην καρδιά και στο στομάχι, όπως όλοι οι αριστεροί».

Το ίδιο κλίμα επικρατεί και στους ΑΝΕΛ, αφού οι τσάρκες με το ελικόπτερο του προεδροπάνου είναι υπεράνω όλων, και έτσι αναμένεται να ψηφίσουν τα πάντα χωρίς καμία αντίδραση. Χαρακτηριστικό είναι αυτό που είπε ο Ζουράρις: «Διαφωνώ με όλα τα μέτρα που έρχονται, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι δεν θα τα ψηφίσω». Ασφαλής πρόβλεψη ότι εν τέλει… θα τα ψηφίσει.

Και αν χρειαστούν και άλλες ψήφοι, καλά να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/etoimoi-na-pshfisoun-ta-panta-suriza-kai-anel-megalwnoun-oi-apaithseis-twn#ixzz4cv9Espbs

Exit mobile version