Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η… μελωδία του Μνημονίου: ΝΑΙ σε όλα τα αιματηρά μέτρα από τους Ανέλ

Η... μελωδία του Μνημονίου: ΝΑΙ σε όλα τα αιματηρά μέτρα από τους Ανέλ

Στα χνάρια των μνημονιακών κυβερνητικών συνεταίρων τους κινούνται και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ.Η δήλωση του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι ότι διαφωνεί με τα μέτρα που έρχονται, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι δεν θα τα ψηφίσει( !) φανερώνει την αντιγραφή των ανάλογων τακτικών «αντίστασης», «διαφωνίας» και «προβληματισμού» που διέπει και τους συριζαίους βουλευτές. Μιμούμενος επί της ουσίας τον πολιτικά θρασύ και ψεύτη Πάνο Σκουρλέτη, ο Ζουράρις προετοιμάζει κι αυτός το έδαφος για την υπερψήφιση και των νέων μέτρων που είναι ζήτημα χρόνου να φορτωθούν (κι αυτά) στην πλάτη του Ελληνικού Λαού. Βεβαίως, η τακτική αυτή του Ζουράρι δεν αποτελεί μια μεμονωμένη περίπτωση στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ.

Συντεταγμένοι, όπως τα πρόβατα στην στάνη του τσοπάνη, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ φρόντισαν να επιβεβαιώσουν ότι είναι δεσμευμένοι να πουν «ναι σε όλα», όταν τα νέα μέτρα έρθουν προς ψήφιση στην Βουλή. Όπως διαβάζουμε χαρακτηριστικά στα «Νέα», υπό τον τίτλο «“Ναι σε όλα” με μια φωνή από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ», και υπότιτλο «Δεσμεύτηκαν ότι θα ψηφίσουν τα μέτρα όταν η συμφωνία έρθει στη Βουλή» γράφονται, ανάμεσα σ΄άλλα και τα εξής:

«Εντείνονται οι ζυμώσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης, καθώς όλοι μετρούν αντίστροφα για τη στιγμή που θα κληθούν να πουν «Ναι σε όλα» στη Βουλή. Και όπως όλα δείχνουν, η στιγμή αυτή δεν θα αργήσει, αφού οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – θεσμών φαίνεται να εισέρχονται στην τελική τους φάση. Χθες ήταν η σειρά του κυβερνητικού εταίρου να μάθει από πρώτο χέρι και συγκεκριμένα από τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Έφη Αχτσιόγλου τις λεπτομέρειες. Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ διαβεβαίωσαν τους δύο υπουργούς ότι δεν πρέπει να φοβούνται για τη συνοχή της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας («χάλυβα» τη χαρακτήρισε ο γραμματέας της, Θανάσης Παπαχριστόπουλος) και ότι θα ψηφίσουν για μία ακόμη φορά “με μία φωνή”».

Αν για τον ΣΥΡΙΖΑ η διενέργεια εκλογών θα σημάνει το χάσιμο της εξουσίας και την δραματική συρρίκνωση των ποσοστών τους, για τους ΑΝΕΛ θα σημαίνει το οριστικό τέλος τους ως κόμμα, αφού η σίγουρη μη συμμετοχή τους στην επόμενη Βουλή θα τους σκορπίσει, όπως ο αέρας την στάχτη στους τέσσερις ορίζοντες. Κινούμενοι οι ανελαίοι ως… πειναλέοι, δεν έχουν καμία διαφορά από τους συνεταίρους τους στην εξουσία συριζαίους. Από κοινού φέρονται ως «λιγούρια της εξουσίας». Ειδικά για τους ΑΝΕΛ, όμως, έχει ξεκαθαριστεί οριστικά και αμετάκλητα ο ύπουλος και ύποπτος πολιτικός ρόλος τους, καθώς ξεγέλασαν αρκετούς Έλληνες ότι θα αποτελούν ως κυβερνητικοί εταίροι το απαραίτητο ανάχωμα στους εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ.

Το αποτέλεσμα της… αντίστασής τους το βλέπουμε σε σχεδόν καθημερινή βάση. Ο εθνομηδενισμός επελαύνει και γίνεται νόμος του κράτους παρά την… σθεναρή διαφωνία των ΑΝΕΛ, οι οποίοι γνώριζαν εκ των προτέρων ότι τυχόν δική τους διαφωνία σε αντεθνικά νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίζονταν από τις άλλες δυνάμεις του «συνταγματικού τόξου».

«Τζάμπα μάγκες», λοιπόν οι πατριδοκάπηλοι πολιτικοί απατεώνες των ΑΝΕΛ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/anel-zouraris#ixzz4cvvD6qhT

Exit mobile version