Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ιατροί του Ελληνισμού: Υπό κατάρρευση το ΕΚΑΒ – Κινδυνεύουν οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών!

Ιατροί του Ελληνισμού: Υπό κατάρρευση το ΕΚΑΒ - Κινδυνεύουν οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών!

Παρά την πληθώρα περιστατικών και τις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις των σχετικών φορέων, η καθεστωτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ανάλγητη και αδιάφορη όσον αφορά την τραγική κατάσταση του ΕΚΑΒ.

Ειδικότερα, στην περιφέρεια τα πράγματα είναι πιο ανησυχητικά, όπου πέραν των άλλων ελλείψεων (φάρμακα, ιατροί, νοσηλευτές, εξοπλισμός κλπ.), δεν υπάρχουν τα αναγκαία ασθενοφόρα και οι διασώστες για την άμεση διακομιδή των ασθενών.

Όσον αφορά την Δυτική Ελλάδα και τις περιφέρειες Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς, ενώ εντοπίζονται 48 ασθενοφόρα, κινούνται μόνο 19-22 οχήματα, αδυνατώντας να εξυπηρετήσουν το πλήθος των καθημερινών περιστατικών. Τα μισά οχήματα είναι χαλασμένα, ενώ σε δέκα εντοπίζονται βλάβες, οι οποίες εν τούτοις είναι επισκευάσιμες.

Ακόμα, χωρίς ασθενοφόρο βρίσκονται οι περιοχές της Βορειοδυτικής Αιτωλοακαρνανίας, ενώ στα Καλάβρυτα λειτουργεί μόνο ένα ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Κλειτορίας, ωστόσο μόνο όταν υφίστανται οι διασώστες. Παράλληλα, στα Φάρσαλα Θεσσαλίας εντοπίζεται σταθμός ΕΚΑΒ με ελλειμματικό εν τούτοις προσωπικό.

Τα παραπάνω παραδείγματα σκιαγραφούν μια κατάσταση τριτοκοσμική, όπου σε ορισμένες περιοχές τα μέσα διακομιδής καταλήγουν να είναι οι καρότσες των αγροτικών ή ιδιωτικά μέσα μεταφοράς. Τη στιγμή δε που προσφέρονται τεράστια ποσά για την κάλυψη των ιατρικών αναγκών των λαθρομεταναστών και που ένα μεγάλο ποσοστό διασωστών απασχολούνται με την διακομιδή τους, είναι τουλάχιστον εγκληματική η αδιαφορία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσον αφορά την κάλυψη των αναγκών του ΕΚΑΒ στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/iatroi-tou-ellhnismou-upo-katarreush-to-ekab-kinduneuoun-oi-katoikoi-apomak#ixzz4czEOKTxU

Exit mobile version