Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κατέπεσε η συκοφαντία για δήθεν κυβερνοεπίθεση της Ρωσίας υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ

Κατέπεσε η συκοφαντία για δήθεν κυβερνοεπίθεση της Ρωσίας υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ

Καταρρίπτεται ο πληροφοριακός πόλεμος εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με πιθανές κυβερνοεπιθέσεις της Ρωσίας εναντίον του πληροφοριακού συστήματος του αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος που φέρονται ότι τον ευνόησαν στις προηγούμενες εκλογές μετά από την αποκάλυψη από τα WikiLeaks του εργαλείου λογισμικού MARBLE της CIA.

Στις 31 Μαρτίου 2017 τα Wikileaks του Τζούλιαν Άσσάνζ έδωσαν στην δημοσιότητα την τρίτη έκδοση της σειράς Vault 7 με τίτλο “Marble”. Το Marble είναι ένα λογισμικό της CIA το οποίο χρησιμοποιείται για να παρεμποδίσει την ανακάλυψη της εμπλοκής της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών σε μια κυβερνοεπίθεση, προσθέτοντας σε εργαλεία κακόβουλου λογισμικού της CIA κείμενα σε γλώσσες διαφορετικές από την αγγλική. Δηλαδή δημιουργείται η αίσθηση ότι μια κυβερνοεπίθεση σε ένα δίκτυο υπολογιστών ξεκίνησε από τη Ρωσία, την Κίνα ή την Ινδία επειδή στον κώδικα που χρησιμοποιήθηκε υπάρχουν εκφράσεις στις αντίστοιχες γλώσσες, στα ρωσικά, στα κινέζικα ή στα ινδικά. Όμως στην πραγματικότητα αυτή η κυβερνοεπίθεση έχει ξεκινήσει σε ένα γραφείο της CIA, στο Λάνγκλει της Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Αναλυτικότερα ο σκοπός του Marble είναι να θολώνει εκείνα τα σημεία στα οποία υπάρχει κείμενο σε ένα λογισμικό κυβερνοεπίθεσης το οποίο θα μπορούσε να προδώσει την πραγματική ταυτότητα του επιτιθέμενου χάκερ της CIA. Δηλαδή μια αντίστοιχη ενέργεια θα ήταν η αφαίρεση αμερικανικών λέξεων και εκφράσεων από ένα οπλικό σύστημα και η αντικατάσταση τους με τις αντίστοιχες στα ρωσικά, κινέζικα ή ινδικά πριν την προώθηση του σε κάποια ομάδα ιδιαίτερου σκοπού που να υποστηρίζεται από την CIA.

Βέβαια αυτή η τακτική μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως διπλή ενέργεια απόκρυψης της συμμετοχής της CIA σε μια κυβερνοεπίθεση. Δηλαδή το πρώτο βήμα είναι η αλλοίωση ενός κώδικα με στοιχεία ξένων γλωσσών, για παράδειγμα τα ρωσικά, για τον αποπροσανατολισμό της εκκίνησης της κυβερνοεπίθεσης από την CIA. Όμως το δεύτερο βήμα είναι η επαναχρησιμοποίηση του Marble έτσι ώστε να φανεί ότι γίνεται περαιτέρω προσπάθεια απόκρυψης της διαφορετικής από τα αγγλικά γλώσσας από την κυβερνοεπίθεση, ενισχύοντας την πεποίθηση στους ερευνητές ότι η επίθεση ξεκίνησε πραγματικά εκτός της CIA. Επιπροσθέτως, το Marble περιέχει ένα εργαλείο επαναφοράς του θολωμένου με την διαφορετική από τα αγγλικά γλώσσα κώδικα στην αρχική του μορφή, δηλαδή στα αγγλικά.

Η χρησιμότητα του εργαλείου Marble είναι ανεκτίμητη στον τομέα της “Μαύρης Προπαγάνδας”. Η Μαύρη Προπαγάνδα συμβαίνει όταν πληροφορίες  φέρονται να προέρχονται από μια πλευρά Α σε μια διένεξη αλλά στην πραγματικότητα είναι ψευδείς ή συκοφαντικές και διοχετεύονται από την αντίθετη πλευρά Β. Η στρατηγική της μαύρης προπαγάνδας χρησιμοποιείται για να φέρει σε δύσκολη θέση, για να δυσφημίσει και να για να παραποιήσει την ιδιότητα της αντίπαλης πλευράς. Κύρια τακτική της μαύρης προπαγάνδας είναι η “Κυκλική Αναφορά – Circular Reporting” ή αλλιώς οριζόμενη και ως “Λανθασμένη Επιβεβαίωση – False Confirmation”. Σε αυτή την τακτική μια πληροφορία φαίνεται να αναφέρεται ή να επιβεβαιώνεται από πολλαπλές ανεξάρτητες πηγές, ενώ στην πραγματικότητα η πηγή της συγκεκριμένης πληροφορίας είναι μοναδική. Επίσης το περιεχόμενο της πληροφορίας είναι υποκειμενικά κατασκευασμένο έτσι να ωφελεί μόνο την αρχική μοναδική πηγή.

Μετά τις αποκαλύψεις των WikiLeaks για το εργαλείο Marble που είναι ακριβώς κατασκευασμένο έτσι ώστε να θολώνει την ταυτότητα μιας αρχικής πηγής, στην προκείμενη περίπτωση της CIA, η υπόθεση της παρέμβασης της Ρωσικής Κυβέρνησης στις εκλογές του 2016 υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται αρκετά αβάσιμη και έωλη.

Υπενθυμίζουμε ότι η κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ έχουν επισήμως φθάσει στο συμπέρασμα ότι η Ρωσική Κυβέρνηση έχει επέμβει στις εκλογές του 2016 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για την ακρίβεια το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, που εκπροσωπεί 17 υπο-υπηρεσίες πληροφοριών και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας από κοινού δήλωσαν ότι είναι πεπεισμένες ότι η Ρωσία παραβίασε το πληροφοριακό σύστημα της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος. Πεπεισμένο φαίνεται να είναι και το FBI αλλά η NSA, που είναι και η πιο εξουσιοδοτημένη υπηρεσία για την εσωτερική ασφάλεια των ΗΠΑ, δεν έχει εκδώσει ακόμη μια τελεσίδικη απάντηση σε αυτό το θέμα. Επίσης όπως αναφέρει και το έγκριτο ειδησεογραφικό πόρταλ Russia Today στις 31 Μαρτίου 2017 σύμφωνα και με πρώην διοικητή της NSA οι σχετικές αποδείξεις για την υπόθεση ρωσικής παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές στερούνται κρίσιμων αποδεικτικών ενδείξεων και στοιχείων.

Συμπερασματικά η υπόθεση της παρέμβασης της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές είναι μια προσπάθεια του νεοταξικού κατεστημένου που έχει διεισδύσει  και συντηρεί το βαθύ κράτος των ΗΠΑ να προσπαθήσει να χτυπήσει τον Ντόναλντ Τραμπ με την στρατηγική της μαύρης προπαγάνδας με τη  βοήθεια του Marble και την τακτική της κυκλικής αναφοράς με την βοήθεια των επιβεβαιώσεων από δεκαεπτά υπο-υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ που στην ουσία υπάγονται επίσημα ή ανεπίσημα σε ανώτερες αρχές, που μια από αυτές είναι και η CIA.

Η εφαρμογή της μαύρης προπαγάνδας και η τακτική της λανθασμένης επιβεβαίωσης χρησιμοποιείται αρκετά συχνά και εναντίον του Λαϊκού Σύνδεσμου – Χρυσή Αυγή από το εγχώριο νεοταξίτικο σύστημα των καναλιών μαζικής παραπληροφόρησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/politikes-proektaseis-twn-apokalupsewn-wikileaks-vault7marble-sthn-upothesh#ixzz4d5TVfq5L

Exit mobile version