Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τελειώνει το καθεστωτικό μόρφωμα του Ποταμιού – Έτοιμος για προσχώρηση στην νεοφιλελεύθερη ΝΔ ο Θεοδωράκης

Τελειώνει το καθεστωτικό μόρφωμα του Ποταμιού - Έτοιμος για προσχώρηση στην νεοφιλελεύθερη ΝΔ ο Θεοδωράκης

Θέμα χρόνου θα πρέπει να θεωρείται πλέον η ουσιαστική προσχώρηση του μορφώματος του Ποταμιού στη ΝΔ, κάτι βεβαίως το οποίο δεν θα παρουσιαστεί με την ακριβή μορφή του, αλλά ως «συνεργασία».

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει η «ΕΣΤΙΑ», όπου υπό τον τίτλο «Προσύμφωνο συνεργασίας Μητσοτάκη – Θεοδωράκη» διαβάζουμε τα εξής:

«Η ταύτισις απόψεων ως προς την αναγκαιότητα υλοποιήσεως ενός εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων που θα υπερβαίνει το μνημόνιο μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Σταύρου Θεοδωράκη “ανοίγει” παράθυρο συνεργασίας των δύο κομμάτων, ΝΔ και Ποταμιού, στο πλαίσιο των πολιτικών συμμαχιών για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Κατά την χθεσινή συνάντηση οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν εκτός από την αναγκαιότητα να κλείσει τάχιστα η αξιολόγησις και στην υλοποίηση ενός πυλώνα μεταρρυθμίσεων σε Οικονομία, Δημόσια Διοίκηση και Παιδεία, δηλαδή στους τομείς που επικεντρώνεται η αντιπολιτευτική κριτική. Επίσης αμφότεροι εξέφρασαν την άποψη ότι το συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο πρέπει να υπερβαίνει τις μνημονιακές υποχρεώσεις και να επεκταθεί σε όλους τους τομείς της καθημερινότητος. Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Θεοδωράκης είναι πεπεισμένοι ότι έφθασε η ώρα των τολμηρών αλλαγών στην κοινωνία αλλά και στο πολιτικό σύστημα.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον, όμως, είναι ο τρόπος με τον οποίο ο επικεφαλής του Ποταμιού επέλεξε να τονίσει τις κοινές θέσεις που έχει με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως. «Τις περισσότερες από τις απόψεις μας τις αποδέχεται ο κ. Μητσοτάκης, δεν είμαι σίγουρος ότι τις αποδέχεται η ΝΔ», σχολίασε χαρακτηριστικά. Δηλαδή μεταξύ τους υπάρχει σύγκλισις απόψεων και αυτό που περιμένει ο κ. Θεοδωράκης είναι να πεισθεί ότι η ΝΔ υιοθετεί πλήρως το όραμα του αρχηγού της για την χώρα. Εφόσον καμφθούν οι επιφυλάξεις, η συνεργασία των δύο κομμάτων δεν αποκλείεται να λάβει σάρκα και οστά στις επόμενες εκλογές με τον κ. Θεοδωράκη και στελέχη του Ποταμιού να περιλαμβάνονται στις λίστες των ψηφοδελτίων της Ν.Δ.»

Τα όσα αναφέρει η «ΕΣΤΙΑ» απλώς επιβεβαιώνουν αυτό το οποίο έχουμε υποστηρίξει εδώ και πολλούς μήνες. Ότι δηλαδή, ο Θεοδωράκης προκειμένου να σώσει τόσο το δικό του πολιτικό τομάρι όσο και τους κολλητούς του, και βλέποντας ότι αδυνατεί να κατέβει αυτόνομα στις επόμενες εκλογές (καθώς είναι αμφίβολο αν θα του έχει μείνει κανείς μέχρι τότε), θα επιδιώξει την επανεκλογή του(ς) μέσα από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Οι συνομιλίες με τα «ορφανά» του Σημίτη (Φλωρίδης, Ραγκούσης, Διαμαντοπούλου) έδειξαν ότι ένα νέο εκκολαπτόμενο κεντροαριστερό μόρφωμα δεν θα είχε καμία ευοίωνη προοπτική και γι αυτό φαίνεται ότι θα διαβεί την «σίγουρη» πόρτα της ΝΔ.

Και να σκεφτεί κανείς ότι ήταν μόλις πριν από τρία χρόνια όταν οι «νταβατζήδες» προωθούσαν με τον πλέον σκανδαλώδη τρόπο το μόρφωμα αυτό, φτάνοντας μάλιστα να του δίνουν μέχρι και… 15% σε «δημοσκόπηση»… Τώρα, όλα δείχνουν ότι το Ποτάμι στέρεψε οριστικά.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/etoimos-gia-proschwrhsh-sth-nd-o-theodwrakhs.-allo-ena-kathestwtiko-morfwma#ixzz4dPGUfdmM

Exit mobile version