Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μαύρη τουρκική προπαγάνδα για το δημοψήφισμα υπέρ του “σουλτάνου” Ερντογάν στα κατεχόμενα της Κύπρου

Μαύρη τουρκική προπαγάνδα για το δημοψήφισμα υπέρ του “σουλτάνου” Ερντογάν στα κατεχόμενα της Κύπρου

Η παράξενη επιμονή του Ερντογάν να προπαγανδίζει σε Ευρωπαϊκές χώρες, όπως χαρακτηριστικά πριν λίγο καιρό στην Ολλανδία και πολύ πρόσφατα στα κατεχόμενα στην Κύπρο, το δημοψήφισμα για την προσπάθεια ανάδειξης του σε δικτάτορα-σουλτάνο ξεσκεπάζεται ως τακτική υβριδικού πολέμου για την προσκόλληση αμιγούς τουρκικής ταυτότητας στον μουσουλμανικό πληθυσμό αυτών των περιοχών.

Εξαιρετικά παράδοξα γεγονότα συνέβαιναν στις 11 και 12 Μαρτίου στην Ολλανδία όταν μετανάστες από την Τουρκία εμπλέκονταν σε εκτεταμένα και βίαια επεισόδια με την Ολλανδική Αστυνομία, διαδηλώνοντας έξω από το τουρκικό προξενείο και κραδαίνοντας τουρκικές σημαίες στα χέρια. Ο τουρκικός όχλος φώναζε συνθήματα υπέρ του Ερντογάν και της τουρκικής κυβέρνησης και η Ολλανδική Αστυνομία χρησιμοποίησε δυναμικά κατασταλτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της προκλητικότητας του Ερντογάν να επιβληθεί ως πολιτική φιγούρα σε μια ξένη χώρα.

Είχε προηγηθεί η ορθή απόφαση της Ολλανδικής κυβέρνησης να απαγορέψει την μετάβαση του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Ρότερνταμ για να μιλήσει υπέρ της υπερψήφισης του Ερντογάν ως δικτάτορα-σουλτάνου στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στην Τουρκία. Ο Ερντογάν μετά την αποτυχία με τον Τσαβούσογλου έκανε ακόμη μια προσπάθεια να μεταφέρει κάποιον τούρκο αξιωματούχο στην Ολλανδία. Και γι΄ αυτό το λόγο διέταξε την μετάβαση οδικώς στο Ρότερνταμ από την Γερμανία της υπουργού οικογενειακών υποθέσεων Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά. Η Ολλανδική κυβέρνηση της απαγόρεψε την είσοδο στο τουρκικό προξενείο και την απέλασε πίσω στην Γερμανία από όπου και είχε αρχικά εισέλθει μέσα στην Ολλανδική επικράτεια.

Βλέπουμε ότι η προσπάθεια του Ερντογάν να βάλει ένα τουρκικό ίππο στο τετράγωνο της Ολλανδίας, αλλά και της Γερμανίας και της Ελβετίας στην κεντρική Ευρωπαϊκή γεωστρατηγική σκακιέρα απέτυχε.

Αντίθετα σήμερα στην Ελλάδα ο Ερντογάν δεν χρειάζεται προσπαθήσει πολύ για την δημιουργία τουρκικής προφυλακής στην Δυτική Θράκη. Στις 13 Μαρτίου 2017 η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ πανηγύριζε για την ευχάριστη έκπληξη της αμέριστης συμπαράστασης, κατανόησης και υποστήριξης από τον συριζαίο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο μιας πιθανής σχετικής τουρκικής περιοδείας υπέρ του “ναι του Ερντογάν” στην Θράκη. Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στον Κατρούγκαλο ότι στην Θράκη κατοικούν μόνο Έλληνες πολίτες και όχι τούρκοι ψηφοφόροι.

Στις 4 Απριλίου 2017 μετά από προφανή υπόδειξη του Ερντογάν στα κατεχόμενα της Κύπρου τουλάχιστον τέσσερις αποδεδειγμένα ελεγχόμενες από την Τουρκία εφημερίδες κυκλοφόρησαν με δημοσιεύματα που προπαγανδίζουν το «ναι του Ερντογάν» στο επικείμενο δημοψήφισμα της Τουρκίας. Η κίνηση αυτή εξόργισε ακόμη και τους εποίκους του ψευδοκράτους που δήλωσαν ότι το δημοψήφισμα στη Τουρκία δεν μπορεί να έχει οποιαδήποτε σχέση ούτε με αυτούς.

Συμπερασματικά, ο Ερντογάν προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την προπαγάνδα υπέρ του “ναι” ως μια τακτική υβριδικού πολέμου. Δηλαδή επιδιώκει να προσδώσει μια αμιγώς τουρκική ταυτότητα στα κατεχόμενα της Κύπρου και σε περιοχές άλλων Ευρωπαϊκών κρατών που κατοικούν είτε μουσουλμάνοι είτε τούρκοι μετανάστες και έποικοι. Και ενώ τα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη γνωρίζουν να αμυνθούν στον υβριδικό πόλεμο του Ερντογάν, στην σημερινή Ελλάδα βρίσκει ακόμη και ένθερμους ανθέλληνες συμπαραστάτες, όπως τον Κατρούγκαλο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κύπρος είναι Ελλάδα και ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή μαζί με το ΕΛΑΜ θα ξεσκεπάζουν συνέχεια τις βρώμικες μεθοδεύσεις του Ερντογάν και της Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-propaganda-gia-to-dhmopshfisma-tou-erntogan-sta-katechomena-sthn-kupro-ka#ixzz4dPH9zYI6

Exit mobile version