Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Άξια συγχαρητηρίων η διαμαρτυρία του Προμηθέα Πατρών για τον ορισμό αγώνα καλαθοσφαίρισης την Μ. Πέμπτη

Άξια συγχαρητηρίων η διαμαρτυρία του Προμηθέα Πατρών για τον ορισμό αγώνα καλαθοσφαίρισης την Μ. Πέμπτη

Μια τοποθέτηση του μεγαλομετόχου της ομάδας καλαθοσφαίρισης του Προμηθέα Πατρών Βαγγέλη Λιόλιου, σχετικά με την διεξαγωγή αγώνων της Α1 μπάσκετ ανήμερα την Μεγάλη Πέμπτη (!) προβληματίζει ευχάριστα με το καταγγελτικό περιεχόμενό της και ταυτόχρονα αποτελεί ένα ηχηρό ηθικό χαστούκι στους ακόλουθους της ανθελληνικής και αντίχριστης «πολιτικής ορθότητας».

Συγκεκριμένα, ο κ. Λιόλιος αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Δεν είναι δυνατόν ο Θεάνθρωπος να είναι στον Σταυρό και εμείς να παίζουμε μπάσκετ. Είμαστε ένα Ορθόδοξο κράτος με το 95% των πολιτών να είναι βαπτισμένοι χριστιανοί. Το θεωρώ πρόκληση να παίζουμε μπάσκετ τη Μεγάλη Πέμπτη  το απόγευμα και ο κόσμος να φωνάζει ή να πανηγυρίζει ή να βρίζει τη στιγμή που ο Πατέρας όλων μας αφήνει την τελευταία του πνοή πάνω στον Σταυρό. Αν ήταν στο χέρι μου δεν θα άφηνα την ομάδα να κατέβει στο γήπεδο κι ας μηδενιζόταν κι ας χάναμε τον στόχο των play – offs. Εννοείται ότι προσωπικά τη Μεγάλη Πέμπτη ΔΕΝ θα πάω στο γήπεδο. Η θέση μου, και νομίζω η θέση όλων των φιλάθλων, εκείνη την ημέρα δεν είναι στα γήπεδα αλλά δίπλα στον Εσταυρωμένο ζητώντας το έλεός Του».

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στον μεγαλομέτοχο του Προμηθέα για την συγκεκριμένη τοποθέτηση. Στην Ελλάδα, όμως, όπου το 95% είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, δεν ισχύει (σ΄αυτή την περίπτωση) η αρχή της πλειοψηφίας.

Αντιθέτως, επικροτούνται και επιβραβεύονται αναλόγως κινήσεις που προσβάλλουν άμεσα και βάναυσα την Ορθόδοξη Πίστη του Ελληνικού Λαού, ενώ την ίδια ώρα περιθωριακές οργανώσεις, όπως η «Ένωση Αθέων», και πολιτικά φαιδροί και παρακμιακοί «δικαιωματάκηδες» κάνουν ό,τι μπορούν για να τορπιλίσουν την ενότητα αιώνων που διέπει τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

Επί του προκειμένου θέματος, πάντως, ας ελπίσουμε ότι οι υπεύθυνοι του συγκεκριμένου αθλήματος θα αντιληφθούν το ατόπημα της πράξης τους και θα φροντίσουν να την αναιρέσουν, έστω και την ύστατη στιγμή.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/agwnas-kalathosfairishs-anhmera-thn-megalh-pempth-ajia-sugcharhthriwn-anako#ixzz4daabC5ch

Exit mobile version