Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παράνομο το Χρέος! Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Παράνομο το Χρέος! Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Το παραδέχεται επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά βάζει τον Ελληνικό Λαό να το πληρώσει!

Στην συζήτηση στη Βουλή, η οποία έγινε για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου απέδειξα ότι σύμφωνα με τις θέσεις αυτού του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτές διατυπώνονται στην πρόταση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής, το χρέος για την πληρωμή του οποίου εξαθλιώνεται όλο και περισσότερο ο Ελληνικός Λαός, είναι παράνομο.

Τα παρακάτω είναι από τα πρακτικά της Βουλής και από την ομιλία μου την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017:

“Δεν είναι τυχαίο ότι η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τον Παπαντωνίου ήλθε στην παρούσα περίσταση, όταν απειλείται ο ελληνικός λαός με τα νέα εξοντωτικά μέτρα του μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ψήφισε και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, στις 14 Αυγούστου 2015.

Πρόσφατη είναι και η περίπτωση με τα χρέη των καναλιών και τα χρέη των κομμάτων, όπου κυριολεκτικά σκίσατε μια βρεγμένη σακούλα. Δεν κάνατε τίποτε. Και το πόρισμά σας ήταν ότι δεν υπάρχουν ευθύνες ποινικές σε κανένα πολιτικό πρόσωπο για όλα αυτά τα θαλασσοδάνεια, για τα σημεία και τέρατα τα οποία ακούστηκαν στη Βουλή, για χρέη 200 εκατομμυρίων στα κόμματα, εκατοντάδων εκατομμυρίων στα ΜΜΕ. Δεν πρόκειται, λοιπόν, να βγει τίποτε ούτε από αυτή την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Συντάξατε, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μία πρόταση προς τη Βουλή των Ελλήνων, η οποία αποτελεί και το αντικείμενο της σημερινής συνεδριάσεως. Σε αυτή την απευθυνόμενη προς τα Βουλή των Ελλήνων πρόταση λέει ότι είναι «σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, κατά το άρθρο 86, παράγραφος 3 του Συντάγματος, περί ποινικής ευθύνης Υπουργών».

Εισαγωγικά στην πρότασή σας λέτε –μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση- το εξής χαρακτηριστικό: «Τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας», και το είπε προηγουμένως ο κοινοβουλευτικός σας εκπρόσωπος, «αποτελούσαν ανέκαθεν πηγή κινδύνων για διαφθορά δομών και προσώπων». Όχι, κύριοι, δεν είναι έτσι. Δεν ήταν ανέκαθεν τα εξοπλιστικά προγράμματα πηγή διαφθορών. Έγιναν πηγή διαφθορών, όταν καθιερώθηκε το καθεστώς των μεσαζόντων. Όταν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παράγγελναν κατευθείαν τα οπλικά τους συστήματα, δεν είχαμε ούτε διαφθορά ούτε μεσάζοντες.

Παρακάτω σε αυτήν την εισαγωγική σας έκθεση λέτε: «Τα παρακάτω αναφερόμενα εξοπλιστικά προγράμματα ανάγονται σε μία συνολικότερη περίοδο κατά την οποία κορυφώθηκαν πράξεις και παραλείψεις του παλαιού πολιτικού συστήματος, που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία». Επιμένετε ακόμη ότι αυτοί ήταν το παλαιό πολιτικό σύστημα και εσείς το καινούριο; Εμείς δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο. «Χρηματιστήριο, εξοπλιστικά, δομημένα ομόλογα, υπερβάσεις ολυμπιακών έργων, δανειοδότηση μέσων ενημέρωσης και κομμάτων συνέθεταν την εικόνα διαπλοκής και διαφθοράς».

Μας λέτε με δύο λόγια, πολύ απλά, ότι όλα αυτά -εξοπλιστικά, σπατάλη του 2004 κλπ- οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Θα σας διαβάσω επί του προκειμένου τον ορισμό που δίνει το διεθνές δίκαιο για το τι είναι επαχθές χρέος.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το διεθνές δίκαιο, το επαχθές χρέος, επίσης γνωστό ως παράνομο χρέος, είναι μια νομική θεωρία σύμφωνα με την οποία το εθνικό χρέος το οποίο έχει δημιουργηθεί από ένα καθεστώς για λόγους που δεν εξυπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα δεν πρέπει να είναι εκτελέσιμο. Επομένως, τέτοιου είδους χρέη θεωρούνται απ’ αυτήν τη θεωρία προσωπικά χρέη του καθεστώτος που τα δημιούργησε και όχι κρατικά χρέη. 

Και στο σημείο αυτό να σας ρωτήσω –γιατί το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι το εξωτερικό χρέος- γιατί δεν καταγγέλλετε το εξωτερικό χρέος όπως είχατε υποσχεθεί και κοροϊδέψατε τον ελληνικό λαό τόσο τον Ιανουάριο του 2015 όσο και τον Σεπτέμβριο του 2015; Εσείς οι ίδιοι στην έκθεση την οποία αναφέρετε λέτε σαφέστατα και ξεκάθαρα ότι αυτό το χρέος είναι παράνομο. Δεν πρόκειται να το κάνετε, γιατί δεν είστε τίποτε άλλο παρά συνέχεια του παλαιού πολιτικού κατεστημένου.

Η θέση της Χρυσής Αυγής είναι ξεκάθαρη. Πιστεύουμε στην καταγγελία του χρέους και στον διεθνή λογιστικό έλεγχο.”

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/paranomo-to-chreos-arthro-tou-n.-g.-michaloliakou#ixzz4dabbzuOL

Exit mobile version