Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κυνική δήλωση Μπαλάφα: Για τα μνημόνια φταίνε οι Έλληνες που μας ψήφισαν

Κυνική δήλωση Μπαλάφα: Για τα μνημόνια φταίνε οι Έλληνες που μας ψήφισαν

Με μία κυνική και χωρίς ίχνος ντροπής δήλωση, στέλεχος της μνημονιακής συγκυβέρνησης θέτει νέους συσχετισμούς ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και το εκλογικό σώμα που το εμπιστεύτηκε με τη ψήφο του, επιβεβαιώνοντας την άποψη που θέλει τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να ζουν στη δική τους, παράλληλη πραγματικότητα.

Ο λόγος για τον υφυπουργό μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννη Μπαλάφα, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε σε μέσο του διαπλεκόμενου Αλαφούζου κατηγόρησε τους Έλληνες που ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές το ΣΥΡΙΖΑ, επειδή γνώριζαν πως ήταν θέμα χρόνου για τον Έλληνα πρωθυπουργό να υποκύψει στους εκβιασμούς των δανειστών και να επιβάλλει νέα, αιματηρά μέτρα. Δε θα σταθούμε στην ιδιότητα του Μπαλάφα ως πολιτικού υφιστάμενου του ανεκδιήγητου Μουζάλα που δε δίστασε να ανοίξει διάπλατα τις πόρτες σε εκατομμύρια «κατατρεγμένους» για να εξασφαλίσει στις ελεγχόμενες από τον ίδιο ΜΚΟ κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ, αλλά στην ουσία της δήλωσης του που νοηματικά παραπέμπει στην παραδοχή επιβολής νέων μέτρων, πάνω στη βάση μιας ανύπαρκτης συναίνεσης του εκλογικού σώματος.

Διότι εάν αυτό είναι το ζητούμενο, δηλαδή η εξακρίβωση της συναίνεσης στην κυβερνητική πολιτική, τότε ο Μπαλάφας δε χρειάζεται να ανατρέχει στις επικύψεις των συναδέλφων του που ικετεύουν τους θεσμούς να επιστρέψουν στην Αθήνα για να κλείσει η αξιολόγηση, αλλά στο δημοψήφισμα του 2015, όταν οι Έλληνες παρά το κλίμα τρομοκρατίας και υποτιθέμενου οικονομικού θανάτου που καλλιέργησαν μέσα τα οποία δίνουν βήμα στο εν λόγω ανάλγητο κυβερνητικό στέλεχος, απέρριψαν τα μνημόνια του Τσίπρα μαζί με τα μνημόνια των εταίρων-δανειστών.

Πιστός στην κομματική γραμμή ο Μπαλάφας έκλεισε τη συνέντευξη του εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δηλαδή την απαρχή μιας νέας φοροεπιδρομής στους ήδη εξαθλιωμένους Έλληνες που με τόσο μεγάλη ευκολία εγκαλεί για το λάθος τους να εμπιστευτούν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, καλό θα είναι να γνωρίζει ο κάθε Μπαλάφας ότι οι Έλληνες ψήφισαν το κόμμα του όχι από ιδεολογική συγγένεια αλλά από ανάγκη τερματισμού των επιλογών της προηγούμενης κυβέρνησης του μνημονίου. Αντιλαμβανόμενοι αυτή την ανάγκη οι συριζαίοι υποσχέθηκαν ένα σωρό από ελαφρυντικά μέτρα, επομένως εάν υπάρχει ίχνος αλήθειας στην εν λόγω δήλωση του, τότε αυτή αφορά τους Έλληνες που περίμεναν από το ΣΥΡΙΖΑ να υλοποιήσει τις προγραμματικές του δεσμεύσεις.

Ο χοντροκομμένος εμπαιγμός των Ελλήνων βαραίνει αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο κι ως εκ τούτου φρόνιμο θα ήταν να ψάχνει συνενόχους στις κυβερνήσεις που διαδέχτηκε και στους συναδέλφους με τους οποίους υποσχέθηκε την κατάργηση των μνημονίων κι όχι την επέκταση τους.

Α. Μ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kunikh-dhlwsh-mpalafa-gia-ta-mnhmonia-ftaine-oi-ellhnes-pou-mas-pshfisan#ixzz4de0drDJ2

Exit mobile version