Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ουζμπέκος υποστηρικτής του “ισλαμικού κράτους” ο βασικός ύποπτος για την πολύνεκρη επίθεση στην Στοκχόλμη

Στα χέρια των Σουηδικών αρχών είναι πιθανότατα ο ισλαμιστής τρομοκράτης που έσπειρε τον τρόμο χθες βράδυ στην Στοκχόλμη παρασέρνοντας με ένα φορτηγό δεκάδες περαστικούς και αφαιρώντας την ζωή σε τουλάχιστον 4 από αυτούς.

«Πιστεύουμε ότι ο άνδρας που έχει τεθεί υπό κράτηση είναι ο δράστης» της επίθεσης. «Το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει συλληφθεί ως ένοχος σε αυτή την περίπτωση ως ο οδηγός» είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Λαρς Μπάιστρομ. «Επίσης, μπορεί να υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που να συνδέονται με αυτόν, αλλά αυτό δεν το γνωρίζουμε επί του παρόντος».

Ο άνδρας εντοπίστηκε και τέθηκε υπό κράτηση στη Μάρστα, βόρειο προάστιο της Στοκχόλμης χθες, και αργότερα συνελήφθη ως ύποπτος για διάπραξη τρομοκρατικής εγκληματικής ενέργειας. Σύμφωνα με σουηδικά μέσα ενημέρωσης, ο ύποπτος είναι ένας 39χρονος Ουζμπέκος, υποστηρικτής της οργάνωσης “Ισλαμικό Κράτος”.

Ο άνδρας φέρεται να είχε προβεί σε αναρτήσεις στην προσωπική του σελίδα στο facebook με προπαγανδιστικό υλικό του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με κάποιες πηγές, στο φορτηγό που χρησιμοποίησε ο δράστης βρέθηκαν και εκρηκτικά. Συγκεκριμένα, το σουηδικό SVT μετέδωσε ότι πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν ότι στο όχημα βρέθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, μέσα σε μία τσάντα, ο οποίος δεν πυροδοτήθηκε. Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Τέλος, για τρομοκρατική επίθεση έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας Στεφάν Λεβέν στις πρώτες του δηλώσεις. Ο Λεβέν μίλησε λίγη ώρα μετά την επίθεση στη Στοκχόλμη που συγκλονίζει την Ευρώπη και υποστήριξε ότι: «Η Σουηδία δέχεται επίθεση, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια».

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων και κάλεσε τους συμπατριώτες του να μην ενδώσουν στον φόβο. «Οι τρομοκράτες θέλουν να μας φοβίσουν, να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας, να μας εμποδίσουν να ζούμε κανονικά, όμως εμείς δεν θα το κάνουμε. Οι τρομοκράτες δεν θα μπορέσουν ποτέ να νικήσουν τη Σουηδία».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ouzmpekos-uposthrikths-tou-islamikou-kratous-o-basikos-upoptos-gia-thn-polu#ixzz4dfj6ZZSC

Exit mobile version