Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Όλοι για την «κουτάλα» στον Σύριζα: Η Κεντρική Επιτροπή στηρίζει τα μέτρα κυβέρνησης και δανειστών

Όλοι για την «κουτάλα» στον Σύριζα: Η Κεντρική Επιτροπή στηρίζει τα μέτρα κυβέρνησης και δανειστών

Άλλο ένα «ντουζ» αυτοεξευτελισμού περιελάμβανε η χθεσινή διεξαχθείσα σύγκληση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. Το «δια ταύτα» της απόφασης της Κ.Ε., η οποία θεωρητικά καθοδηγεί και την Κ.Ο. του κόμματος, αναφέρεται ότι: «Η Κεντρική Επιτροπή δηλώνει ότι στηρίζει τη μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και ότι θα δώσει τη μάχη ώστε να κινητοποιηθούν όλες οι δυνάμεις του κόμματος για την υλοποίηση των μεγάλων στόχων του κυβερνητικού προγράμματος».

Αυτό το μήνυμα ήταν μια ξεκάθαρη επιβεβαίωση ότι τόσο ο «κομματικός» ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο «κοινοβουλευτικός» ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν από κοινού «λιγούρια της εξουσίας» και επ’ ουδενί λόγο δεν είναι διατεθειμένοι να απαρνηθούν την εξουσία αυτή, καθώς και τα «παρελκόμενά» της.  Όσο για τα 13 μέλη της Κ.Ε. που υποτίθεται ότι διαφοροποιήθηκαν από το γενικό κλίμα συμπόρευσης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας εκλογές ή δημοψήφισμα, είναι προφανές ότι πρόκειται για «τζάμπα μάγκες».

Αν διαφωνούν πραγματικά ας παραιτηθούν από το κόμμα, ενώ όσοι απ’ αυτούς είναι βουλευτές (όπως ο Φίλης και η Χριστοδουλοπούλου) μπορούν άνετα να ανεξαρτητοποιηθούν και να φέρουν την κυβέρνηση στα πρόθυρα της έξωσης «μπλοκάροντας» με επιτυχημένο τρόπο τα μέτρα που φαίνονται στο φως του ορίζοντα.

Εφόσον δεν το κάνουν (που δεν θα το κάνουν) δεν διαφέρουν σε τίποτα απολύτως από την υπόλοιπη παρέα πολιτικών απατεώνων της Κ.Ε., η οποία εν μέσω χαλαρής ατμόσφαιρας και αστεϊσμών δεν είχε τον παραμικρό ηθικό, ιδεολογικό και πολιτικό ενδοιασμό να επικυρώσει την ψήφιση των μέτρων αυτών.

Είναι ολοφάνερο ότι το συμπέρασμα που βγαίνει απ’ αυτήν την χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η νέα κατάπτυστη συμφωνία δεν αντιμετωπίζει κανέναν κίνδυνο καταψήφισης στην Βουλή από βουλευτή του κόμματος. Οι επιμέρους «διαφωνίες» είναι απλώς το απαραίτητο «αλατοπίπερο» για να δώσει μία στοιχειώδη γεύση «αντίστασης» στην άνοστη σούπα που σέρβιρε η κυβέρνηση. Όλοι και όλα στον ΣΥΡΙΖΑ για την καρέκλα και για την κουτάλα…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oloi-gia-thn-koutala-ston-suriza-h-kentrikh-epitroph-sthrizei-ta-metra-kube#ixzz4dqgE6A6M

Exit mobile version