Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εφημερίδα Δημοκρατία: Ανενεργή η περίφημη «διαύγεια Μητσοτάκη» για τα χρέη της ΝΔ – Ποιος θα πληρώσει τα 210.000.000 ευρώ;

Εφημερίδα Δημοκρατία: Ανενεργή η περίφημη «διαύγεια Μητσοτάκη» για τα χρέη της ΝΔ - Ποιος θα πληρώσει τα 210.000.000 ευρώ;

Το πόσο αφερέγγυος πολιτικά είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης  αποδεικνύεται συν τοις άλλοις, και από το γεγονός ότι στάθηκε ασυνεπής στις υποσχέσεις του για την εσωκομματική οικονομική διαύγεια.

Χαρακτηριστικό επί του θέματος είναι το δημοσίευμα από την «Κυριακάτικη δημοκρατία», όπου υπό τον τίτλο «Ακόμα στα χαρτιά η εξαγγελία για διαύγεια στη Ν.Δ.» γράφονται τα εξής: «Στον “αέρα” εξακολουθεί να βρίσκεται η λειτουργία της διαδικτυακής διαύγειας της Ν.Δ., στην οποία θα δημοσιοποιούνται οι δαπάνες του κόμματος. Τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία είχε εξαγγείλει στις 3 Μαρτίου 2016 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των προτάσεών του για οικονομική εξυγίανση της «γαλάζιας» παράταξης, ωστόσο 13μήνες μετά η εξαγγελία παραμένει στα… χαρτιά.

Η ιστοσελίδα diavgeia.nd.gr είναι σταθερά ανενεργή, παρόλο που ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ποντάρει πολλά σε αυτήν, προκειμένου να ξεχωρίσει θετικά και να κάνει τη διαφορά από τα άλλα κόμματα. «Θα δίνουμε τον απόλυτο λογαριασμό για το πού πηγαίνουν τα λεφτά φορολογουμένων και μελών της Νέας Δημοκρατίας. Πρέπει να δημιουργήσουμε έναν ενάρετο κύκλο» είχε επισημάνει, εκτιμώντας ότι από τις 31 του περσινού Μαρτίου και κάθε τρεις μήνες όλες οι δαπάνες θα ήταν αναρτημένες στο διαδίκτυο. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης υπενθυμίζει ότι και ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε προτείνει να ανεβαίνουν στην επίσημη Δι@ύγεια τα οικονομικά όλων των κομμάτων.

Όμως, προσώρας η δέσμευση δεν έχει γίνει πράξη, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα. Το εσωτερικό «μνημόνιο» της Ν.Δ., πάντως κατά τ’ άλλα έχει προχωρήσει, με τη μετακόμιση των γραφείων του κόμματος στο Μοσχάτο, καθώς και με αρκετές απολύσεις υπαλλήλων, με στόχο τον ορθολογισμό των εξόδων και μαζί με τη συνεισφορά των ιδιωτών την εξασφάλιση 2.000.000 ευρώ σε ετήσια βάση. Τα χρέη της Ν.Δ. υπολογίζονται γύρω στα 210.000.000 ευρώ. Από αυτά περίπου 197.000.000 αφορούν χρέη στις τράπεζες, τα 5.000.000 ενοίκια της Συγγρού, ενώ υπάρχουν οφειλές και στους προμηθευτές, όπως και απλήρωτοι μισθοί στους εργαζομένους στο κόμμα».

Αυτό το οποίο γίνεται αντιληπτό από το δημοσίευμα που προηγήθηκε είναι ότι, παρά τα μεγάλα και παχιά λόγια του, ο Μητσοτάκης φαίνεται και φέρεται ως εντελώς αφερέγγυος, τόσο για την τακτοποίηση των οικονομικών της Ν.Δ. όσο και για την απαραίτητη ενημέρωση γύρω απ΄ αυτά. Ξεκινώντας από το τελευταίο, η ιστοσελίδα στην οποία υποτίθεται ότι θα δημοσιοποιούνται οι δαπάνες της Ν.Δ. παραμένει «σταθερά ανενεργή», διαψεύδοντας πανηγυρικά τις βαρύγδουπες παρελθοντολογικές δηλώσεις του Μητσοτάκη. Πολύ σοβαρότερο ,όμως, είναι το ζήτημα που αφορά τα υπέρογκα χρέη της Ν.Δ., τα οποία φτάνουν στο δυσθεώρητο ποσό των 200.000.000 ευρώ!

Ένα πραγματικά απίστευτο και ιλιγγιώδες ποσό, το οποίο είναι αδύνατον να ξεπληρωθεί και προορίζεται (κι αυτό) να φορτωθεί στις πλάτες του Ελληνικού Λαού. Ένας πολιτικός αρχηγός που δεν είναι σε θέση να πράξει έστω και τα στοιχειώδη για την αποπληρωμή του τεραστίου χρέους του κόμματος στο οποίο ηγείται, εννοείται ότι -πολύ περισσότερο- δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν η Πατρίδα και ο Λαός.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/dhmokratia-aferegguos-o-mhtsotakhs.-epikratei-chaos-sta-oikonomika-ths-nd#ixzz4drsxx88e

Exit mobile version