Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σκάνδαλα και Αριστερά: Η αλήθεια που κρύβουν από τον ελληνικό λαό

Σκάνδαλα και Αριστερά: Η αλήθεια που κρύβουν από τον ελληνικό λαό

Γράφει ο Ματθαιόπουλος Αρτέμης

Ένας από τους λόγους που το καθεστώς μισεί όσο τίποτα άλλο τον Λαϊκό Σύνδεσμο είναι επειδή αυτός ανέδειξε και κατήγγειλε κρυφές πτυχές και πρακτικές του πολιτικού συστήματος, που ουδόλως συνάδουν με τον σύγχρονο μύθο της υποτιθέμενης ηθικής ανωτερότητας του έναντι των «κακοποιών» της Χρυσής Αυγής. Μια ανωτερότητα, ωστόσο, που δεν χρειάζεται να την αμφισβητήσει καμία ανεξάρτητη από συμφέροντα πολιτική δύναμη, όπως το κίνημα των Ελλήνων εθνικιστών, καθώς στην συνείδηση του ελληνικού λαού ο πολιτικός κόσμος συνίσταται κατά τη συντριπτική του πλειοψηφία από μια ομάδα ατόμων βουτηγμένη στα σκάνδαλα και παραδομένη στη διαφθορά.

Η κοινή διαμορφωμένη άποψη σχετικά με την ποιότητα της εξουσίας, των κομμάτων και των πολιτικών είναι, ωστόσο, μάλλον μετριοπαθής σε σχέση με τα πραγματικά εγκλήματα που έχουν διαπράξει οι κυβερνήσεις του μνημονίου και αν σήμερα στη χώρα επικρατούσε η λογική «όλα στο φως» τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά για τους αυτόκλητους σωτήρες του «δημοκρατικού τόξου».

Το ίδιο δεν μπορεί παρά να ισχύει και για την τωρινή κυβέρνηση, που ήδη διανύει το δεύτερο χρόνο παραμονής της στην εξουσία και έχει δώσει τα απαραίτητα δείγματα γραφής για να αξιολογηθεί καταλλήλως. Μια κυβέρνηση που κέρδισε την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων επειδή υποσχέθηκε την κάθαρση και την πάταξη της διαφθοράς, φαινόμενα δηλαδή από τα οποία θέλει να απαλλαγεί άπαξ δια παντός ένας λαός που τόσο σκληρά δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια. Αντ’ αυτού βλέπουμε να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο και η περιβόητη ηθική ανωτερότητα της Αριστεράς να ξεθωριάζει μπροστά στα σκάνδαλα που την βαραίνουν.

Γνωρίζοντας πως η αποκάλυψη τους θα έπληττε το ήδη καταρρακωμένο κύρος της και σε συνδυασμό με την γενικότερη αγανάκτηση εξαιτίας της επέκτασης του μνημονίου με την επιβολή νέων αιματηρών μέτρων η κυβέρνηση επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη με τη διενέργεια εξεταστικών επιτροπών, ώστε να μετατοπίσει τις ευθύνες της στους προκατόχους της και να περιορίσει τις δικές της στη διαχείριση των προβλημάτων που απλώς κληρονόμησε.

Κανένα νόημα δεν έχουν οι εξεταστικές του ΣΥΡΙΖΑ για τα εξοπλιστικά, για τα μνημόνια, για τις τράπεζες, για την υγεία και κάθε τι άλλο, εφόσον δεν αποδίδονται ποινικές ευθύνες στα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Η φοβική της στάση απέναντι στην απόδοση ευθυνών αποδεικνύει την συμμετοχή της στο όργιο σκανδάλων που μαστίζει τη χώρα. Επομένως ας μην αναρωτιούνται μερικοί για τον λόγο που ο ΣΥΡΙΖΑ παρέχει ασυλία σε πρόσωπα και παράγοντες του δημοσίου βίου όταν αυτοί καλούνται να λογοδοτήσουν για παράνομες πράξεις που τους αποδίδονται, ή, ακόμα χειρότερα για στελέχη του που βαρύνονται με σοβαρά αδικήματα, όπως ο Σταθάκης, ο Πολάκης, ο Μουζάλας, ο Τόσκας και άλλοι τόσοι.

Όλοι τους λοιπόν είναι συνένοχοι σε ένα κοινό μυστικό και οι απόπειρες διασκέδασης της κοινής γνώμης με αδιέξοδες εξεταστικές επιτροπές δεν διαγράφει το «ποινικό μητρώο» της Αριστεράς, που από τους ΟΤΑ μέχρι τα ανώτερα κυβερνητικά στελέχη ο δρόμος της εξουσίας τους περνά μέσα από την κακοδιαχείριση, την παρανομία και το ροκάνισμα δημοσίου χρήματος, που υποτίθεται ότι προστατεύει με τις «ηθικές» τις πολιτικές επιλογές.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/skandala-kai-aristera-h-alhtheia-pou-kruboun-apo-ton-ellhniko-lao#ixzz4eEQnLz00

Exit mobile version