Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δημοψήφισμα σήμερα για τον “σουλτάνο” στην τουρκία: Η επόμενη μέρα τι θα φέρει;

Δημοψήφισμα σήμερα για τον “σουλτάνο” στην τουρκία: Η επόμενη μέρα τι θα φέρει;

Άνοιξαν από το πρωί οι κάλπες για το τουρκικό δημοψήφισμα, το οποίο θα κρίνει αν η τουρκία θα γίνει σουλτανάτο του Ερντογάν ή αν η κατάσταση θα παραμείνει όπως είναι.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου πριν από το δημοψήφισμα, βιώσαμε έντονη μισελληνική ρητορική, η οποία ενίοτε έφτασε στα όρια του οθωμανικού κίτς και η οποία ήταν απόρροια της προσπάθειας του Ερντογάν να προσεταιριστεί τους «Γκρίζους Λύκους».

Το πραγματικό ζητούμενο, όμως, είναι τι πρόκειται να γίνει από αύριο, που τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος θα είναι οριστικά. Καταρχάς, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μία οριακή επικράτηση του «ΝΑΙ», η οποία είναι στα όρια του στατιστικού λάθους.

Επιπλέον, το ποσοστό αυτών που δεν απαντάνε ανέρχεται στο 8% και όλοι λένε ότι θα κρίνει το αποτέλεσμα. Δεδομένης της ισλαμικής τρομοκρατίας, που υφίστανται όσοι υποστηρίζουν το «ΟΧΙ», μπορούμε να θεωρήσουμε δεδομένο ότι αυτό το 8% θα ψηφίσει «ΟΧΙ».

Η επικράτηση του «ΝΑΙ» θα κόψει οριστικά τις γέφυρες της τουρκίας με την Ευρώπη και θα την μετατρέψει σε ένα απομονωμένο σουλτανάτο, που θα θυμίζει την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Αυτό λένε οι πολιτικοί αναλυτές και είναι πλήρως αναληθές. Οι ευρωπαίοι θα έχουν σχέσεις με την τουρκία και μετά. Έτσι κι αλλιώς, δημοκράτες είναι μόνο κατ’ όνομα και θα προσπαθήσουν να πάρουν με το μέρος τους τον «σουλτάνο» πριν το κάνει αυτό ο Πούτιν. Αυτό που θα αποτελέσει παρελθόν θα είναι η ευρωπαϊκή προοπτική της τουρκίας, την οποία έτσι κι αλλιώς δεν συζητούσαν σοβαρά οι τούρκοι.

Η επικράτηση του «ΟΧΙ», από την άλλη πλευρά θα είναι εξόχως πιο… ενδιαφέρουσα, αφού αναμένεται εκρηκτική η αντίδραση του αποτυχημένου «σουλτάνου», ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα αυξήσει την εσωτερική ένταση και τις ακρότητες, αποσταθεροποιώντας ακόμα περισσότερο το κράτος του.

Βεβαίως, αμφίβολο είναι το να μην έχει κάνει ήδη τα «κουμάντα» του ο Ερντογάν. Ακόμα και το γεγονός ότι τα ψηφοδέλτια έχουν διαφορετικό χρώμα οδηγεί το νου σε μεθόδους βίας και νοθείας.

Σε κάθε περίπτωση η «επόμενη ημέρα» θα χρειαστεί να βρει τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε ετοιμότητα. Οι γεωπολιτικοί σκοποί των τούρκων δεν θα αλλάξουν, όπως δεν έχουν αλλάξει ποτέ. Όμως, από αύριο είτε θα έχουμε απέναντί μας έναν «σουλτάνο» με απεριόριστες εξουσίας, είτε έναν αποτυχημένο πρόεδρο, ο οποίος θα θελήσει να ξεσπάσει για την ήττα του.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/dhmopshfisma-shmera-gia-ton-soultano-sthn-tourkia-h-epomenh-mera-ti-tha-fer#ixzz4eQoXqZQ1

Exit mobile version