Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Σουλτάνος» ο Ερντογάν με 51,34%: Ευκαιρίες και κίνδυνοι για την Ελλάδα

«Σουλτάνος» ο Ερντογάν με 51,34%: Ευκαιρίες και κίνδυνοι για την Ελλάδα

Νίκησε τελικά, οριακά, το δημοψήφισμα ο Ερντογάν. Συγκεκριμένα, με οριακή διαφορά το «ΝΑΙ» εισέπραξε 51,34%, ενώ το «ΟΧΙ» 48,66%. Το αποτέλεσμα ήταν άκρως αναμενόμενο, όπως και οι κραυγές της αντιπολίτευσης για νοθεία. Όλα αυτά είναι απολύτως αναμενόμενα σε ένα Ισλαμικό Χαλιφάτο, όπως η τουρκία.

Από την 15η Ιουλίου στην 16η Απριλίου: Ο δρόμος του «σουλτάνου»

Όλα ξεκίνησαν με το στημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Μέσω αυτού του καταφανούς στημένου πραξικοπήματος, ο Ερντογάν χρησιμοποίησε μία μακιαβελική μέθοδο για να εξισώσει όσους αντιδρούν σε αυτόν με «προδότες» και να τους αφαιρέσει την ανθρώπινη υπόσταση.

Στην πορεία, προχώρησε σε ένα πογκρόμ άνευ προηγουμένου για να ελέγξει τον στρατό και τον κρατικό μηχανισμό, στον δρόμο προς το δημοψήφισμα. Ο απώτερος σκοπός του ήταν ακόμα και αν κάποιος αντιδρούσε στην σουλτανοποίησή του, να φοβάται να μιλήσει ανοιχτά.

Επιπρόσθετα από όλα αυτά, φρόντισε ώστε να κλείνουν με συνοπτικές διαδικασίες οι όποιες εκδηλώσεις υπέρ του «ΟΧΙ» ως πραξικοπηματικές. Ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν τα ψηφοδέλτια διαφορετικού χρώματος, που έδιναν το μήνυμα ότι όλες οι ψήφοι ελέγχονται.

Ο Ερντογάν κατέστη σουλτάνος. Η αντιπολίτευση συντόμως θα σωπάσει ως προς τις καταγγελίες της, αντιλαμβανόμενη ότι πλέον αναβιώνει η Οθωμανική Αυτοκρατορία και στον θρόνο βρίσκεται ο Ερντογάν.

Ο χάρτης του εκλογικού αποτελέσματος και το γεωπολιτικό μέλλον της τουρκίας

Στον χάρτη γίνεται εμφανής η κατάσταση και ο διχασμός της τουρκίας. Τα παράλια, καθώς και οι κουρδικές περιοχές ψήφισαν «ΟΧΙ», ενώ υπέρ του «ΝΑΙ» τάχθηκαν οι αμόρφωτες μάζες της τουρκικής ενδοχώρας, οι σκληροί ισλαμιστές.

Αυτόν ακριβώς τον διχασμό θα κληθεί να αντιμετωπίσω και μάλιστα άμεσα ο Ερντογάν, αφού αλλιώς θα βρεθεί ενώπιον και ενός δυναμικού αποσχιστικού κινήματος στις κουρδικές περιοχές. Συνεπώς, στο εγγύς μέλλον αναμένεται να δούμε έναν πιο διαλλακτικό Ερντογάν, ο οποίος θα τείνει χείρα φιλίας στους κούρδους.

Όμως, το χάσμα που έχει δημιουργηθεί ίσως είναι πλέον αγεφύρωτο. Ο Οτσαλάν βρίσκεται στην φυλακή, αντιπροσωπεύοντας τους ριζοσπάστες κούρδους. Οι ηγέτες του κουρδικού κόμματος, που εξέφρασαν μια πιο πλατιά κουρδική μάζα βρίσκονται επίσης στη φυλακή και μία ενδεχόμενη αποφυλάκισή τους, όταν εξομαλυνθεί η κατάσταση, μπορεί να θεωρείται δεδομένη, αλλά όχι και πανάκεια.

Στο εξωτερικό, ο Ερντογάν πόνταρε εξαιρετικά πολλά στον αντιαμερικανισμό, ενώ από την άλλη η προς Ρωσία κατεύθυνσή του είναι επισφαλής, αφού δεν μπορεί να συνδυαστεί με το σουνιτικό Ισλάμ και τους εναγκαλισμούς με τους τζιχαντιστές. Συντόμως, λοιπόν, αναμένεται να κάνει στροφή και πάλι προς τους αμερικανούς και τους σαουδάραβες, αν η πόρτα δεν έχει κλείσει οριστικά.

Η τουρκία σε μεταβατική περίοδο, η Ελλάδα σε ετοιμότητα

Τo γεγονός ότι η τουρκία βαίνει προς μία μακρά μεταβατική περίοδο καθιστά την Ελληνική ετοιμότητα επιτακτική ανάγκη. Ο τερματισμός του «αστείου» με την «ελληνοτουρκική φιλία» είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να επιτευχθεί και η Ελλάδα θα πρέπει να μπει σε μία επίσης παρατεταμένη ετοιμότητα. Μία ετοιμότητα όχι μόνο αμυντική… Μία ετοιμότητα να καταφέρουμε να κλείσουμε προς το συμφέρον μας διάφορα ανοιχτά θέματα, όπως η ΑΟΖ, τώρα που ο «σουλτάνος» θα είναι σε ανάγκη και θα επιζητεί ηρεμία, για να μπορέσει να χειριστεί τις εσωτερικές υποθέσεις του.

Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την παρακάτω σχετική ανακοίνωση:

“Το ανθελληνικό συνονθύλευμα Ερντογάν και “γκρίζων λύκων” γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνο και εξαφανίζει οριστικά την αυταπάτη της δήθεν “ελληνοτουρκικής φιλίας” που προωθεί το εγχώριο πολιτικό κατεστημένο. Απαιτείται εθνική αφύπνιση και ομοψυχία για να πατάξουμε την τουρκική απειλή και τον προαιώνιο εχθρό του Ελληνισμού.”

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/soultanos-o-erntogan-me-5134-eukairies-kai-kindunoi-gia-thn-ellada#ixzz4eV6T13Dd

Exit mobile version