Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Χαστούκι” και από την Παγκόσμια Τράπεζα στους συριζαίους: “Υπογράψτε το Μνημόνιο και μετά… βλέπουμε για δάνειο και από εμάς”

“Χαστούκι” και από την Παγκόσμια Τράπεζα στους συριζαίους: “Υπογράψτε το Μνημόνιο και μετά... βλέπουμε για δάνειο και από εμάς”

Προ αρκετών ημερών η συγκυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ είχε παραδεχτεί ότι είχε αιτηθεί δάνειο και από την παγκόσμια τράπεζα, κατατάσσοντας έτσι την χώρα μας σε συνομοταξία «Ζιμπάμπουε». Ο λόγος γινόταν για τρία δισεκατομμύρια ευρώ που θα δινόταν ως δάνειο για την «αντιμετώπιση της ανεργίας», όπως έλεγαν.

Εν τέλει, η όλη υπόθεση κατέληξε σε φιάσκο, αφού το ενδεχόμενο αυτό φαίνεται πως απομακρύνεται, καθώς ο πρόεδρος του Οργανισμού δήλωσε πως δεν έχει ληφθεί καν απόφαση για το αν το αίτημα της Ελλάδας θα τεθεί προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόσθεσε δε, πως κάτι τέτοιο θα πυροδοτούσε μία πολύ ζωντανή -και δύσκολη- συζήτηση μεταξύ των μελών του ΔΣ.

Ο Δρ. Κιμ χαρακτήρισε, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στο Λονδίνο, ανώριμη εξέλιξη τη συμμετοχή της Παγκόσμιας Τράπεζας σε ένα μεγάλο οικονομικό πακέτο για την Ελλάδα. Θα ήταν ένα “εντελώς διαφορετικό βήμα για εμάς”, το οποίο θα απαιτούσε την υποστήριξη μελών όπως του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ, καθώς και φτωχώτερων χωρών όπως της Ζιμπάμπουε.

Σε κάθε περίπτωση, η συμμετοχή της Παγκόσμιας Τράπεζας σε δάνειο προς την Ελλάδα δεν θα ξεπερνούσε το 1 δισ. ευρώ, ενώ οι όποιες επίσημες συζητήσεις δεν πρόκειται να ξεκινήσουν, πριν η Αθήνα εξασφαλίσει την επόμενη δόση του δανείου του τρέχοντος προγράμματος, με το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Κοινώς, όλες οι πτέρυγες του διεθνούς κεφαλαίου σπρώχνουν τους συριζαίους στην ταπεινωτική μνημονιακή συμφωνία που εξυφαίνεται στις Βρυξέλλες και την Μάλτα. Από αυτή τη μέγγενη δεν διαφαίνεται καμία διαφυγή, όσο οι κυβερνήσεις της χώρας επιμένουν στην πλήρη σύμπνοια με τους τοκογλύφους, σε όποιον οργανισμό και αν ανήκουν. Μόνο πραγματική διέξοδος η εφαρμογή των θέσεων του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος για συντατεγμένη επιστροφή σε Εθνικό Νόμισμα και την Εθνική Παραγωγή.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/chastouki-kai-apo-thn-pagkosmia-trapeza-stous-surizaious#ixzz4eVOkJY10

Exit mobile version