Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προκλητικό δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας στέλνει το μήνυμα του “σουλτάνου” στην Ευρώπη

Το πρωτοσέλιδο της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Takvim με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής 16 Απριλίου, δείχνει το ΝΑΙ των τούρκων σε πέντε γλώσσες, εκτός της τουρκικής:  Αμερικανικά/Αγγλικά, Γερμανικά/Αυστριακά, Γαλλικά/Ελβετικά, Ιταλικά/Βατικανού, και Ελληνικά. Δεν πρόκειται όμως μόνον για γλώσσες, όπως φαίνεται σε πρώτη ανάγνωση-εν τοιαύτη περιπτώσει η διπλή σημαία θα ήταν περιττή-, αλλά για κρατικές οντότητες.

 

Το μήνυμα της τουρκικής ηγεσίας δια της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, έχει πολλαπλούς αποδέκτες. Οι εκλογές δεν αφορούν μόνο τον Ερντογάν και τις υπερεξουσίες που επεδίωκε να νομιμοποιήσει. Ποιος άλλος άλλωστε είναι αυτός που καθορίζει το «υπέρ-», το αναμενόμενο από το υπερβολικό, από τον νικητή;

1.Αφορούν και όλους τους τούρκους που ζουν στην Ευρωπαϊκή ήπειρο και τον ευρωπαϊκό κόσμο, των ΗΠΑ συμπεριλαμβανομένων.

2.Αφορούν όχι τους μουσουλμάνους που προσβλέπουν στην τουρκική κοσμική ηγεμονία, αλλά και αυτούς που έχουν διαφορετική θρησκεία, και συγκεκριμένα την Χριστιανική (Ελλάδα, Βατικανό) και οι οποίοι θα μπορούσαν να αντιταχθούν στο Ισλάμ.

3.Αφορούν όσες χώρες διατηρούν στα εδάφη τους πληθυσμούς οι οποίοι στο πρόσωπο του Ερντογάν και στην νέα τουρκία του, αναγνωρίζουν τον πολιτικό ηγέτη τους, που στέκει όρθιος απέναντι στις απαιτήσεις (οι τούρκοι τους θεωρούν εκβιασμούς)  για εξευρωπαϊσμό της Τουρκίας. Σε αυτούς στοχεύει η επιλογή των Αμερικανικών, Αυστριακών και Ελβετικών σημαιών, που δηλώνουν κράτη και όχι γλώσσες.  Η Αμερική του Τραμπ, που απειλεί την «ειδική σχέση» και την πρωτοκαθεδρία της τουρκίας στην περιοχή, η Αυστρία η οποία πρόσφατα απέρριψε τις τουρκικές προεκλογικές απαιτήσεις για προπαγάνδα του Ερντογάν επί του εδάφους της, και η Ελβετία η οποία πέραν των άλλων περιφρονεί το τουρκικό χρήμα, χρήμα που δέχονται άλλες χώρες, όπως η Γαλλία, και η Αμερική ακόμα, για την χρηματοδότηση της κατασκευής τεράστιων τζαμιών και πνευματικών κέντρων, και απαγορεύει δια δημοψηφίσματος μπούργκες και μιναρέδες.

  1. Αφορούν την μεγάλη οθωμανική αυτοκρατορία που ο Ερντογάν επιχειρεί να ανασυστήσει, με έναν ιδιαίτερα έξυπνο τρόπο. Καμία αναφορά δεν γίνεται σε Αλβανία, Βουλγαρία, Κόσοβο, περιοχές με διαφιλονικούμενους πληθυσμούς. Ο Ερντογάν δεν θέλει ακόμη να βάλει φωτιά στο μπαρούτι. Η δημοκρατική νίκη του ΝΑΙ, του προσφέρει την νομιμοποίηση που δεν θα του έδινε ένα σταλινικό 99%. Ο γενίτσαρος Ερντογάν, γνωρίζει από τα τερτίπια των δυτικών παλατιών και της σουλτανικής αυλής.

Ας τον παρακολουθήσουμε…

ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/proklhtiko-dhmosieuma-tourkikhs-efhmeridas-stelnei-to-mhnuma-tou-soultanou#ixzz4eXMOZiHu

Exit mobile version