Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στο μνημείο του πορθητή της Πόλης ο Ερντογάν μετά το δημοψήφισμα – Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο

Στο μνημείο του πορθητή της Πόλης ο Ερντογάν μετά το δημοψήφισμα – Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο

Αμέσως μετά το δημοψήφισμα, που τον κατέστησε «σουλτάνο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», ο Ερντογάν πραγματοποίησε σειρά συμβολικών επισκέψεων σε μαυσωλεία και μνημεία, προκειμένου να δείξει την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η πολιτική του στο εγγύς μέλλον.

Μία εξ αυτών των επισκέψεων έγινε στο μνημείο του σουλτάνου Μωάμεθ του Πορθητή προκειμένου να διαβάσει το Κοράνι. Ο συμβολισμός ήταν προφανής και απηχούσε την επεκτατική ισλαμική πολιτική, που έφτασε στο αποκορύφωμά της με τον Μωάμεθ, ο οποίος επέκτεινε το Ισλάμ μέχρι τις πύλες της Βιέννης.

Πέρα από τον συμβολισμό, στο στρατιωτικό πεδίο, η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο παρέμεινε αμείωτη, αφού κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος και αμέσως μετά, ζευγάρι τουρκικών μαχητικών τύπου F-16 παραβίασε τρείς φορές το ελληνικό FIR ενώ ένα τουρκικό δικινητήριο CN-235 (ηλεκτρονικού πολέμου;) προέβη σε τρείς παραβάσεις Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Η… σταθερή παρουσία της τουρκικής Αεροπορίας στο Αιγαίο διανθίστηκε και με μια σύντομη “εκδρομή” του τουρκικού σκάφους “Barbaros” βορειοδυτικά της Κύπρου. Όπως έγινε γνωστό, μετά από πλου περίπου τριών ωρών το τουρκικό σκάφος επέστρεψε στην Αττάλεια.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sto-tafo-tou-porthhth-ths-polhs-o-erntogan-meta-to-dhmopshfisma-sunechizeta#ixzz4ecuX6wpd

Exit mobile version