Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επίθεση τζιχαντιστών στο Παρίσι: Νεκρός ένας αστυνομικός από το καλάσνικοφ του τρομοκράτη – Είναι και αυτό μεμονωμένο περιστατικό;

Ένας Γάλλος αστυνομικός σκοτώθηκε από πυρά τζιχαντιστών, δύο συνάδελφοί του και μια ξένη τουρίστρια τραυματίστηκαν στο κέντρο του Παρισιού χθες βράδυ, σε επίθεση λίγες ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές.

Ο τρόμος επέστρεψε στο Παρίσι, καθώς χθες το βράδυ ένας τζιχαντιστής, μέλος του Ισλαμικού Κράτους, επιτέθηκε σε αστυνομικούς στα Ηλύσια Πεδία. Το αιματηρό περιστατικό σημειώνεται στο παρά πέντε του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το τελευταίο debate μεταξύ των τεσσάρων προεδρικών υποψηφίων!

Το χρονικό της επίθεσης

Η επίθεση έγινε περίπου στις 9 το βράδυ, τοπική ώρα. Αμέσως, η αστυνομία έδωσε εντολή να εκκενωθεί η περιοχή και να κλείσει η λεωφόρος Champs Elysées, ενώ απομακρύνθηκαν όσοι πολίτες βρίσκονταν σε μεγάλη ακτίνα από το αιματηρό περιστατικό.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι η επίθεση έγινε από έναν άνδρα με καλάσνικοφ, ο οποίος στόχευε απευθείας στους αστυνομικούς. Στην επίθεση συμμετείχε σίγουρα ένα ακόμη άτομο, ενώ δεν αποκλείεται να διαφεύγουν και άλλοι συνεργοί, για τον εντοπισμό των οποίων η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, ζητώντας από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Όπως αναφέρουν πηγές της αστυνομίας, ο νεκρός δράστης ήταν γνωστός και βρισκόταν υπό παρακολούθηση από τις αρχές, δίχως να διευκρινίζεται αν τον παρακολουθούσαν ως υποψήφιο τρομοκράτη ή ως εγκληματία. Η πλάστιγγα των πιθανοτήτων, πάντως, γέρνει προς την τρομοκρατική ενέργεια.

Υπάρχει και δεύτερος δράστης

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, υπάρχει και δεύτερος δράστης, ο οποίος είναι επίσης γνωστός στις διωκτικές αρχές και φέρεται να έφθασε νωρίτερα στο Παρίσι από το Βέλγιο με τρένο. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μάλιστα, οι γαλλικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Το βίντεο-ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα η Daily Mirror και δείχνει τη στιγμή της επίθεσης του 39χρονου τζιχαντιστή κατά αστυνομικών το βράδυ της Τετάρτης στο Παρίσι είναι συγκλονιστικό.

Οι αστυνομικοί φαίνονται στο βίντεο να απαντούν στα πυρά του «Αμπού Γιουσούφ του Βέλγου», ο οποίος σύμφωνα με το Ισλαμικό Κράτος ήταν αυτός που πραγματοποίησε την επίθεση, όπως αναφέρεται στην ανάληψη ευθύνης που δημοσιοποιήθηκε στο πρακτορείο Amaq. Μάλιστα πρόκειται για άτομο που ήταν γνωστό στις υπηρεσίες πληροφοριών της Γαλλίας για την “ριζοσπαστικοποίησή” του, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Περισσότερες φωτογραφίες: 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/epithesh-tzichantistwn-sto-parisi-nekros-enas-astunomikos-apo-to-kalasnikof#ixzz4espVbHCZ

Exit mobile version