Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παρεμβάσεις Συναγωνιστών Ι. Σαχινίδη και Α. Γρέγου ενάντια στις ρουσφετολογικές τροπολογίες του Σύριζα – 2 ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Σαχινίδης: Προνομιακή-ρουσφετολογική μεταχείριση των συστημικών δημοσιογράφων από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε με τον εμπεριστατωμένο λόγο του ο Βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σαχινίδης, ο οποίος τόνισε ότι μόνο οι Έλληνες Εθνικιστές στηρίζουν ουσιαστικά τους εργάτες και τα δικαιώματά τους,

Αφού χαιρέτησε την νίκη της Λεπέν στις γαλλικές εκλογές, ο Συναγωνιστής αναφέρθηκε ειδικότερα στις τροπολογίες που εμπεριέχονται στο νομοσχέδιο για την σύσταση Ν. Π. Ι.Δ. με την επωνυμία «Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης». Όσον αφορά την τροπολογία για την παροχή έντοκου δανείου από τον ΕΦΚΑ στον ΕΔΟΕΑΠ, ο Συναγωνιστής τόνισε ότι πρόκειται για άνιση μεταχείριση ανάμεσα στον κλάδο των δημοσιογράφων και τους υπόλοιπους κλάδους, ενώ είναι επίσης αμφίβολο αν –υφιστάμενης της κακής οικονομικής κατάστασης της χώρας- θα επιστραφούν ποτέ τα δανεικά.

Ο Γιάννης Σαχινίδης τόνισε ότι η μόνη λύση για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας είναι ένα σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, καθώς και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, πρωτίστως για τους Έλληνες πολίτες. Αντί των εξοντωτικών προστίμων, θα μπορούσε α καταρτιστεί ένα εθνικό σχέδιο για την κατανομή του εργατικού δυναμικού, καθώς και η επιβολή ασφαλιστικών εισφορών στους εργοδότες ανάλογα με τον κύκλο εργασιών τους.

Αντώνης Γρέγος:  Ο Ιωάννης Μεταξάς θεσμοθέτησε τα δικαιώματα των Ελλήνων εργαζομένων!

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Αντώνιος Γρέγος στον λόγο του στην Ολομέλεια τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθετεί με τον ίδιο πρόχειρο και ανούσιο τρόπο όπως οι προκάτοχοί του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ουσιαστικά το παρόν νομοσχέδιο αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια συμμόρφωσης της κυβέρνησης στις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή στους ξένους δανειστές.

Όσο δε αφορά το εργατικό κίνημα, ο Συναγωνιστής τόνισε ότι οι Έλληνες Εθνικιστές είναι αυτοί που στηρίζουν πραγματικά τους εργάτες σε αντίθεση με την αριστερά. Ενδεικτικό άλλωστε είναι το παράδειγμα του Εθνικού Κυβερνήτη, Ιωάννη Μεταξά ο οποίος και καθιέρωσε την Πρωτομαγιά ως επίσημη αργία και προχώρησε σε πλήθος άλλων μέτρων, όπως την καθιέρωση της αργίας της Κυριακής, το οκτάωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Αντιθέτως, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί η μαύρη εργασία, το παραεμπόριο και το λαθρεμπόριο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/parembaseis-sunagwnistwn-sachinidh-kai-gregou-enantia-stis-rousfetologikes#ixzz4fICR0mA1

Exit mobile version