Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τα μνημονιακά κόμματα της αριστεράς και της ψευτοδεξιάς και όχι η Χρυσή Αυγή είναι η πραγματική απειλή για τη δημοκρατία και την Ελλάδα

Τα μνημονιακά κόμματα της αριστεράς και της ψευτοδεξιάς και όχι η Χρυσή Αυγή είναι η πραγματική απειλή για τη δημοκρατία και την Ελλάδα

Είχα υποχρέωση να διακόψω την υπουργό και της πάρω το μικρόφωνο, διότι παραβίαζε τον κανονισμό της βουλής, που επιβάλλει στον ομιλητή να μην ξεφεύγει από το θέμα της ερώτησης. Αφού το προεδρείο δεν έπραξε το καθήκον του, αναγκάστηκα να το πράξω εγώ, σεβόμενος τον θεσμικό μου ρόλο“.

Η παραπάνω δήλωσή έγινε από τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής κ. Ηλία Κασιδιάρη, στα πλαίσια ραδιοφωνικής του συνέντευξης στο δημοσιογράφο Νίκο Στραβελάκη του Real FM και σε απάντηση στην ερώτηση, κατά πόσο η συμπεριφορά αυτή είναι αντιδημοκρατική και αποτελεί παραβίαση της κοινοβουλευτικής δεοντολογίας.

Η ενέργεια αυτή, ή παρόμοιες ενέργειες στελεχών της Χρυσής Αυγής, μικρότερης ή μεγαλύτερης έντασης, εντός ή εκτός του Κοινοβουλίου, δεν αποτελούν απειλή για τη Δημοκρατία. Η στάση της υφυπουργού Οικονομικών και η γενικότερη στάση και συμπεριφορά των στελεχών της Κυβέρνησης και των συστημικών ΜΜΕ δείχνει ότι, πέρα από τα υπαρκτά προβλήματα στην Ελλάδα, υπάρχει κάποιο σοβαρότερο και αυτό είναι το έλλειμα Δημοκρατίας. Δείχνει ότι, η Ελληνική πολιτική δεν εκδημοκρατίζεται αλλά εξευρωπαΐζεται στα πρότυπα μιας παγκόσμιας αντεθνικής υποκουλτούρας.

Η υφυπουργός επέλεξε τις συκοφαντίες και τα ψέματα, για να αποφύγει να απαντήσει στο ερώτημα. Η όποια ηθικολογία της είναι υποκριτική και έπρεπε να καταδικαστεί από το προεδρείο. Κάθε ηθική θέση έχει και τον αντίποδά της, κάθε δογματική περιφρόνηση εντός του Ελληνικού κοινοβουλίου στρέφεται κατά την ίδια τη Δημοκρατία. Με απλά λόγια, όταν η υφυπουργός Παπαναστασίου περιφρονεί την κοινοβουλευτική διαδικασία, δεν απευθύνεται στον Συναγωνιστή Κασιδιάρη, αλλά περιφρονεί ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού, το οποίο τον εξέλεξε και ένα ακόμη μεγαλύτερο που πιστεύει στον κοινοβουλευτισμό. Το περίφημο «από το λαό και για το λαό» μάλλον αποτελούν ψιλά γράμματα στο αριστερό λεξιλόγιο.

Τα πανικοβλημένα στελέχη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προσπαθούν να διεγείρουν τα φοβικά σύνδρομα των Ελλήνων, ώστε να παραμείνουν στην εξουσία, αντιλαμβανόμενοι ότι πλέον αποτελούν μειοδότες της λαϊκής ετυμηγορίας. Διλλήματα χειραγώγησης όπως «Ευρώπη ή χάος» και κλισέ όπως «εκτός ευρώ θα καταστραφούμε» και «η Χρυσή Αυγή είναι υπόδικη», αμφισβητούν την νοημοσύνη του Ελληνικού λαού και εξευτελίζουν κάθε έννοια Δημοκρατίας.

Σε αυτά τα κλισέ, αντιπαραθέτω τη ρήση του Φράνκλιν Ρούζβελτ, «το μόνο πράγμα που πρέπει να φοβάται κανείς είναι ο ίδιος ο φόβος» και αυτή του Στηβ Τζόμπς «η ζωή είναι μικρή για να αφήνεις το φόβο να υπονομεύει την εξέλιξή σου».  Αυτή λοιπόν η, έστω και δυναμική, ενέργεια αποτελεί την πολεμική κατά του φόβου που, δυστυχώς, φωλιάζει στις καρδιές των περισσότερων Ελλήνων.

Σύσσωμη η κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, πλην Χρυσής Αυγής, σκόπιμα δεν συμμερίζεται την άποψη ότι η πολιτική επιβολής μακροχρόνιων μέτρων (βλέπε μνημόνια), χρειάζεται λαϊκή αποδοχή, μέσω εκλογών ή δημοψηφισμάτων. Αυτές οι άδικες ενέργειες δημιουργούν μια «τράπεζα θυμού», ένα καζάνι που βράζει και ως γνωστό, η αδικία προκαλεί αντίδραση και οργή. Η πράξη αυτή εκφράζει τροπο τινά την υπαρκτή λαϊκή οργή και διαβεβαιώ ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λογίζεται ως αντικοινοβουλευτική και αντιδημοκρατική. Είναι μια δικαιολογημένη αποσυμπίεση αυτού του αναβράζοντος θυμού, αντιπροσωπευτική μιας λαϊκής οργής, που απαιτεί δραστικότερες και πιο δυναμικές πράξεις.

Η πραγματική απειλή για την Ελλάδα είναι μία κυβέρνηση των αριστερών κατσιαπλάδων που ασελγούν κατά του λαού και κατά της ίδιας της Δημοκρατίας ή των γιαλαντζί δεξιών της ΝΔ, οι οποίοι θα εφαρμόσουν τα μνημόνια, με διαφορετικό τρόπο, πάντα όμως, σε βάρος του Ελληνικού έθνους.

Κόντρα σε αυτά, η Χρυσή Αυγή μιλά ξεκάθαρα για μια εθνική πολιτική, μια πολιτική που ειδικά στον οικονομικό τομέα, προωθεί την επιστροφή στην παραγωγική διαδικασία και όπου η πολιτική ευνοιοκρατία και η διαφθορά θα αποτελέσουν παρελθόν. Το αυτονόητο που προτείνει η Χρυσή Αυγή αποτελεί το μεγάλο φόβο του συστήματος.

Ενός συστήματος που, η απειλή της κοινοβουλευτικής του ύπαρξης αποτελεί η βάση του πολιτικού προγράμματος της Χρυσής Αυγής, «οι κλέφτες στη φυλακή, τα κλεμμένα στο λαό»

Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Μέλος της Κ.Ε.  του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ta-mnhmoniaka-kommata-ths-aristeras-kai-ths-pseutodejias-kai-ochi-h-chrush#ixzz4fLGUodi8

Exit mobile version