Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το κύκνειο άσμα του κλεφτοΠασόκ: Η Φώφη διέγραψε τον πρόεδρο της Κ.Ε. του (από)κόμματος

Το κύκνειο άσμα του κλεφτοΠασόκ: Η Φώφη διέγραψε τον πρόεδρο της Κ.Ε. του (από)κόμματος

«Χαμός στο ίσωμα» για το κλεφτοΠΑΣΟΚ, καθώς οι εξελίξεις αποσύνθεσής του είναι ραγδαίες. Με απόλυτα «δημοκρατικές» συνοπτικές διαδικασίες η νυν αρχικαρεκλάρχισσα του (από)κόμματος φρόντισε να δείξει τον αυταρχισμό που διέπει το κόμμα που έκλινε σ’ όλες τις πτώσεις την λέξη κλέφτης. Έτσι, λοιπόν, με έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, τον Σεπτέμβριο, και «ξήλωμα» του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Στεφάνου Ξεκαλάκη, απάντησε η Φώφη Γεννηματά σε όσους την αμφισβητούν μέσα από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.

Στην χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, η Γεννηματά ανακοίνωσε την άμεση συγκρότηση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, με δικό της συντονιστή και γραμματεία, στην οποία μεταβιβάζονται όλες οι αρμοδιότητες του γραμματέως του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. Ουσιαστικώς, έπαψε τον πρώτο επικριτή της, τον Ξεκαλάκη, ο οποίος μαζί με τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη, προΐστανται  ομάδας νέων στελεχών, που θέτουν ανοικτά ζήτημα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Από την χθεσινή συνεδρίαση απουσίαζε, για πολλοστή φορά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά και ο Ξεκαλάκης, ενώ επίσης δεν συμμετείχαν οι διαφωνούντες από την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Ο Ξεκαλάκης έριξε το γάντι στην Γεννηματά, αμφισβητώντας το δικαίωμά της να τον «αποπέμψει». «Είμαι γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, όχι της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αυτό τον ρόλο τον τιμώ, διότι μπορώ να κοιτάζω στα μάτια από την πρόεδρο μέχρι το τελευταίο μέλος μας, στην πιο απομακρυσμένη περιοχή, με τη δουλειά που έχω κάνει», ήταν η απάντησή του μετά τις δηλώσεις της Γεννηματά. Εμμέσως άφησε να εννοηθεί ότι θα περιμένει να έλθει στο θέμα της παύσεώς του με την κατάθεση μομφής. Η Κεντρική Επιτροπή, συνέχισε, θα κρίνει κατά πόσον ο γραμματέας είναι γραμματέας του κόμματος και ακολουθεί αυτά που ορίζει το καταστατικό και η συνείδησή μας ως κομματικά μέλη».

Στην ομιλία της η Γεννηματά, φωτογραφίζοντας όσους υποστήριξαν την πρόταση του Ξεκαλάκη για ιδρυτικό  Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι «κάποιοι κολλημένοι στους παλαιοκομματικούς μηχανισμούς αμφισβητούν και λοιδορούν αυτούς τους ανθρώπους, αυτά τα στελέχη και μιλούν για δήθεν “διορισμένους συνέδρους”. Προφανώς, γιατί κανείς δεν θα τους “διορίσει” με την γνωστή μέθοδο της εσωκομματικής “γραμμής”».

Παρά το «φούσκωμα» του ΠΑΣΟΚ, που επιχειρούν τα καθεστωτικά ΜΜΕ, και την «ενίσχυσή» του σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, με αποστατούντες βουλευτές, είναι κάτι παραπάνω από  ολοφάνερο ότι η κατάσταση στο εσωτερικό του μοιάζει με ένα καζάνι που βράζει και το οποίο είναι έτοιμο να εκραγεί από στιγμή σε στιγμή.

«Το ωραίο» στην όλη υπόθεση είναι ότι, υποτιμώντας σε μέγιστο βαθμό την νοημοσύνη του κόσμου, τα καθεστωτικά ΜΜΕ προβάλλουν ως «φαβορί» το ΠΑΣΟΚ για την τρίτη θέση στις επόμενες εκλογές, την στιγμή που αυτό είναι έτοιμο να διασπαστεί σε δύο (ή και περισσότερα) κομμάτια. Η εκδίκηση της Ιστορίας και της Ελλάδας έρχεται αμείλικτη για το κομματικό αυτό έκτρωμα…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/eikones-dialushs-sto-kleftopasok.-h-gennhmata-diegrapse-me-sunoptikes-diadi#ixzz4fMqNphqW

Exit mobile version