Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τι κοινό έχουν οι εκλογές στην Γαλλία με τις μεταπολιτευτικές αναμετρήσεις στον Δήμο Πειραιά;

Μια διδακτική από το παρελθόν ιστορία αναδύθηκε στην επιφάνεια, ύστερα από ένα δημοσίευμα στην εφημερίδα «Δημοκρατία», το οποίο υπό τον τίτλο “Σκηνή από τα «Κόκκινα φανάρια»” λέει τα εξής:

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 1978 είδαμε σκηνές απείρου κάλλους, άμα δε και γελοιότητος, στον Πειραιά. Ο Αριστείδης Σκυλίτσης, «χουντικός» δήμαρχος και αναμορφωτής του Πειραιά, είχε λάβει στον πρώτο γύρο ποσοστό περί το 48,7%. Στον δεύτερο γύρο ενώθηκαν όλες οι «δημοκρατικές» δυνάμεις, οι οποίες (εδώ είναι το γελοίο) πιάστηκαν αγκαζέ, από τη (γιαλαντζί) Δεξιά έως την άκρα (εδώ καθαρόαιμη) Αριστερά, και έκαναν παρέλαση στους δρόμους, σαν εκείνη τη σκηνή από τα «Κόκκινα φανάρια» με τη Δέσπω Διαμαντίδου και τις άλλες, που έκοβαν βόλτες στο λιμάνι…

Πού το θυμήθηκα τώρα αυτό; Βλέπω αυτές τις μέρες όλες τις «δημοκρατικές» δυνάμεις της Γαλλίας να το κάνουν το σουλάτσο τους έντρομες προ της Μαρίν Λεπέν. Θα πρότεινα, μάλιστα, να σταλεί και αντιπροσωπία ντόπιων δημοκρατών με μπλουζάκια «Je suis αλληλέγγυος» για να ενισχύσουν την προσπάθεια”.

Ο συγγραφέας του κειμένου έχει απόλυτο δίκιο στα γραφόμενά του. Ο όντως αναμορφωτής του Πειραιά Αριστείδης Σκυλίτσης, ο οποίος ως Δήμαρχος της Πόλης κατά την διάρκεια του Στρατιωτικού Καθεστώτος την μετέτρεψε από άντρο της κακόφημης «τρούμπας» σε ένα πραγματικό υπέρλαμπρο στολίδι, έλαβε μεταπολιτευτικά το απίστευτο ποσοστό του 48,7% στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών του 1978, δείγμα της απεριόριστης εκτίμησης του έργου του από τους Πειραιώτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σκυλίτσης κατέβηκε εντελώς ανεξάρτητος χωρίς την στήριξη κανενός από τα τότε κόμματα του Κοινοβουλίου. Στον δεύτερο γύρο είχαμε τον συνασπισμό ΟΛΩΝ των κομμάτων εναντίον του (με μπροστάρισσα φυσικά την ΝΔ, η οποία τότε είχε ακόμη ως αρχηγό της τον ψευτοεθνάρχη Καραμανλή), γεγονός το οποίο σε συνδυασμό με την απίστευτη νοθεία που συνέβη στις κάλπες, οδήγησε στον (αγχωμένο) «θρίαμβο» των «δημοκρατικών» δυνάμεων.

Είναι στιγμές που η Ιστορία επαναλαμβάνεται όχι μόνο ως φάρσα, αλλά πολύ περισσότερο ως αηδία και υποκρισία…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-skulitshs-kai-h-lepen.-mia-sugkrish-me-nohma#ixzz4fNoTCzJf

Exit mobile version