Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Ιατροί: Χωρίς νοσηλευτές τα νοσοκομεία της χώρας!

Έλληνες Ιατροί: Χωρίς νοσηλευτές τα νοσοκομεία της χώρας!

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ σοβαρά είναι τα προβλήματα που επικρατούν όσον αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό των δημόσιων μονάδων υγείας. Προβλήματα που αφορούν τις ανύπαρκτες προσλήψεις, την εξουθένωση των εργαζομένων και τα κενά στα νοσοκομεία, που θέτουν σε κίνδυνο την ζωή των ασθενών.

Αρχικά, όσον αφορά τις προσλήψεις είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τα τελευταία επτά χρόνια αποχώρησαν συνολικά 25.000 εργαζόμενοι και προσελήφθησαν μόνον 700 νέοι εργαζόμενοι. Φυσικά, τα κενά στο νοσηλευτικό προσωπικό έχουν άμεσες επιπτώσεις και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Όσο δε αφορά τα κενά, εντοπίζονται κενές οργανικές θέσεις σε ποσοστό 35%, με το υπολειπόμενο εργατικό προσωπικό να είναι αντιμέτωπο με την εξουθένωση και με 4.500 νοσηλευτές να αντιμετωπίζουν διαπιστωμένα προβλήματα υγείας, κυρίως μυοσκελετικά προβλήματα.

Πέρα από το ανεπαρκές ιατρικό προσωπικό και τον απαρχαιωμένο ιατρικό εξοπλισμό, η εξαθλίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι εμφανής και στον τομέα των νοσηλευτών, μια κατάσταση η οποία αντικατοπτρίζει την αναποτελεσματικότητα, την αδιαφορία και την ανικανότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ellhnes-iatroi-chwris-noshleutes-ta-nosokomeia-ths-chwras#ixzz4fRxUSOdb

Exit mobile version