Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προς διάλυση το μόρφωμα των Σκοπίων: Διαδηλωτές εισέβαλλαν στη Βουλή και ξυλοκόπησαν βουλευτές – Στα πρόθυρα εσωτερικού πολέμου!

Στην κορύφωσή του έφτασε το «δράμα» στο ψευδοκράτος των Σκοπίων, ύστερα από αρκετό καιρό πολιτικής αστάθειας ελέω του μεγάλου ποσοστού που έλαβε το αλβανικό κόμμα.

Τώρα στα Σκόπια υπάρχει ασταθής και διχαστική κυβέρνηση, αφού το αλβανικό κόμμα και οι προσκείμενοι σε αυτό σοσιαλδημοκράτες έχουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Χθες, σε μία κρίσιμη ψηφοφορία, η πλειοψηφία κατάφερε να εκλέξει πρόεδρο της βουλής έναν αλβανό, Ταλάτ Ξαφέρι, υπουργό Άμυνας το 2013.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο, διαδηλωτές οπαδοί του κόμματος Γκρούεφσκι έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, εισέβαλλαν στο κτίριο και επιτέθηκαν στον αρχηγό των Σοσιαλδημοκρατών, Ζόραν Ζαέβ ο οποίος μόλις είχε ανακοινώσει ότι ο κυβερνών συνασπισμός υπό την ηγεσία του κόμματός του είχε εκλέξει τον Ταλάτ Ξαφέρι ως Πρόεδρο της Βουλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιες έκρυθμες καταστάσεις, στα πρόθυρα του εσωτερικού πολέμου (δεν αποκαλείται εμφύλιος ο πόλεμος στο εσωτερικό ενός πολυεθνικού κρατιδίου) το γειτονικό μόρφωμα είχε ζήσει και το 2001, αλλά απεφεύχθησαν ελέω της διεθνούς μεσολάβησης.

Είναι σαφές πως η ώρα της διάλυσης για το θνησιγενές πολυεθνικό κρατίδιο έχει έλθει. Αν όχι τώρα, τότε συντόμως, θα διαλυθεί στα συστατικά εθνικά στοιχεία του, γεγονός που αναδύει υψηλούς κινδύνους στην ευρύτερη περιοχή των βαλκανίων, αλλά και μεγάλες ευκαιρίες. Οι αλβανοί ισλαμιστές είναι σίγουρο πως έχουν ήδη την υποστήριξη των τζιχαντιστών που αποδεδειγμένα σωρεύονται σε Βοσνία και Κόσοβο.

Η Ελλάδα είναι καιρός να διεκδικήσει τα δίκαιά της και αντί να κοιτά αμήχανη τις εξελίξεις, να φροντίσει ώστε να περιοριστεί, όσο το δυνατόν, η δυνατότητα επεκτάσεως των αλβανών, αλλά και να αδράξει τις ευκαιρίες που αναδύονται από την όλη κατάσταση και τις είχε απεμπολήσει (επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας) όταν είχε προταθεί από την Σερβία να δημιουργηθούν ελληνοσερβικά σύνορα.

Η ηγεσία της χώρας, αντί να σπεύσει σε βοήθεια ενός κρατιδίου με βλέψεις εναντίον της Πατρίδος μας, το οποίο βρίσκεται σε απευθείας συνεννόηση με τους τούρκους, θα πρέπει να αυξήσει την πίεση σε αυτό, φροντίζοντας τα βόρεια σύνορα της χώρας να καταστούν ελληνοσερβικά στο όσο πιο άμεσο μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/pros-dialush-to-morfwma-twn-skopiwn-diadhlwtes-eiseballan-sth-boulh-kai-jul#ixzz4fXBJy1WI

Exit mobile version