Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το πραγματικό βραβείο των Γαλλικών εκλογών για την Λεπέν

Το πραγματικό βραβείο των Γαλλικών εκλογών για την Λεπέν

O αγώνας πλέον θα παιχτεί σε τρία επίπεδα. Σε αυτό “κάτω από το τραπέζι” με τα κόμματα της Δεξιάς, ειδικά καθολικούς, το δεύτερο είναι αυτό των προοπτικών και της έντασης που θα χρησιμοποιηθούν για την εκλογική της εκστρατεία του δευτέρου γύρου και σε ποιο κοινό θα στοχεύσει και τρίτο η τηλεοπτική μονομαχία της 3 Μαΐου.

Στο πρώτο επίπεδο, αυτό των συμφωνιών, είναι σε ανηφόρα, διότι η Μαρίν δεν έχει τίποτε χειροπιαστό να προσφέρει εκτός από τον αφορισμό της σημερινής πολιτικής που κάποιοι συμφωνούν μαζί της. Λίγοι μέχρι στιγμής δέχθηκαν να την στηρίξουν, ακόμη και  οι οργανωτές της «Manif pour tous», αυτοί που διαδήλωσαν πριν από μήνες υπέρ της οικογένειας ενάντιά στους γάμους γκέι που δήλωσαν ότι ο Μακρόν είναι ένας υποψήφιος ενάντια στην οικογένεια αλλά από την άλλη είπαν ότι και η Μαρίν είναι μια λαϊκίστρια και έχει μια πολιτική φιλογκέι. Η βάση όμως της οργάνωσης αυτής θα ψηφίσει την Λεπέν και θα είναι ο εφεδρικός της στρατός αλλά δεν έχει από αλλού να πάρει.

Το δεύτερο επίπεδο είναι πιο ευαίσθητο. Για να ανοίξει το εκλογικό της κοινό , η Μαρίν, πρέπει την ίδια στιγμή να εκφράσει θέσεις δυνατές και ώριμες. Στην προεκλογική εκστρατεία του πρώτου γύρου, δεν τα κατάφερε, διότι προσπάθησε να χρησιμοποιήσει θέσεις ακραίες (ειδικά πάνω στο Ευρώ), μαλακώνοντάς λίγο την συνταγή με μια δόση εθνικής  ταυτότητας, το οποίο τελικά χειροτέρεψε την νύχτα των εκλογών με αναφορά στον De Gaulle που στην Γαλλία δεν υπάρχει πια κανένα ενδιαφέρον εκτός από το σκληρό εκλογικό σώμα της ριζοσπαστικής Δεξιάς που τον μισεί ακόμη.

Από την ικανότητά της να δημιουργήσει δύσκολες συμμαχίες  σε αυτή να αλλάξει τους τόνους και την θεματολογία του διαγωνισμού αυτού θα εξαρτηθεί το αποτέλεσμα. Ειδικά στην περίπτωση που δεν θα πέσει στην θανάσιμη παγίδα του «δημοψηφίσματος για την Ευρώπη» που κάτι της στοίχησε στην αρχή, αλλά να τα δώσει όλα για την διάλυση της ελίτ, Μόνο έτσι θα μπορέσει να μεγαλώσει το φάσμα των ψηφοφόρων της.

Το τρίτο επίπεδο αποτελεί την συνέχεια του δευτέρου, αφού όλα αυτά θα πρέπει να τα πεί και να τα στηρίξει ζωντανά και ενώπιον του πολιτικού της αντιπάλου, Μακρόν, σε μονομαχία στην τηλεόραση.

Το βραβείο του διαγωνισμού, το πραγματικό, θα είναι οι βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου. Αν η Μαρίν Λεπέν στις 7 Μαΐου μπορέσει να πάρει το λιγότερο 36% ή ακόμη καλύτερα να ξεπεράσει το 40%, γνώμη μου να φτάσει το 43%, δεν θα είναι απλά μια νίκη ηθική. Αυτό θα σημαίνει ότι όλα όσα είπε έπεισαν τον κόσμο και ότι το κόμμα της είναι πλέον μεγάλη δύναμη πολιτική της Γαλλίας και όχι κόμμα διαμαρτυρίας.

Μπαίνοντας με δεκάδες βουλευτές στην Γαλλικη Εθνοσυνέλευση θα αποδείξει ότι το Front National, αρχίζει να αποκτά μεγάλο βάρος. Και αυτό είναι θετικό για την Γαλλία και για την Ευρώπη μας.

Μποβιάτσος Κωνσταντίνος

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-pragmatiko-brabeio-twn-gallikwn-eklogwn-gia-thn-lepen#ixzz4fep33vuW

Exit mobile version