Γεμάτα ήταν τα γραφεία των Τοπικών Οργανώσεων της Χρυσής Αυγής σε όλη την Ελλάδα όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες ιστορικού περιεχομένου με θέμα: «Η ζωή και ο θάνατος του Γεώργιου Καραϊσκάκη».
Προς τον Τούρκο αρχιστράτηγο Χουρσίτ Πασά το 1822 όταν του παράγγειλε να πάει να τον προσκυνήσει στην Λάρισα: «Μου γράφεις ένα μπουγιουρντί, λέγεις να προσκυνήσω. κ’ εγώ πασσά μου, ρώτησα τον π….. μου τον ίδιον, κι αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν έλθεις κατ’ επάνω μου, ευθύς να πολεμήσω»! Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ
Γεννήθηκε στην Σκουληκαριά Άρτης το 1782. Η μητέρα του ήταν μοναχή, από σπίτι ονομαστών Αρματολών και ο πατέρας του, μάλλον, ήταν ο Δημήτρης Καραϊσκος. Το ότι ήταν νόθος, ποτέ δεν προσπάθησε να το κρύψει, αντίθετα έλεγε ότι: «Καθώς η φύση δέχεται τα κεντρώματα και δείχνει τα μπολιασμένα δέντρα πλειό καλά από τ’ άγρια, έτσι κι ο Θεός κάνει πολλές βολές τα μπάσταρδα παιδιά πλειό άξια από τ’ άλλα, τα γνήσια».
Τον φώναζαν «ο γιος της καλογριάς» και ήταν υπερήφανος για την καταγωγή του και για την δυναμική μητέρα του. Από μικρό παιδί πήρε τα όπλα, είτε ως μισθοφόρος του Αλή Πασά είτε ως Κλέφτης. Το 1798 ο Αλή Πασάς τον συλλαμβάνει και τον κλείνει 2 χρόνια στην φυλακή Ιωαννίνων. Δραπετεύει και εντάσσεται στο σώμα των Κλεφτών Κατσαντωναίων, όπου εκεί διαπρέπει με την τόλμη του και την φιλοτιμία του.
Διαβάστε περισσότερα για τον Στρατηγό Γεώργιο Καραϊσκάκη
Πλήθος φίλων και συναγωνιστών παραβρέθηκαν στις Τοπικές Οργανώσεις της Χρυσής Αυγής προκειμένου να παρακολουθήσουν το ιστορικό μάθημα για τη ζωή και το μυστηριώδη θάνατο του μεγάλου Έλληνα αγωνιστή της Επανάστασης, Γεώργιου Καραϊσκάκη. Οι συναγωνιστές ομιλητές αναφέρθηκαν στην κατάσταση που επικράτησε κυρίως μετά την πτώση του Μεσολογγίου το 1826, αλλά και στην επακόλουθη κατάληψη της Αθήνας από τους Τούρκους. Η προσπάθεια του Αρχιστράτηγου Γεώργιου Καραϊσκάκη προκειμένου να συσπειρώσει τους αγωνιστές της Επανάστασης, αλλά και να εξισορροπήσει τις παρορμητικές απαιτήσεις των Άγγλων που συνέδραμαν στις μάχες για την απελευθέρωση της Αθήνας, δυστυχώς δεν στέφθηκε από επιτυχία λόγω του παράξενου και ανεξιχνίαστου θανάτου του.
Στη συνέχεια έγινε λεπτομερής αναφορά στα στοιχεία και τη σχετικά βιβλιογραφία που περιλαμβάνουν μαρτυρίες αγωνιστών σχετικά με τον θάνατο του Καραϊσκάκη, που αποτελεί, πράγματι, μέχρι σήμερα ένα άλυτο μυστήριο. Το πιθανότερο ενδεχόμενο να πυροβολήθηκε από Έλληνες είναι κάτι που μόνο πόνο και απογοητεύση μπορεί να προκαλέσει σε όσους αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του Καραϊσκάκη έναν ανιδιοτελή στρατιώτη που έδωσε τα πάντα για την ελευθερία της Πατρίδας.
Τοπική Οργάνωση Θεσσαλονίκης
Τοπική Οργάνωση Νέας Μηχανιώνας
Τοπική Οργάνωση Καβάλας
Τοπική Οργάνωση Πιερίας
Τ.Ο. Πειραιώς: Στα πλαίσια των καθιερωμένων μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Συναγωνιστή Άκη Θεοδώρου.
Τ.Ο. Πατρών
Στα πλαίσια του μαθήματος ιστορίας στην Τ.Ο. Περάματος, ο Συναγωνιστής Μανώλης Τριφύλλης ανέλυσε άγνωστες και άκρως ενδιαφέρουσες πτυχές από τη ζωή και τον θάνατο του Καραϊσκάκη.
Στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών στα πλαίσια των προγραμματισμένων ομιλιών ιστορικού περιεχομένου στις Τοπικές Οργανώσεις του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή σε όλη την Επικράτεια πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Συναγωνιστή Θεόδωρο Βουλδή με θέμα: Η ζωή και ο θάνατος του Γεώργιου Καραϊσκάκη.
Τ.Ο. Ανατολικής Αττικής: Στα πλαίσια των Μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας, πραγματοποιήθηκε ομιλία ιστορικού περιεχομένου με θέμα την Ζωή και τον Θάνατο του Γεωργίου Καραΐσκάκη.
Στα πλαίσια των Μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας, πραγματοποιήθηκε στην Τ.Ο. Σαλαμίνος η ομιλία από τον Συναγωνιστή Μ. Λαζάρου.
Η ζωή και ο θάνατος του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Γεωργίου Καραϊσκάκη παρουσιάστηκε από την Τ.Ο. Φαρσάλων και τον Συναγωνιστή Δημήτρη Καραγιάννη.
Στα γραφεία της Τοπικής Βορείων Προαστίων πραγματοποιήθηκε ομιλία ιστορικού περιεχομένου με θέμα τον θάνατο του Γεωργίου Καραϊσκάκη.
Στην Τοπική Σπάρτης πραγματοποιήθηκε από τον συναγωνιστή Χρήστο Γιαννακόπουλο το Μάθημα Ελληνικής Ιστορίας με θέμα: Η ζωή και ο θάνατος του Γεώργιου Καραϊσκάκη.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mathhmata-ellhnikhs-istorias12#ixzz4g69IKUvV