Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σκηνικό έντασης με πραγματικά πυρά στήνει η τουρκία νοτίως της Κύπρου

Σκηνικό έντασης με πραγματικά πυρά στήνει η τουρκία νοτίως της Κύπρου

Η έκνομη και ανήθικη τουρκική προκλητικότητα επεκτείνεται από το Αιγαίο και στα οικόπεδα 6 και 7 της Κυπριακής ΑΟΖ με παράνομες ανακοινώσεις NAVTEX, ανάρμοστες έρευνες με το σεισμογραφικό Barbaros, άνομη πόντιση υποβρύχιων καλωδίων και γελοίες ασκήσεις με πραγματικά πυρά εξαντλώντας την παγκόσμια υπομονή.

Η παράνομη τουρκική προκλητικότητα εκδηλώνεται πια χωρίς κανένα ίχνος ντροπής βάλλοντας άμεσα κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου αφού ως τώρα είχε να αντιμετωπίσει μόνο χλιαρές ή και ανύπαρκτες αντιδράσεις από την Κυπριακή Κυβέρνηση και τον “κοινοτάρχη” Αναστασιάδη. Και πως να μην φουντώνουν οι τουρκικές επιθετικές ενέργειες όταν ο υπουργός ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης δηλώνει ότι η σημερινή μειλίχια Κυπριακή κυβέρνηση συνασπισμού προχωράει με βάση μόνο τον δικό της προγραμματισμό αγνοώντας επιδεικτικά κάθε σαφέστατη τουρκική επεκτατική απειλή.

Με τις έκνομες τουρκικές προκλήσεις της 5ης Μαΐου 2017 στην Κυπριακή ΑΟΖ αποδεικνύεται περίτρανα η λανθασμένη φιλήσυχη και ενδοτική στρατηγική της σημερινής Κυπριακής κυβέρνησης προς τον τούρκο, δηλαδή ένα βάρβαρο αιμοσταγή εχθρό του Ελληνισμού. Αναλυτικά ένα από τα κύρια λάθη της αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας βρίσκεται στην αποσύνδεση της εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου της Κυπριακής ΑΟΖ με τις διαδικασίες οριστικής αποχώρησης του κατοχικού τουρκικού στρατού από τη Μεγαλόνησο.

Και ενώ η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη είναι τόσο «πολιτισμένη» ο τούρκος παράνομος έποικος Μουσταφά Ακιντζί απειλεί με “σκηνικά έντασης και θερμά επεισόδια” τον ερχόμενο Ιούλιο σε περίπτωση που η Κυπριακή Δημοκρατία προβεί στην νόμιμη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της ΑΟΖ της.

Πίσω στην Αθήνα οι τωρινές εξελίξεις στην Κύπρο ήταν γνωστές και ανάγκασαν τον Πάνο Καμμένο να ενημερώσει εσπευσμένα τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ότι οι ελληνικές αρχές είχαν στη διάθεσή τους τις παράνομες τουρκικές ΝΟΤΑΜ για το οικόπεδο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ. Η ενημέρωση όμως δεν συνεπάγεται και απόκτηση δυνάμεων αποτροπής της τουρκικής στρατιωτικής επιθετικότητας που εκδηλώνεται κάθε μέρα πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος με πολλαπλές παραβιάσεις του Ελληνικού FIR από οπλισμένα τουρκικά F-16 και κατασκοπευτικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235. Μια ξεχασμένη ιστορία έχει καταντήσει η πανάκριβη και χρονοβόρος αναβάθμιση των Ελληνικών αεροσκαφών P-3 Orion την στιγμή που τα αντίστοιχα τουρκικά κατασκοπευτικά CN-235 με ανθυποβρυχιακές δυνατότητες ακόμη και ασυνόδευτα διεξάγουν κανονικές ασκήσεις πολεμικής προετοιμασίας παραβιάζοντας συστηματικά το Ελληνικό FIR.

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας μιλώντας σε συνέδριο στην Αθήνα έκανε εξαγγελίες για δεκαπενταετές πρόγραμμα εξοπλισμών και αναβάθμισης των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων καθώς και τον μετασχηματισμό της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας ώστε να μπορεί ανταποκρίνεται στις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δηλαδή καθαρά εκτός τόπου και χρόνου ο Βίτσας περιμένει να εξοπλιστεί η Ελλάδα σε 15 χρόνια ενώ η τουρκική προκλητικότητα έχει χτυπήσει σήμερα το κόκκινο. Επιεικώς άσχετος με τις αμυντικές ανάγκες της Ελλάδος ο Βίτσας οραματίζεται τον παραπάνω “μετασχηματισμό” της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας με το ξεπούλημα της ΕΛΒΟ με το ίδιο σχεδόν ποσό που παρέδωσε στα διεθνή τοκογλυφικά κοράκια του Ρότσιλντ και στους απατεώνες ολκής “οικονομικούς συμβούλους” που λυμαίνονται τον Τσακαλώτο.

Συμπερασματικά η Ελλάδα στο άμεσο μέλλον θα πρέπει να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα με ικανούς διπλωματικούς χειρισμούς και σωστούς αμυντικούς εξοπλισμούς που μόνο ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή και το ΕΛΑΜ μπορούν να εγγυηθούν στο Ελληνικό Έθνος.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/skhniko-entashs-me-pragmatika-pura-sthnei-h-tourkia-notiws-ths-kuprou#ixzz4gJhEw87A

Exit mobile version