Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τρίτη πολιτική δύναμη με ανεβασμένα ποσοστά η Χρυσή Αυγή σε δημοσκόπηση της Metron Analysis – Μέχρι και διψήφιο φτάνει το ποσοστό του Κινήματος

Τρίτη πολιτική δύναμη με ανεβασμένα ποσοστά η Χρυσή Αυγή σε δημοσκόπηση της Metron Analysis - Μέχρι και διψήφιο φτάνει το ποσοστό του Κινήματος

Δημοσκόπηση με ποικίλα ερωτήματα από την εταιρεία Metron Analysis, ύστερα από ανάθεση της εφημερίδας «Παραπολιτικά», ήρθε στο φως της δημοσιότητας σήμερα.

Η δημοσκόπηση, όσον αφορά την εκλογική επιρροή των κομμάτων, τηρεί αυστηρά την «γραμμή Σταμάτη», δηλαδή την απαίτηση της ΝΔ να κόβονται τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, ώστε να μην ξεπερνάνε το ένα συγκεκριμένο ποσοστό.

Έτσι η Χρυσή Αυγή λαμβάνει… 6% άνευ αναγωγής, όμως κοιτώντας κανείς πιο προσεκτικά την δημοσκόπηση φαίνεται ότι με αναγωγή επί των εγκύρων λαμβάνει 8,4%, το οποίο μεταφράζεται σε ένα ποσοστό με ανώτατο όριο το 10,1% και κατώτατο το 6,7% και άνοδο από την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.

Αντίστοιχα, η διαφορά ΝΔ – Σύριζα έχει παγιωθεί, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, σε διψήφια ποσοστά, ενώ κάτω από την Χρυσή Αυγή βρίσκονται ΚΚΕ και ΠαΣοΚ, τα οποία είναι και τα μόνα κόμματα που φαίνεται να μπαίνουν στη Βουλή.

Η κοπτορακτική κατά της Χρυσής Αυγής φαίνεται έκδηλα από την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών. Σε αυτή την ερώτηση, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος, λαμβάνει την έγκριση του 11% των Ελλήνων, δείγμα ότι το ποσοστό της Χρυσής Αυγής προσεγγίζει τα διψήφια ποσοστά.

Στην ερώτηση περί του ποιου κόμματος θα ψηφίζατε, που επιτρέπει στους πολίτες να δώσουν πολλαπλές απαντήσεις, η Χρυσή Αυγή λαμβάνει 15%! Με γνώμονα την λάσπη που έχει δεχτεί το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών, φαίνεται ότι υπάρχει ένα 15% των Ελλήνων που δεν «μασάνε κουτόχορτο» και είναι δυνητικοί ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής.

Επιπλέον αυτού στην ερώτηση περί του καταλληλότερου πρωθυπουργού, που όπως είναι φυσικό μονοπωλούν την σκηνή ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης, ελέω του δικομματισμού, ο πολιτικός αρχηγός που λογοκρίνεται μόνιμα από τα ΜΜΕ, o Νικόλαος Μιχαλολιάκος, βρίσκεται τρίτος, ξεπερνώντας τους μαϊντανούς της τηλεόρασης Κουτσούμπα και Γεννηματά.

Ενδεικτικό του πόσο «μαϊμού» είναι η δημοσκόπηση είναι ότι η ΝΔ φαίνεται να παίρνει 36,8%, όμως παράλληλα το 69% δηλώνουν απογοητευμένοι από την αντιπολίτευσή της. Κοινώς, μόνο 20% των Ελλήνων δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη ΝΔ ως αντιπολίτευση, όμως η δημοσκόπηση έχει την γενναιοδωρία να… διπλασιάσει αυτό το ποσοστό στην πρόθεση ψήφου, για να εξυπηρετηθεί ο πολιτικός σκοπός της ΝΔ.

Υ.Γ. Ξεχωριστή σημασία έχει να αναφέρουμε τους θεσμούς στους οποίους δείχνουν εμπιστοσύνη η Έλληνες. Πρώτος είναι ο Στρατός, δεύτερη η Αστυνομία και Τρίτη η Εκκλησία. Στον αντίποδα βρίσκονται κόμματα, συνδικάτα και ΜΜΕ. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/trith-politikh-dunamh-me-anebasmena-pososta-h-chrush-augh-se-dhmoskophsh-th#ixzz4gJhSMSep

Exit mobile version