Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Ελένη Ζαρούλια για το Brexit – BINTEO

YouTube Poster

Η συναγωνίστρια και βουλευτής Β΄ Αθηνών τοποθετήθηκε στην επιτροπή ευρωπαϊκών υποθέσεων όπου υπήρξε ενημέρωση από τον υπουργό Κατρούγκαλο για τις θεσμικές εξελίξεις σε σχέση με την διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αρχικά η συναγωνίστρια σχετικά με όσα ακούστηκαν στην αίθουσα για την 9η Μαΐου την ημέρα της Ευρώπης, αναρωτήθηκε κατά πόσο συμπεριλαμβάνονται στις ανθρωπιστικές αξίες της, τα ήθη και τα έθιμα που φέρνουν οι ισλαμιστές όπως η κλειτοριδεκτομή, οι λιθοβολισμοί, οι καταστροφές χριστιανικών μνημείων και οι επιθέσεις αυτοκτονίας.

Σχετικά με το Brexit σημείωσε πως είναι κάτι πρωτόγνωρο και υπάρχουν αρκετές προκλήσεις στις οποίες θα πρέπει να ανταπεξέλθει ο μηχανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ιδιότυπος εταίρος διότι διαχρονικά αντιμετώπισε με σκεπτικισμό κάθε προσπάθεια για τη δημιουργία μιας ομοσπονδιακής Ευρώπης, δηλαδή τη μεταφορά κυριαρχίας από τα κράτη μέλη προς τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, επιδεικνύοντας μία επιμονή- θα έλεγε κανείς- στην περιφρούρηση της κρατικής-εθνικής του κυριαρχίας σε όσο το δυνατόν περισσότερους τομείς. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ποτέ δεν προσχώρησε στη νομισματική ένωση και διατήρησε τη στερλίνα.

Επίσης έχουμε δει πολλές διακρατικές συμφωνίες εντός της ΕΕ, όπως και Οδηγίες, να αναφέρουν ιδιαίτερες συνθήκες που θα πρέπει να τηρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο εμφανώς προσαρμοσμένες  για την διασφάλιση των δικών του συμφερόντων (ιδιαίτερη θέση είχε εξασφαλίσει σε ζητήματα που αφορούν την ΟΝΕ, το κεκτημένο Σένγκεν, τον χώρο ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης, τον Χάρτη θεμελιωδών Δικαιωμάτων). Μια εθνική στάση που όφειλε να είχε κρατήσει και η Πατρίδα μας για τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού κάτι δυστυχώς που δεν συνέβη ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε πως με αφορμή το Brexit μπορεί να ξεκινήσει ένας ευρωπαϊκός οικονομικός πόλεμος, αφού τα συμφέροντα της Γερμανίας που έχει το γενικό πρόσταγμα στο διευθυντήριο των Βρυξελλών διαφέρουν από αυτά του Ηνωμένου Βασιλείου και θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην διασφάλιση της προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών.

«Αυτό που θα έπρεπε να μας απασχολήσει σοβαρά είναι τι θα γίνει με την περίπτωση της χώρας μας. Όχι για το ζήτημα του Grexit, αλλά σχετικά με το αγγλικό δίκαιο που ρυθμίζει τα ελληνικά δάνεια. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το 3ο Μνημόνιο (διάρκειας 99 χρόνων) εμπεριείχε την υπαγωγή της συμφωνίας στο ευρωπαϊκό δίκαιο, καθώς περιελάμβανε δάνειο από τον ESM που είναι ευρωπαϊκός θεσμός. Το 1ο και 2ο Μνημόνιο (συνολικής διάρκειας τουλάχιστον 30 χρόνων) διέπονται από τις αρχές του αγγλικού δικαίου. Αυτή τη στιγμή δηλαδή η Ελλάδα βρίσκεται εγκλωβισμένη σε δύο διαφορετικούς μηχανισμούς δικαίου.

Όποια εξέλιξη και να έχουν τα πράγματα στη διάρκεια αυτών των 2 χρόνων, δεδομένου ότι μέχρι τώρα δεν υπήρχε συντεταγμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση αντίστοιχης κατάστασης, οι λύσεις που θα προκριθούν για το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποτελέσουν το βασικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση ανάλογων καταστάσεων στο μέλλον» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στην συνέχεια η συναγωνίστρια τόνισε πως «είναι βέβαιο ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα διαπραγματευτεί σκληρά, θα επιβάλει τους δικούς του όρους και θα αναλάβει ξανά την αυτόνομη παρουσία του στο παγκοσμιοποιημένο διεθνές στερέωμα, όπως και ότι θα επιδιώξει τη διατήρηση συμμαχιών με τους άλλοτε εταίρους του ώστε να εξακολουθήσει να επωφελείται από τους τομείς δράσης της ΕΕ που κρίνει ότι συμφωνούν με τα συμφέροντά του.

Κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να είχε γίνει όταν επικράτησε το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στην Ελλάδα. Τότε ήταν η στιγμή που ο Ελληνικός Λαός κατάλαβε ότι η ΕΕ στην υπάρχουσα μορφή της προμηνύει μεγαλύτερα δεινά για την οικονομική και κοινωνική ισορροπία του και εμπράκτως απέσυρε την εμπιστοσύνη του στην ΕΕ και στο ευρώ».

Κλείνοντας την ομιλία της ανέφερε πως «οι αποσχιστικές τάσεις εντός της ΕΕ όσο περνάει ο καιρός εντείνονται και πλέον οι ευρωπαϊκοί λαοί αντιλαμβάνονται ότι το όραμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης μέσω της Ευρώπης δύο ταχυτήτων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και η λύση είναι επιστροφή στην Ευρώπη των Εθνών, στην Ευρώπη των Πατρίδων».

Σχετικά με την διαδικασία του εφαρμογής του Brexit σημείωσε πως «εκεί πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας και να αδράξουμε την ευκαιρία ώστε να απελευθερωθούμε από το αγγλικό δίκαιο και να προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε από την ολοκληρωτική κατοχή που οι τελευταίες κυβερνήσεις μας έχουν επιβάλει κατόπιν της αγαστής συνεργασίας τους με τους εγχώριους και διεθνείς τοκογλύφους».  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-elenh-zaroulia-gia-to-brexit-binteo#ixzz4gUUuavPg

Exit mobile version