Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΜΚΟ αγοράζουν πολυκατοικίες στο κέντρο της Αθήνας για να στεγάσουν «πρόσφυγες»

ΜΚΟ αγοράζουν πολυκατοικίες στο κέντρο της Αθήνας για να στεγάσουν «πρόσφυγες»

Σχέδιο μετατροπής του κέντρου της Αθήνας, με ιδιαίτερη έμφαση στην τόσο ταλαιπωρημένη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, σε περιοχή μόνιμης εγκατάστασης λαθρομεταναστών φαίνεται ότι υπάρχει στον ορίζοντα. Χαρακτηριστικό επί του θέματος είναι δημοσίευμα της «Real News”, η οποία υπό τον τίτλο «Μαζικές πωλήσεις στον Άγιο Παντελεήμονα» περιγράφει την κατάσταση σε γειτονιές της Αθήνας όπου κάποτε ζούσαν οικογένειες Ελλήνων, αλλά σήμερα κατοικούνται από αλλοδαπούς.

Ανάμεσα στ’ άλλα, αναφέρεται ότι “στη λίστα των αγοραστών πρόσφατα προστεθήκαν Κινέζοι και μη κυβερνητικοί οργανισμοί (ΜΚΟ), οι οποίοι αναζητούν ολόκληρες πολυκατοικίες  για να στεγάσουν πρόσφυγες. Στην ακτίνα του ενδιαφέροντός τους βρίσκονται σπίτια στην οδό Αριστοτέλους, στην Αγίου Μελετίου, στην Πιπίνου, στην Αριστομένους, στην Αγορακρίτου, στην Αλκιβιάδου, στην Αλκαμένους, σε δρόμους  δηλαδή που περιβάλλουν την ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

«Οι ιδιαίτερα χαμηλές τιμές αποτελούν πόλο έλξης για αυτούς τους ανθρώπους», τονίζει ο Αθανάσιος Κοπανάς, ο οποίος διαθέτει μεσιτικό γραφείο στο κέντρο των Αθηνών. Το τελευταίο μήνα σε καθημερινή σχεδόν βάση πουλάει και από ένα σπίτι σε γειτονιές που βρίσκονται κοντά στην Αχαρνών, στον Άγιο Παντελεήμονα, στον Άγιο Νικόλαο και στα Κάτω Πατήσια. Πρόκειται για τις περιοχές με τη χαμηλότερη αξία ανά τετραγωνικό μέτρο, που βρίσκονται όμως στα όρια του δήμου της Αθήνας. Όπως αναφέρει: «Με ευκολία πουλιούνται διαμερίσματα των 70 τ.μ. κατά μέσο όρο σε τιμές που κυμαίνονται περίπου στα 10.000 ευρώ»”.

Με απλά λόγια, οι ΜΚΟ αγοράζουν τα σπίτια στις πλέον υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας σε πραγματικά εξευτελιστικές τιμές, προκειμένου σ’ αυτά να στεγαστούν επί μονίμου βάσεως λαθρομετανάστες, υπό τον μανδύα φυσικά του «πρόσφυγα». Είναι προφανές, ότι υπάρχει ένα σχέδιο περεταίρω γκετοποίησης του κέντρου της Αθήνας με σαφή σκοπό τον πλήρη και οριστική παραχώρηση των περιοχών αυτών στους αλλοδαπούς. Δίπλα στους ήδη διαμένοντες αλλοδαπούς θα προστεθούν τώρα και οι «πρόσφυγες», οι οποίοι θα διαμένουν δωρεάν επί  της ουσίας σε πολυκατοικίες των οποίων τα έξοδα διαμονής θα πληρώνουν οι ΜΚΟ, αλλά στην πραγματικότητα ο ίδιος ο ελληνικός Λαός από το υστέρημά του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ    

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mko-agorazoun-polukatoikies-sto-kentro-ths-athhnas-gia-na-stegasoun-prosfug#ixzz4gVSnthf9

Exit mobile version